SkyscraperCity banner

1 - 20 of 3894 Posts

·
Registered Enjoyer
Joined
·
1,583 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Nogometni kamp Rujevica​

Planirani zahvat na Rujevici obuhvaća dio postojećeg kompleksa Lovorka Kukanić i neizgrađeno i neuređeno područje zapadno od kompleksa.Vrijednost investicije oko 15 mil €; Predviđeni rok stavljanja u funkciju 11.07.2015


Lokacija Rujevica obuhvaća površinu 30.000 kvadratnih metara, a na njoj je predviđeno:

- izgradnja nogometnog stadiona kapaciteta cca 5000 sjedala, orijentacija sjever-jug, UEFA licenca 3.kategorija

- izgradnja 1 novog i rekonstrukcija 2 pomoćna igrališta nogometnih dimenzija i rekonstrukcija 1 pomoćnog igrališta malonogometnih dimenzija

- mogućnost izgradnje natkrivenog trening prostora

- objekt u kojem bi bile smještajne jedinice (hotel), restoran, klupski prostori itd.
UPDATE - Renderi(27.11.2014):UPDATE 2 - Izvedbeni planovi (01.06.2015):

 

·
Registered Enjoyer
Joined
·
1,583 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Privremeni dom za NK Rijeku: Krenula izgradnja kampa i stadiona na Rujevici!


Građevinska dozvola za prvu fazu izdana je 22. kolovoza i postala je pravomoćna, što znači da možemo krenuti s prvom fazom radova. – rekao je Dean ŠćulacRIJEKA » Konačno kreće! Građevinski strojevi Građevinskog poduzeća Krk jučer su osvanuli kraj igrališta »Lučkog radnika« na Rujevici, a danas počeli sa zemljanim radovima na prostoru gdje bi u idućih šest mjeseci trebao niknuti zamjenski stadion na kojem će nogometaši »Rijeke« igrati svoje prvenstvene i europske utakmice dok ne bude izgrađen novi stadion na Kantridi.

Zahvaljujući ulaganjima Damira Miškovića, odnosno Social sporta, na prostoru od 30-ak tisuća kvadrata u vlasništvu grada Rijeke niknut će pomoćno igralište (bliže cesti iz pravca zaobilaznice) te iznad toga stadion (okomito sa sadašnjim igralištima Lučkog radnika), s fiksnom tribinom u kojoj će biti svlačionice, klupske prostorije... Privremeno bi se trebale izgraditi i montažne tribine, a kasnije bi na njihovu mjestu trebao niknuti klupski motel. Završetkom zamjene zemljišta između grada Rijeke i tvrtke Lovorka d. d. (navodno su još u pitanju samo formalnosti) cjelokupan kompleks trebao bi prerasti u trening-kamp riječkoga prvoligaša, dom za kojim klub vapi već desetljećima. Kompleks bi pored klupskih ureda, motela i stadiona s pomoćnim igralištaima trebao sadržavati još dva igrališta dimenzija za veliki, odnosno jednog dimenzija za mali nogomet. Riječ je o postojećim igralištima koje je godinama koristio »Lučki radnik«

Nategnuti rokovi

Deanu Šćulcu, dopredsjedniku »Rijeke«, koji u ime Damira Miškovića vodi sve infrastrukturalne klupske projekte, pao je jučer »kamen sa srca«. Počinju radovi i utrka s nategnutim rokovima!

– Građevinska dozvola za prvu fazu izdana je 22. kolovoza, pravomoćnost je s današnjim danom (jučer op.a), što znači da možemo krenuti s prvom fazom radova. Od danas strojevi GP Krka kreću s radovima! Ovo je složen objekt, a dozvole se izdaju po fazama. Ovo je prva faza ili prvi obuhvat koji ćemo tretirati. Dakle, riječ je o uređenju platoa, iskopima... na mjestu gdje će niknuti stadion i pomoćni teren – ustvrdio je zadovoljno najbliži Miškovićev suradnik.

Riječ je o radovima na niveliranju terena, koji je prilično zahtjevan – brdovit. Visinske razlike su velike. Stadion bi trebao biti u ravnini sa sadašnjim šljakastim igralištem »Lučkog radnika« koje će »narasti« u vis za šest metara u odnosu na postojeće stanje! Druga faza, koja uključuje izgradnju objekata, tribina... puno je zanimljivija za javnost.

Kada se planira krenuti s tim dijelom radova?

– Ako nas posluži vrijeme, onda se ti radovi na pripremi zemljišta mogu odraditi u kraćim rokovima od zadanih. Reći ću napamet, posao za koji je predviđeno 90 dana može se napraviti i za 70 dana ako nas vrijeme posluži. Pratit ćemo radove na tjednoj bazi. Svaki tjedan imat ćemo koordinacije i onda ćemo znati daljnju dinamiku i rokove. Komuniciramo s odgovornim ljudima iz grada i pokušavamo pronaći najbolje opcije u postojećim zakonskim okvirima kako bi projekt što prije zaživio – naglasio je Šćulac.

Sjever – jug

Želja je da se zamjenski stadion na Rujevici stavi u funkciju do sredine veljače, odnosno početka proljetnog dijela prvenstva kada je zamišljen početak radova na izgradnji novoga stadiona na Kantridi. Do tada je ostalo pet mjeseci. Možda ipak premalo vremena za tako složen zahvat.

– Tu su naši optimistični rokovi, ali vezani su uz dinamiku radova i naklonost vremenskih prilika – dodao je Šćulac.

Još nisu procurile u javnost fotografije zamjenskog stadiona, ali se zna da će glavna tribina biti na zapadu, s pogledom na otok Krk (igralište je u smjeru sjever – jug) te da bi na njoj trebalo biti oko 3000 mjesta. Još toliko se odgovorni na Kantridi nadaju smjestiti na montažnim ili nekoj vrsti polumontažnih tribina, no sve to tek treba uskladiti s postojećim propisima HNS-a i UEFA-e. Stadion bi, naime, trebao odgovarati svim UEFA-inim standardima za igranje skupina EL.

– Prva ideja je bila da stadion bude kapaciteta oko 4.500 gledalja, ali za sada smo u fiksnom dijelu tribine, gdje će biti svlačionice i klupski uredi, već došli na preko 3000 mjesta. Iako treba uzeti u obzir da će dio tih mjesta zauzeti novinarska mjesta i VIP – poručio je dopredsjednik »Rijeke«.

S obzirom na opsežne radove na uređenju samoga zemljišta i složenost cijeloga projekta, nije još poznato koliko će stajati ta kapitalna klupska investicija u vlastitu infrastrukturu. Prema nekim grubim proračunima, riječ je o iznosu od najmanje 10 milijuna eura.

NL
 

·
L'amour du risque
Airbus A380
Joined
·
10,006 Posts
Prekrasno izgleda, odlična lokacija! :cheers:
 

·
Registered Enjoyer
Joined
·
1,583 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Otkud si je izvukao? Mogao bi i ovaj stadion zanimljivo izgledati :banana:
 

·
Moderator
Joined
·
50,285 Posts
Počela gradnja stadiona na RujeviciPočeli su radovi na izgradnji nogometnog kampa i stadiona na Rujevici.

U idućih šest mjeseci na toj lokaciji trebao bi niknuti zamjenski stadion, koji će biti domaći teren nogometaša Rijeke sve do izgradnje novog stadiona na Kantridi, koji bi trebao biti završen u lipnju 2016. godine. Kapacitet zamjenskog stadiona na Rujevici bit će oko pet tisuća mjesta.

Građevinska dozvola za početak radova na pripremi platoa budućega kampa izdana je u kolovozu i GP Krk krenulo je u posao.

Prije svega za sigurno sutra nogometne Rijeke, potvrđuje nam koordinator poslova između Grada i tvrtke Stadion Kantrida,d.o.o. koja i financira projekt, zamjenik riječkoga gradonačelnika, Marko Filipović.

Na tridesetak tisuća kvadrata za početak - uz zamjenski stadion 3, a potom još tri igrališta za trening, popratni sadržaji, rješavaju se još neke parcele, planiraju pristupne ceste, sve potrebne dozvole trebale bi biti na stolu do sredine listopada. Sve bi to, ako vremenske prilike dopuste, trebalo biti gotovo, prema terminskom planu, do veljače 2015. godine.

Ispoštovat će se svi europski standardi, trening kamp ‘Rijeke’ do završetka gradnje nove Kantride na poziciji stare, bit će – kaže Marko Filipović - prava stvar.

Ne tako davno bila je to nemoguća misija, na sreću i nemoguće postaje moguće! Strpljenja...

http://radio.hrt.hr/radio-rijeka/clanak/pocela-gradnja-stadiona-na-rujevici/69969/
 

·
Registered Enjoyer
Joined
·
1,583 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Dobro pitanje. Prema GUPu je predviđena prometnica koja se na tom raskrižju spaja na ŽC 5025 i koja bi uzela ulogu pristupne ceste ali vjerovatno sada neće ići po ovoj trasi.

 
1 - 20 of 3894 Posts
Top