SkyscraperCity Forum banner
561 - 580 of 3900 Posts

·
ruralan
Joined
·
3,805 Posts
ma nije uopće pitanje jel tribina montažna ili građena in-situ, nije uopće bitno od kojeg je materijala napravljena, nije bitno hoće se ona pomicati ili biti fiksirana, nije bitno hoće li na tom mjestu stajati 200 godina ili biti maknuta 2 tjedna nakon završetka događaja i preseljena negdje drugdje...

bitno je samo da zadovoljava sve uvjete, da za to postoji proračun, da su izdane suglasnosti, da je prošla tehnički pregled i slično...

znači, uefa nema ništa protiv montažnih tribina, samo ima uvjete koje stadioni (svi) trebaju zadovoljiti...i to je to.
 

·
Registered
Joined
·
734 Posts
Bitna stavka kod UEFA-e je ta da tribina mora imati betonski temelj i da mora biti pricvrscena za njega. Takodjer i ti montazni elementi (od celika, jer kad kazemo montazna tribina kod nas se uglavnom misli na te metalne, a ne betonske) moraju ispunjavati sve zadane kriterije. Naravno, i te betonske takodjer moraju ispuniti sve kriterije.

Jedna cijela tribina stadiona u Cluju je od montaznih elemenata, a i Maracana u Brazilu je dijelom montirani celik.

Ove tribinice sto vidjamo po skolskim igralistima, seoskim turnirima i slicno su zabranjene.

Evo jedan primjer, Senica, SlovackaOvo je dozvoljeno, a ta tribina se sutra razmontira i prenese negdje drugo. Po cijeloj Slovackoj nicu ko trava, jeftino, a kvalitetno. Pratim njihovu temu o stadionima, bas su se uhvatili ovih montaznih na sve strane.
 

·
Registered
Joined
·
102 Posts
Tribine se rade da izdrže ne samo stajanje, nego skakanje 5000 ljudi, a ne 2500-3000 koliko će ih biti na centralnoj, odnosno istočnoj.
Između ostalog koga briga od kojeg materijala se radi?! :)

Ako je Damir Mišković rekao da će stadion (sa svim tribinama, prostorijama, krovom, etc.,...) ispunjavati apsolutno SVE uvjete igranja europskih utakmica, a ti standardi nisu "kartonski", niti "plastični", onda je tu priči kraj. ;)

Nego Gorg, kada ideš u "obilazak"? :)
 

·
MAZINGER ZETA
Joined
·
2,811 Posts
gorg svaka čast na slikama a posebno na volji i trudu koji treba za tako česte i detaljne reportaže :cheers:
Sto se tiče pozicija sa kojih slikas , ma ni misipleov dron to ne bi bolje napravio :nuts:
 
561 - 580 of 3900 Posts
Top