SkyscraperCity banner

1 - 20 of 356 Posts

·
Moderator
Joined
·
50,218 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Projekt RIO - KANTRIDA
Projekt će biti sagrađen na lokaciji Kantrida – Marčeljeva Draga. U neposrednoj blizini Projekta - na pješačkoj udaljenosti nalazi se sva potrebna infrastruktura, osnovna škola, vrtići, sportska dvorana Zamet, bazenski kompleks Kantrida, otvoreni teniski tereni, plaže, tržnica, dućani itd. PROJEKT RIO - KANTRIDA nalazi se na savršenoj prometnoj poziciji, autom tek par minuta od centra grada i isto toliko udaljen od Opatije.

Sukladno detaljnom planu u planu je gradnja stambeno-poslovnog kompleksa koji se sastoji od -2 etaže parkinga, trgovačkog centra u prizemlju i tri zgrade (13, 8 i 11. katova) sa ukupno 273 stana. Stanovi su 1s+db (od 50 -62 m2), 2s+db (od 63 - 90 m2), 3s+db (od 90 - 117 m2 m2) i posebni penthosevi 3s+db (od 138 - 143 m2) sa predivnim krovnim terasama od preko 100 m2. Čitav projekat tako i stanovi zadovoljavaju više kriterije kvalitete gradnje i viši nivo uredjenja. Cijene stanova ovise o orjentaciji stanova (jug-sjever), pogledu na more i modelu plaćanja i kreće se od 1870 eura/m2 do 2.790 eura/m2.

Kompletna gradnja i uređenje stanova je na višem nivou od uobicajenog, termo fasada, etažni sistema grijanja (radijatori), klima uređaj u dnevnom dijelu, 1. klasa keramika i parketa, protuprovalna vrata ulaza u stan, višekomorna pvc stolarija, liftovi itd.

Svi kupci stambenih prostora već prilikom potpisivanja Predugovora potpisuju da su suglasni sa Pravilnikom o kučnom redu koji osim osnovnih pravila ponašanja definira i da stanari ne smiju zatvarati lodje i balkone u pvc, alu i slične stolarije, da ne smiju unutarnje dijelove balkona i lodje (fasada) farbati na način da se razlikuju od ostale fasade, ne smije se sušiti robu van balkona i lodja, ne smije se na fasadu postavljati klime, antenske i sl. uređaje.

https://dogma-nekretnine.com/projekt-rio-kantrida
 

·
Registered
Joined
·
960 Posts
Super, izgleda bolje od Seemara
Još kad bi plaže u tom dijelu grada povezali šetnicom top investicija
 
  • Like
Reactions: Rovinjac

·
Moderator
Joined
·
50,218 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Umjesto tvornice, stambeno-trgovački kompleks: RIO sravnjen sa zemljom, niče 'RIO - Kantrida'Krajem iduće godine kompleks bi trebao biti gotov, točno dvije godine nakon rušenja pogona i pripremanja zemljišta, a ishodovanje uporabne dozvole očekuje se najkasnije do 30. lipnja 2022. godine

Brojni građani uočili su da su nekadašnji pogoni riječke industrije odjeće RIO sravnjeni sa zemljom, a još ljetos smo izvijestili da će na tom mjestu niknuti stambeno-trgovački kompleks, no prvenstveno stambeni. RIO i dalje posluje, ali na zametskoj adresi, u zgradi bivšeg Cerinija.

Krajem iduće godine projekt »RIO - Kantrida« trebao bi biti gotov, dakle točno dvije godine nakon rušenja pogona i pripremanja zemljišta, a ishodovanje uporabne dozvole najkasnije do 30. lipnja 2022. godine. Velik dio budućih stanova koji će ovdje niknuti u trima zgradama, već je rezerviran i kapariran.
Predbilježbe

Nakon što je u rujnu prošle godine počelo rušenje RIO-vih pogona koji su srušeni za dva mjeseca, početkom studenoga je GP Mikić krenuo s građevinskim iskopima. Kako doznajemo, u tijeku su završni pregovori investitora Rio projekti d.o.o. s izvođačem radova koji će obavljati konstrukciju. Početak radova, odnosno dizanje armiranobetonske konstrukcije počet će u travnju ove godine, nakon čega će uslijediti obrtnički završni radovi.

Stambeno-poslovni kompleks Rio - Kantrida, sukladno detaljnom planu, sastoji se od tri zgrade sa 13, 8 i 11 etaža, sa sveukupno 273 stana, dvije podzemne etaže za parkiralište isključivo za stanare te trgovačkog centra u prizemlju kompleksa.

Stanovi su jednosobni, dvosobni i trosobni s dnevnim boravkom te na svakoj zgradi po četiri, dakle uhupno 12, penthauseva od 138 - 143 metra s krovnim terasama od preko 100 kvadrata. Cijene stanova ovise o orijentaciji stanova (jug-sjever), pogledu na more i modelu plaćanja i kreće se od 1.870 eura do 2.790 eura po četvornom metru.

Partner u prodaji budućih stambenih i poslovnih prostora su riječke DOGMA nekretnine, a njihov vlasnik i direktor Branko Papeš kaže da su predbilježbe počeli primati čim je u kolovozu prošle godine u medijima objavljeno da je počelo rušenje bivšeg kompleksa RIO-ve tvornice.

Velik interes

- Interes je jako velik, u prva dva mjeseca imali smo više od 50 rezervacija i kapara, dnevno odrađujemo 5 prezentacija. Velik postotak klijenata kupuje ove stanove za svoje stanovanje, ali velik je interes kupaca za ulaganje za najam.

Osim toga, u Rijeci stanove u pravilu kupuju kupci iz Rijeke, a ovo je prvi put da su kupci izvana, i to primarno zbog panoramskog pogleda na cijeli Kvarner, pa je onima koji si ne mogu priuštiti stanove od 4, 5, 6 tisuća eura po kvadratu u Opatiji, alternativa je kupnja stana u ovom kompleksu, kaže Papeš.

http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/U...eks-RIO-sravnjen-sa-zemljom-nice-RIO-Kantrida
 

·
Moderator
Joined
·
50,218 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Na gradilištu u Rijeci pronađena avionska bomba iz 2. svjetskog rata
Na gradilištu stambeno-poslovnog kompleksa na mjestu bivše tvornice odjeće RIO u Rijeci u ponedjeljak je pronađena avionska bomba iz Drugoga svjetskoga rata, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.

Radnici su tijekom radova uočili veću bombu pa je pozvana policija. Osigurano je gradilište i zaustavljeni su radovi. Službenici Protueksplozijskog odjela primorsko-goranske Policijske uprave neutralizirat će bombu i odnijeti je s gradilišta.

Avionska bomba najvjerojatnije je bačena iz savezničkih zrakoplova tijekom bombardiranja Rijeke u posljednjih 20 mjeseci Drugoga svjetskoga rata. Ciljevi su uglavnom bili industrijski pogoni, ali su, zbog nepreciznosti i leta na velikim visinama, bombe padale i po okolnim stambenim naseljima te drugim dijelovima grada.


https://radio.hrt.hr/radio-rijeka/c...na-avionska-bomba-iz-2-svjetskog-rata/220771/
 

·
Moderator
Joined
·
50,218 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Upozorenje Riječanima: Policija premješta avionsku bombu, ove ulice bit će evakuiraneMolimo građane da se pridržavaju uputa policije te da od 7 do najkasnije 8 sati napuste svoje domove te savjetujemo da zaključaju ulazna vrata i spuste rolete, ali da prozorska krila ili vrata sa staklenim površinama ostave otvorena, poručuju iz riječke policije

http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/U...ta-avionsku-bombu-ove-ulice-bit-ce-evakuirane
 

·
Moderator
Joined
·
50,218 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Riječka policija uspješno uništila avionsku bombu, zahvalili se građanima na suradnjiPolicijski službenici Protueksplozijskog odjela PU primorsko-goranske, avionsku bombu neutralizirali su na području Kamenjaka

Uspješno je završena akcija izmještanja i uništenja avionske bombe, zaostale iz 2. svjetskog rata, pronađene prilikom izvođenja građevinskih radova u bivšoj tvornic RIO u Izviđačkoj ulici u Rijeci, izvijestila je Policijska uprava Primorsko goranska.

Policijski službenici Protueksplozijskog odjela PU primorsko-goranske, avionsku bombu neutralizirali su na području Kamenjaka.
Zahvaljujemo svim građanima što su poštovali upute policije i drugih službi te svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli nesmetanom tijeku svih poduzetih mjera i radnji.

Također, zahvaljujemo i djelatnicima svih interventnih službi na suradnji i poduzimanju mjera iz njihove nadležnosti, kao i medijima koji su prenijeli informacije i obavijestili javnost, poručili su iz riječke policije.

O svim relevantnim detaljima izmještanja i neutralizacije avionske bombe, kao i o vrsti i porijeklu iste, javnost će biti izvještena sutra, 14. veljače na izvanrednoj konferenciji za medije na kojoj će sudjelovati predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske, Grada Rijeke i Ravnateljstva civilne zaštite.

Jutros je krenulo izmještanje avionske bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata, te njen transport kroz Rijeku.

Prethodno je prije osam sati provedena evakuacija građana iz stambenih i drugih infrastrukturnih objekata u blizini mjesta gdje je bomba nađena. Svoje domove morali su napustiti stanari u ulicama Creska, kućni brojevi 14 i 14/1, Izviđačka ulica kućni brojevi 6, 8 i 11, Labinska ulica kućni brojevi 39 i 45 i Ulica Ante Pilepića kućni brojevi 11, 13, 15, 17, 19 i 19/1.

Trasa kretanja opasnog tereta do mjesta uništenja bila je sljedeća: Izviđačka ulica – Labinska – Liburnijska – Istarska – Ljubljanka – Kvarnerska – rotor Matulji – raskrižje Uho – A-8 – A-7 – Vrata Jadrana – čvor Diračje – izlaz čvor Rujevevica – rotor kod Inter spara – ŽC 5215 – čvor Hosti – čvor Štefani – raskrižje Halubjan – raskrižje Pogled – ŽC 5017 (Petrolejska cesta) – Garići – Saršoni – Skvažići – Benčani – Sv. Jurja – Grohovski put – ulica Braće Fućak – Pašac – DC-3 – Svilno – Buzdohanj – Čavle – A-6 – Kikovica – Piramida – Kamenjak.

http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/R...nsku-bombu-zahvalili-se-gradanima-na-suradnji
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
U Rijeci se otvara kompleks Rio Kantrida. Evo kako će izgledati interijer!

Projekt Rio-Kantrida u fazi je gradnje u Rijeci, na top-lokaciji Kantrida-Marčeljeva Draga. Riječ je o stambeno-poslovnom kompleksu koji se sastoji od dvije etaže parkinga, trgovačkog centra u prizemlju i tri zgrade s ukupno 273 stana, od kojih je 12 posebnih penthousea s predivnim krovnim terasama i pogledom na cijeli Kvarner.


https://www.jutarnji.hr/domidizajn/...hr&utm_medium=widget&utm_campaign=linkerhanza
 
1 - 20 of 356 Posts
Top