SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
9981 - 10000 of 10001 Posts

·
Moderator
Joined
·
47,386 Posts
Ovako se krkani odriču ovog dijela obale,a mogla im je koristiti za feeder brodove..izgleda da su svjesni da im u stvari nikada niti neće biti potrebna,neće imati dosta tereta,tri broda na terminalu očito nećemo nikada vidjeti,pa da im ne stoji prazan dio...:weird:

Koji je samo kreten došao do ove ideje,taj nije normalan,majke mi :puke::gaah:

I onda netko pametuje da je ovaj koncesionar dobar :rofl:

Dok oni poslože dvije pametne proći će vlak
 

·
Registered
Joined
·
226 Posts
Šta nije ono Passaro spriječio izgradnju zbog kako je ono bilo pisalo zbog "gužve" na terminalu. Zato je i zabranio ulazak izvođaču radova na terminal, pa se je zbog toga izgubio novac koji je trebao biti za ovu namjenu.
Da, ni meni nije jasno zašto ovdje rade, ali to je jedini dio na terminalu gdje su to i mogli napravit. S obzirom na to da će brodovi za kontejnere više manje pristajat sa južne strane, dok ih na ovoj zapadnoj obali nećete vidjeti.
Mišljenja sam da je ovo privremeno rješenje dok u budućnosti ne nađu drugu lokaciju. Ni meni se ne sviđa zašto je to na terminalu napravljeno, ali koncesionar ne odlučuje o tome. U novom listu je lijepo pisalo o tome.
Izlazno-ulazni punkt i dalje će imati svoju sporednu ulogu u odnosu na glavni koji će se otvoriti, tako da tu niti nisu mogli to smjestiti.
Ovo dolje je nacrt za vodu i kanalizaciju od dokumentacije rekonstrukcije kolodvora Brajdica gdje je vidljiv smjer kretanja, dolaska-odlaska, kamiona sa kontejnerima do mostova za vlak. Pretpostavljam da iz ovoga možete zaključit zašto je to baš ovdje napravljeno.

http://puo.mzoip.hr/UserDocsImages/Prilog_7_17_12_2012_1.pdf
 

·
Registered
Joined
·
493 Posts
mili boze, u manjku operativnih obala oni se odricu obale da bi napravili zgradu. tuzno!!!!
Na žalost ne vidim nikakvog manjka operativne obale u bliskoj budućnosti, bar što se AGCTa tiče. I ona kratka južna obala više je prazna nego puna, a uskoro će biti dvostruko duža. Je li zapadna obala uopće upotrebljiva, s obzrom da se tamo uopće ne planiraju dizalice, koja je dubina mora ispred obale?
 

·
Moderator
Joined
·
47,386 Posts
Dubinu ti je odgovorio samuraj
Sada nema prometa,ali sutra će ga valjda biti,zato su i došli na Brajdicu da privuku što više tereta i samim time zarade,to im je valjda osnovna namjera,logično
Dizalice je pasaro maknuo,valjda mu je zatrebalo novaca,pa prodao u staro željezo,umjesto da su ostale za feeder servis,u krajnjem slučaju se mogla i dovući ona mobilna što je bila već na terminalu pa s njom raditi

Ali kako sam rekao valjda su svjesni činjenice da će im i ovako ostatak obale biti prazan :bash: ovoga samo kod nas ima,pa da je neki naš to naredio bi shvatio,ali stranac :eek:hno:
 

·
Registered Enjoyer
Joined
·
1,583 Posts
o nezadovoljstvo kulminiralo je prije desetak dana kada je Passaro dao ostavku na dužnost direktora Brajdice. On je imao drukčije planove od Lučke uprave Rijeka, pa je stanicu premjestio na zapadnu operativnu obalu, gdje su razmontirane stare dizalice Liepher i Metalna. Međutim, niti je zapadna obala bila u funkciji niti je stanica bila u realizaciji, a mnogima se i tada činila nelogičnom odluka o lociranju stanice na samoj operativnoj obali, koja bi ipak trebala prvenstveno služiti manipulaciji tereta. Na kraju je logično postaviti pitanje zbog čega je uopće odlučivanje o lokaciji BIP-a Lučka uprava prepustila koncesionaru, koji je stopirao investiciju, te tako uskratio projektu potporu iz euro fonda.
Je lijepo piše, znači Passaro (koncesionar) je išao na svoju ruku, i to je jedan od razloga zašto je uprava bila nezadovoljna i zašto ga je otkantala, a na kraju su svejedno odlučili tamo graditi, unatoč svim nelogičnostima:nuts:

I onda će za jedno 5-10 godina taj objekt premještati uz dodatne troškove, a lijepo je sve od starta moglo biti financirano od EU.

Mislim gdje je tu logika, sad je vrijeme da se taj terminal kompletno dovede u red i nova i stara obala jednom za 20-30 godina, i da razmišljaju samo o tome kako će privući što više tereta.

Živcira me ta nekomunikacija, sad je to koncesionar-luka, pa malo luka-hž, pa grad-luka, grad-hž! Dogovorite se već jedanput u pm:bash:
 

·
Registered
Joined
·
226 Posts
OPĆA RASPRODAJA PROPAST SLOVENSKOG MODELA DRŽAVNOG KAPITALIZMA
Janša prodaje i koparsku luku

Slovenska država vlasnica je 51 posto koparske luke, dok bi sada državni udio pao na 25 posto što izaziva ogorčene reakcije opozicije, sindikata i radnika koparske luke

Manjinska vlada Janeza Janše nedavno je donijela odluku kojom je sve dioničke udjele u vlasništvu države razvrstala u tri skupine – strateške, značajne i portfeljske – pri čemu je Luka Kopar postala »značajna« državna investicija, čime je otvoren put njezinoj prodaji, a već postoji i nekoliko zainteresiranih ulagača.
Slovenska država danas je vlasnica 51 posto koparske luke, dok bi u slučaju da slovenski parlament potvrdi novu klasifikaciju Janšine vlade državni udio pao na 25 posto, što već danima izaziva ogorčene reakcije opozicije, sindikata i radnika koparske luke.
Radničko vijeće koparske luke objavilo je javni manifest upućen političkoj eliti u kojem se radnici protive prodaji jednog od »rijetkih slovenskih poduzeća koje stvara dobit«. Radnici poručuju kako je Luka Kopar jedan od »najznačajnijih gospodarskih aktera u regiji«, od kojeg izravno i neizravno ovisi pet tisuća radnika.
Radnici podsjećaju da je država 1996. postala većinski vlasnik koparske luke upravo s ocjenom kako je riječ o strateškom poduzeću, poduzeću od »nacionalnog interesa« i koje »mora ostati slovensko«. »Ako takav interes više ne postoji, tražimo da država svoj udio u vlasništvu vrati radnicima, kojima je vlasništvo prije skoro dva desetljeća i oduzeto«, zaključuje se u radničkom manifestu.

»Ukrali« luku
Protiveći se političkom kadroviranju i financijskom iscrpljivanju poduzeća prilikom svake promjene vlasti, radnici Luke Kopar u svom manifestu poručuju i kako su se u obrani svojih stajališta spremni boriti »blokadama« i »svim raspoloživim sredstvima«.
Član uprave koparske luke iz redova radnika Matjaž Stare bio je još radikalniji kada je nedavno napisao kako su država i lokalna zajednica u protekle 22 godine od Luke Kopar primili najmanje 250 milijuna eura, dok su sva druga logistička poduzeća povezana s lukom uplatila još toliko. Država je, po njegovim riječima, »ukrala« luku zaposlenima, radnicima, umirovljenicima i svima koji su je svojim sredstvima gradili, a sada je »sramotno rasprodaje«. »Sadašnja vlast ne trguje samo nekretninama i poduzećima, već gospodarskom suverenošću. Zato odsad nećemo samo protestirati, nego ćemo zahtijevati ono što je naše. I ako ne bude išlo drukčije, proglasit ćemo prim
orsku autonomiju«, zapisao je Stare.
Janšina vlada formirala je holding u kojem je objedinila upravljanje svim državnim udjelima, čija je vrijednost procijenjena na čak 11 milijardi eura. Tvrtke koje su klasificirane kao strateške – a u takve je, recimo, uvrštena prometna i energetska infrastruktura – ostat će u većinskom vlasništvu države i u njima će država zadržati najmanje 50 posto udjela. Državni udjeli u tvrtkama poput Luke Kopar, Telekoma i Nove ljubljanske banke, a koje su sada u većinskom vlasništvu države, dobili su oznaku značajnih, što znači da država planira prodati sve dionice iznad 25 posto.
U trećoj su skupini portfeljski udjeli u brojnim slovenskim kompanijama i to će vlasništvo biti ponuđeno investitorima bez ikakvih ograničenja.

Zadnji čin
Rasprodaja državnih poduzeća predstavlja zadnji čin propasti slovenskog modela državnog kapitalizma. Slovenija je bila jedna od rijetkih, a možda i jedina tranzicijska zemlja koja devedesetih godina nije poslušala savjete MMF-a i nije pristala privatizirati svoje najveće banke, telekomunikacijske tvrtke, energetske i infrastrukturne kompanije. Slovenski model državnog kapitalizma funkcionirao je besprijekorno sve dok u drugoj polovici prošloga desetljeća, u vrijeme prve Janšine vlade, Slovenija nije iskusila fenomen tajkunizacije. Naime, u tom su razdoblju sumnjivim transakcijama i financiranjem od strane državnih banaka privatizirane brojne slovenske kompanije. S krizom je ubrzo stigao i račun: nekadašnji simboli slovenske uspješnosti – Istrabenz, Pivovarna Laško, imperij Mariborske nadbiskupije, građevinski divovi... – pod teretom golemih kredita propadali su jedan za drugim, a Nova ljubljanska banka zbog tih transakcija danas bilježi gubitke koji se broje u stotinama milijuna eura nenaplativih kredita.
I upravo kako bi pokrila te gubitke i zakrpala proračunski manjak Janšina manjinska vlada planira brzopoteznu rasprodaju brojnih državnih kompanija, među njima i Luke Kopar, što je do jučer bilo nezamislivo.


»Ugrožena nacionalna sigurnost«

Najava prodaje većinskog udjela u koparskoj luci naišla je i na žestoku reakciju opozicijske socijaldemokratske stranke, koja ju je nazvala »veleizdajom«. Vođa parlamentarnog kluba te stranke Janko Veber upozorava kako je vlasništvo u Luci Kopar i Aerodromu Ljubljana »od strateškog značaja« za Sloveniju, dok namjeru Janšine vlade da proda Telekom smatra »ugrožavanjem nacionalne sigurnosti«.


http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285928612863285A2863285A28582859285B286328962897289E28632863285E285D2859285E2860285A28632863286328592863L
 

·
Registered
Joined
·
307 Posts
a taj BIP se nije moglo napraviti u onoj kucici izmedju 2 rampe na buducem izlasku sa terminala?

doda se 1 ili 2 kata i imaju sve na jednom mjestu! :lol:
Presudilo je što onda onaj obijekt ne bi bio tako lijep kao danas!:lol:
 

·
Registered
Joined
·
4,465 Posts
Dubinu ti je odgovorio samuraj
Sada nema prometa,ali sutra će ga valjda biti,zato su i došli na Brajdicu da privuku što više tereta i samim time zarade,to im je valjda osnovna namjera,logično
Dizalice je pasaro maknuo,valjda mu je zatrebalo novaca,pa prodao u staro željezo,umjesto da su ostale za feeder servis,u krajnjem slučaju se mogla i dovući ona mobilna što je bila već na terminalu pa s njom raditi

Ali kako sam rekao valjda su svjesni činjenice da će im i ovako ostatak obale biti prazan :bash: ovoga samo kod nas ima,pa da je neki naš to naredio bi shvatio,ali stranac :eek:hno:
Pa nije stranac došao da od nas ( u ovom slučaju luke) napravi Hollywood, naši neznaju napraviti Hollywood, a stranci ne žele. Najprije nam potkopaju prugu i izmjene projekt, a zatim i luku.
 
9981 - 10000 of 10001 Posts
Status
Not open for further replies.
Top