SkyscraperCity banner

921 - 935 of 935 Posts

·
In The Air Above You
Joined
·
5,231 Posts
Eto bio danas tamo prvi put i mogu reci da sam ugodno iznenadjen: iako obican shopping centar, za Rijeku je to "cudo" jer je arhitektonski tisucu godina ispred TC-a. Takodjer, bitno je primjetiti da nije bilo guzve, a niti tjedan dana od otvorenja... to vjerojatno govori puno o kupovnoj (ne)moci gradjana :eek:hno:

Najljepsi pogled je, naravno, iz liftova i super je sto su barem oni panoramski. Za one koji ne mogu osobno uzivati u voznji (ja bih se cijeli dan vozao gore dole, jos da je bilo suncano, mmm), evo video, nazalost, samo uspon, na spustu s vrha mi je netko stisnuo tipku i unistio dozivljaj :lol:

Uglavnom, od -2 do +1 kata:

Za spust sam htio snimiti s +2 do -3, ali.... I da, iako vecini ljudi vjerojatno ne bi odgovaralo, bilo bi predobro da su liftovi malo malo brzi, pogotovo u spustu i to sami start :cheers:
 

·
Moderator
Joined
·
47,646 Posts
PROMETNI PROBLEMI GARAŽU S TISUĆU PARKIRNIH MJESTA U NOVOM TRGOVAČKOM CENTRU KUPCI IZBJEGAVAJU

KAOS OKO ZTC-a
Izlazak iz garaže duži od šopinga

U poslijepodnevnim satima izlazak iz garaže i uključivanje u promet Zvonimirovom ulicom traje i po 45 minuta, pa mnogi vozači da bi izbjegli gužvu parkiraju u okolnim ulicama koje su zakrčene vozilima

RIJEKA » Otvaranje ZTC-a za ljubitelje šopinga bila je dobra vijest, no za stanare okolnih ulica, barem kada je riječ o prometu i parkiranju, uglavnom je značilo samo glavobolje.
Ulice oko novog trgovačkog centra u poslijepodnevnim su satima, naime, uglavnom potpuno zakrčene automobilima posjetitelja ZTC-a, parkiranim na svaki slobodni centimetar pločnika, dvorišta i prostora oko zgrada. Najteže je stanje u Čurbegovoj ulici, koja se sa Zvonimirovom spaja tik uz ZTC, što potvrđuju i brojne žalbe stanara Prometnom redarstvu grada Rijeke, no situacija nije bitno drugačija ni u Benčevoj, Šibenskoj, Ulici Turnić i Ulici Ivana Matetića Ronjgova. Primjerice, i inače prilično prometna Benčeva gotovo je svakog dana u poslijepodnevnim satima pod pravom opsadom, a automobili parkirani na pločnike s obje strane kolnika gotovo duž cijele ulice, od križanja sa Zvonimirovom do Čandekove onemogućavaju ne samo prolazak pješaka, nego i normalno mimoilaženje vozila iz suprotnih smjerova na kolniku.

Pojačani nadzor

U Prometnom redarstvu ističu kako su svjesni problema, kao i da već traje pojačani nadzor Čurbegove, a najavljuju i pojačane ophodnje u ostalim ulicama oko ZTC-a, posebno Benčevoj i Ulici Ivana Matetića Ronjgova
– Nakon otvorenja centra, putem redovnih ophodnji zapadnog dijela grada službujući prometni redari uočili su povećanje broja nepropisno parkiranih vozila na navedenom području – na nogostupima, na javnim prilazima i na pješačkim prijelazima, te su, sukladno tome prometni redari u protekla dva dana izdali sveukupno 26 upozorenja o počinjenom prekršaju u Ulici Milana Čurbega. Uvažavajući potrebe stanara, a prije svega vodeći brigu o sigurnosti kretanja pješaka i prometovanju vozila na predmetnoj lokaciji, u plan rada i dnevne radne naloge prometnih redara bit će uvršten i svakodnevni nadzor nad spomenutim ulicama, stoji u dopisu ravnatelja Prometnog redarstva Roberta Mišana.

Svjesni problema

Uzrok velikom broju vozila parkiranih oko ZTC-a, iako sam centar raspolaže garažom s tisuću parkirnih mjesta, dijelom bi mogao biti u nesnosnim gužvama i dugotrajnom čekanju vozača na izlaz iz kompleksa centra u Zvonimirovu ulicu. Kako su posvjedočili brojni vozači, poslijepodne za izlaz iz garaže i uključivanje u promet Zvonimirovom ulicom zna trebati i po četrdeset i pet minuta. Problema su svjesni i ZTC-u, čiji voditelj Miro Medar kaže kako je već upućen zahtjev nadležnim službama u Hrvatskim cestama za pronalaženjem adekvatnog rješenja.
– Čekamo da struka kaže svoje, svjesni smo da je izlazak iz garaže prespor za današnji tempo života i vjerujemo da će u Hrvatskim cestama imati razumijevanja, kazao je Medar.

Rijeka promet pričekat će tjedan, dva

U riječkoj ispostavi Hrvatskih cesta odgovaraju kako je za regulaciju prometa zadužen Rijeka promet, koji i upravlja semaforima. Iz Rijeka prometa pak poručuju da službeni zahtjev nisu primili, ali da bez obzira na to prate stanje u prometu na novim raskrižjima pokraj ZTC-a.
– Ukoliko bude potrebno reagirat ćemo, na način da ćemo izmijeniti režim rada semafora, no zasad je rano za takav potez. Praksa je, naime, pokazala da u prva dva-tri tjedna po otvaranju ovakvih objekata imamo znatno više posjetitelja nego što će ih biti kasnije. Zbog toga ćemo pričekati još tjedan – dva, dok se promet prema garaži i iz nje ne stabilizira, i tek tada ćemo dobiti pravu prometnu sliku i na temelju nje poduzeti odgovarajuće mjere pokaže li se za tim potreba, kazao je ******* Frka, rukovoditelj sektora prometa u Rijeka prometu.

http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=2859285D286328612863285A28582859285A2863287A287128632863285E285B28582859285B285E28632863286328592863E
 

·
In The Air Above You
Joined
·
5,231 Posts
^^ zasto pise ******* Frka (zadnji red teksta)? :lol:

Inace, sto se toga tice, radnim danom (srijeda, oko 13-14h) nema zive duse, na svim katovima je prazno i pusto... tako da se semafori sigurno ne trebaju prereguliravati radi prvih 2-3 vikenda i "akcija" u ducanima. Zar ce se semafori oko shopping centara prilagodjavati i Bozicnoj groznici koja ce doci za 3 mjeseca? Jedino logicno rjesenje bi bilo dovodjenje policije, te iskljucivanje semafora u vrhu ovih privremenih spica i to je to.

P.S. Usao sam ja za vrijeme vecih guzvi jucer popodne unutra, doslovno samo usao, provozao se po garazi, da vidim guzvu, otisao dalje. Ako se koristi malo logike i snalazenja u objektu, ode se na dno (-3) i izadje se tamo (izlaz koji vecina ne koristi, kao da ne postoji) i onda se s boka dodje prakticki odmah na semafor (10ak auta ispred, prednost pred onima iz "spirale") i to je to.
 

·
Registered
Joined
·
120 Posts
Mijenjat ce rezim rada semafora kod ZTC-a, a oni na potezu od Novog lista do Mlake se uopce ne mogu programirati... Jedva cekam da se desi taj crveni val :D
 
921 - 935 of 935 Posts
Top