SkyscraperCity Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
1,741 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Am dat numele acestui thread de la Chicago Riverwalk, care mi se pare exceptional. As dori sa discutam aici despre amenajarile urbane pe marginea raurilor/lacurilor existente.
Eu unul sunt in completa necunostiinta de cauza referitor la astfel de amenajari in orasele din Romania prin care trec rauri(sau in care exista lacuri(mai mari sau mai mici), motiv pentru care astept poze sau idei.
Pentru orasele fara asa ceva, eu mi-am imaginat:
Intr-adevar, frumoasa ideea cu "paraiasul" asta.. Extrem de eleganta. De altfel, e pacat ca orasul asta nu are niciul rau interior... Ar fi fost cu totul altceva. Din pacate, in Ro, nici orasele care au asa ceva nu le-au pus in valoare..
Dar sunt zone centrale unde s-ar putea improviza sentulete mai late decat cel din Londra, in cascade, dintr-un capat in altul al strazii si sunt convins ca, daca ar fi si ingrijite, ar arata intr-un mare fel.. Ar da o altfel de senzatie sa auzi apa curgand in cascade, in loc de obisnuitele arteziene.
Plus de asta, avand in vedere ca mai orice reconstituire de arteziene stil vechi e un kitsch penibil, o realizare de tipul celei descrise de mine ar avea un aer modern si in acelasi timp s-ar incadra perfect in peisajul de centru vechi. Impreuna cu "poduri" peste apa, din 5 in 5 metri sa zicem, si cu multe plante ornamentale in stanga si dreapta, ar fi chiar o inovatie pentru amenajare urbana, in Romania.
 

·
nickson
Joined
·
4,051 Posts
Felicitari! pentru noul thread si sa speram ca vom vedea cat mai multe amenajari frumoase pe malurile raurilor din orasele si satele Romaniei.

Sunt cateva orase din Romania care au rauri care le traverseaza central sau marginas, pentru cele care sunt strabatute central, care au stiut sa isi fructifice acest avantaj intr-o mare sau mai mica masura, as aminti Timisoara, Oradea, Bucuresti, Cluj, Iasi, Arad, etc.

O amenajare de pe malul Crisului Repede rau care strabate central orasul Oradea.
Aleile pietonale umbrite de arbori mari, se imbina armonios cu pistele de biciclete si spatii de relaxare, completate fericit de prezenta unor cladiri cu arhitectura frumoasa situate pe malurile raului


 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top