SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 56 Posts

·
rekreativac
Joined
·
11,646 Posts
fora dretva.

tu se tek vidi kako malo vode ima u gornjem toku <rječine. 90% vode što se vidi u donjem toku (kod Conta) dolazi iz izvora Zvir.

inače Rječina je preljepa, šteta što se ne valorizira malo više.
 

·
MAZINGER ZETA
Joined
·
2,811 Posts
Super slike dolabela.Jesi li bio na samom izvoru gdje iz dubine izvire jedna od najkvalitetnijih voda u HR(priblizit se mozes samo sa zapadne strane jer sa istocne je rampa i cuvar).Prica se da Kisa koja padne u Sloveniji i okolnim planinama kroz porozno tlo ponre u dubinu i tako filtrirana se pojavi kao izvor Rijecine.Na njenom toku bilo je puno mlinova ali je ostao samo jedan ocuvan u Martinovom selu.Takode je impozantan i kanjon Rijecine.Steta sto se ne valorizira vise setnica od Delte prema izvoru prekrasnim krajolikom pogotovo sada u proljece.
 

·
road builder
Joined
·
7,227 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Ne, nažalost nisam bio još do izvora, ali "Duhovi Rječine" očito su tek početak (samo)organizirane obnove šetnice i izletišta u kanjonu, pa se nadam da će iduće godine nastaviti dalje jer ovo je za početak bilo fenomenalno.
 

·
MAZINGER ZETA
Joined
·
2,811 Posts
Duboko ti preporucam.Mozes doc i preko Gromiscine.Inace malo ispod izvora se i nalazi omiljeno Rijecko izletiste,ali su ga ove godine prekopali radi novih cijevi za vodu od izvora prema RI.Inace izvor je oko 15-20 km od usca na Delti.
Poz
 

·
MAZINGER ZETA
Joined
·
2,811 Posts
Da, ovo je brana ispod Grohova,tu se neki kupaju kad im dosadi more :),par sto metara nizvodno je Pasacki most a ispod njega duboki kanjon koji se proteze par kilometara sve do tvornice papira.
 
1 - 20 of 56 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top