SkyscraperCity Forum banner

[RKS] (R6b) Autoudha Kijevë - Zahaq | Kijevë - Zahaq Motorway

12589 Views 28 Replies 12 Participants Last post by  ntom
Kostoja: 200 milion EUR
Gjatësia: 32 km
Kohëzgjatja e punimeve: 2019 -


Shtrirja e rrugës:


1 - 4 of 4 Posts
Rruga e re hyrese ne Peje kufizimin e shpejtesise e kish 50km. Rruga e vjeter e ka pas 80km, a e din dikush a eshte kjo e perkohshme per shkak t'kycjeve t'shumta te palogjikshme qe i kishin bo, apo cka ke esenca e rruges se re nese ulet kaq shume shpejtesia...
Ouu tash e pash qe e pasna huq, sorry
Edhe mu me ra ne sy ky sen vikendin e kalum kur kesh ne Peje. Rruga e re ishte e gjane, fenomenale, shume pak qarkullim po kufizimi vec 50km/h. Edhe ma keq, policet me radare ishin ne te dyja anet e rruges qe c'kocshin tu denu. Sipas meje, kurrfar efekti s'ka zgjerimi i rrugeve nese prap mbetet kufizimi i njejte i shpejtesise (ose ne kete rast edhe ulet).

Anyway, tema e gabume. Nashta Drenicaku na i vendos postimet atje ku duhet.
Zv. Ministri Durmishi me nje interviste tha perfundimisht qe rruga Kijeve - Zahaq do te zgjerohet ne trasene ekzistuse dhe pritet me fillu n2023. Dmth kredia do te anulohet dhe i gjithe projekti do tkushtoje rreth 100 milion, shume ma lire se traseja e re sipas tij. Kualiteti dhe shpejtesia e levizjes hmmm mbetet te shihet tash
  • Like
Reactions: Buki
Zv.ministri Hysen Durmishi sapo deklaroi se jane ndare 32 milion prej Kijeves deri ne Dollc, shume shpejte shpallet tenderi dmth per rreth 12 km.
1 - 4 of 4 Posts
Top