SkyscraperCity Forum banner
21 - 29 of 29 Posts

· Banned
Joined
·
2,329 Posts
Kshtu punohet duhet te perfundoj Autostrada Prishtin-Peje e cila e lidhe gjith dukagjinin me kryeqytet edhe Autostrada Prishtin-Mitrovic po ashtu e rendesishme edhe Autostrada Prishtin-Gjilan jo aqe e rendesishme por pasi ja fillun ta mbarojn.

E jo te fillojn me Autostrada te pa nevojshme si ajo e Dukagjinit te cilen po don me ndertue kryeministri lope qe kemi.

Shpresoj qe pas perfyndimit te ketyre Autostradave kosova ta permbyll edhe ndertimin e tyre per 20-30 vitet e ardhshme. Dhe aje buxhet qe sot po shkon per ndertimin e Autostradave te shkojn ne zhvillimin ekonomik te vendit.
 

· Registered
Joined
·
70 Posts
"Sapo është marrë vendimi për shpronësimin e pronave në segmentin Kijevë-Zahaq."

https://ndertimi.info/qeveria-merr-nje-vendim-per-rrugen-kijeve-zahaq/

Qeveria merr një vendim për rrugën Kijevë – Zahaq
December 17, 2019

"Vazhdimisht është premtuar se do të fillojnë punimet e mbetura në përfundimin e rrugës Kijevë-Zahaq, por që ato kanë mbetur vetëm premtime.
Një hap shpresëdhënës për vazhdimin e punimeve në këtë rrugë është marrë sot në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës.
Sapo është marrë vendimi për shpronësimin e pronave në segmentin Kijevë-Zahaq.

Ky projekt pritet të kushtojë 238 milionë euro, ndërsa kohëzgjatje e punimeve do të jetë 36 muaj."
Ndertimi.info
 

· Registered
Joined
·
1,279 Posts
Discussion Starter · #24 ·
Ky po flet për "zgjerim dhe rehabilitim". Po i bjen që projekti origjinal për autostradë në trase të re ka ra poshtë apo se ka fort idenë çka po flet ky? Si duket e para. Shpresoj që jo.
 

· Registered
Joined
·
525 Posts
Zv. Ministri Durmishi me nje interviste tha perfundimisht qe rruga Kijeve - Zahaq do te zgjerohet ne trasene ekzistuse dhe pritet me fillu n2023. Dmth kredia do te anulohet dhe i gjithe projekti do tkushtoje rreth 100 milion, shume ma lire se traseja e re sipas tij. Kualiteti dhe shpejtesia e levizjes hmmm mbetet te shihet tash
 

· Registered
Joined
·
1,279 Posts
Discussion Starter · #26 ·
Arsyeja kryesore që kish ba që projekti i autostradës me u anulu menoj janë shpronësimet që po kushtojnë ma shtrejtë se projekti. Gjeometria e rrugës nuk asht e keqe me u zgjanu veçse koha zgatet për minimum 7-8 minuta, nëse në pjesën ma të madhe të rrugës munet me u apliku kufizimi 80 km/h.
 

· Smart User
Joined
·
5,849 Posts
Mendoj se nuk eshte vendim i keq.

Keshtu kursenen dhjetera Miliona Euro buxhet plus ne te njejten kohe vendbanimet dhe bizneset perreth nuk vdesin sic kane vdeke perreth rrugeve te vjetra per ne Prizren dhe Shkup.

Vec ishalla vertete punohet ne kete drejtim se deri me sot cka ka fol Durmishi ka dale rrene.
 
21 - 29 of 29 Posts
Top