SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 6104 Posts

·
Athleta Christi
Joined
·
950 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
SIVJET 7 MILION EURO PËR INFRASTRUKTURËN E RRUGËVE TË DUKAGJINIT
Prishtinë, 19.05.2008

Në vazhdim të aktiviteteve të njëpasnjëshme të MTPT prej fillimit të këtij viti, sot në Banjë të Pejës u bë edhe përurimi i rrugës (projekt i qeverisë së mëparshme) Banjë e Pejës – Vrellë e Istogut e gjatë 6 km dhe e gjërë 6 metra, që ka kushtuar 747 mijë euro, investitore e së cilës është MTPT.

Përurimin e kësaj rruge që është një projekt shumë i mirë dhe i rëndësishëm për ekonominë e kësaj treve të Dukagjinit, e bënë kryeministri i Qeverisë së Kosovës, z. Hashim Thaçi dhe Zëvendësministri i Ministrisë së Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit të Kosovës, z. Adem Grabovci me bashkëpunëtorët e tyre, si dhe përfaqësuesit e komunës së Banjës së Pejës dhe të Istogut, e qytetarë të këtyre dy komunave fqinje.
Me këtë rast, nga deklaratat e Kryeministrit Hashim Thaçi dhe të Zëvendësministrit të MTPT –së z.Adem Graboci, doli se Qeveria e Republikës së Kosovës ka dalë me projekte shumë serioze në ngritjen e infrastrukturës rrugore në teritorin e Dugagjinit, ku do të investohet afro 7 (shtatë) milion Euro. Për këtë z. Zhaçi ka thënë: – Është përmbyllja e një projekti të rëndësishëm për këtë trevë të Dugagjinit. Qeverija e Kosovës vetëm në infrastrukturë rrugore ka planifikuar të investojë mbi 6 milion evro në këtë trevë në mënyrë që të modernizohet, të zhvillojet , e të krijohen vende të reja të punës, prandaj, i uroj gjithë qytetarëve të kësaj treve, natyrisht se gjithë përkushtimi do të jetë sa më afër tyre, në shërbim të tyre, dhe në shërbim të gjithë qytetarëve të vendit, dhe do të vazhdojmë me projekte tjerë të cilët do të implementohen në të ardhmen shumë të afërt.
Në pyetjen e gazetarëve se cili do të jetë programi i qeverisë për të ardhmen, z. Thaçi potencoi edhe një herë: – Thashë, do të investojmë me mbi 6 milion euro vetëm në infrastrukturën rrugore, prandaj qeveria e Kosovës do të investojë mbi çdo cep të teritorit të Kosovës e në shërbim të qytetarit të Kosovës, për një jetë më të mirë, më solide, më të avancuar dhe drejt standardeve evropiane.
Kështu u prononcua edhe Zëvendësministri Adem Grabovci duke thënë se atë çka tha Kryeministri, e mbështet edhe MTPT në projektet e veta ku ka orientime të qarta që të bëjë punë edhe më shumë në ndërtimin e infrastrukturës rrugore dhe ndërtimin e objekteve tjera që kanë lidhmëni me infrastrukturë.. – Këtë vit, në infrastruktuën rrugore në regjionin e Dugagjinit, qeverija do të investojë rreth 7 milion euro, por, duke mos harruar edhe pjesën ku parashifen investime në ndërtimin e shkollave dhe të infrastrukturës tjetër që parashifet për regjionin e Dugagjinit. MTPT punimet dhe investimet i ka shtri në tërë teritorin e Kosovës, pa përjashtim, por edhe këtë pjesë. Po e theksoj edhe një herë se kam kënaqësi si qytetar i kësaj ane që më ipet rasti të përfundojmë një projekt të filluar nga qeverija e kaluar, e që së shpejti do të kemi rastin edhe kënaqësinë si për ne ashtu edhe për gjithë qytetarët që të marin pjesë në promovimin e shumë rrugëve të tjera në këtë regjion. – Së shpejti do të mbahet edhe Konferenca e donatorëve, cili do të jetë projekti i ministrisë juaj, ishte kjo pyetje nga gazetarët? – MTPT është duke i klasifikuar projektet me të cilët do të konkurojë në Konferencën e donatorëve. Kemi projektet kapitale me interes nacional që janë: autostrada, magjistralet, me siguri se me ato do të konkurojmë në Konferencën e donatorëve, por angazhimi i qeverisë është maksimal që të sigurojë fonde tjera shtesë për ta ndryshuar pozitivisht infrastrukturën rrugore dhe për të hapur rrugën e zhvillimit ekonomik të vendit.
Në pyetjen se kur do të fillojnë punimet në asfaltimin e rrugës Rakosh Shushicë, z. Graboci tha posa të përfundojë projekti, menjëherë do të fillohet me u punue
Sivjet afro 7 milion për infrastrukturën e rrugëve të Dukagjinit.
 

·
Athleta Christi
Joined
·
950 Posts
Discussion Starter · #2 ·
MINISTRI LIMAJ DHE KRYETARI I FERIZAJIT, XHEMAJLI PËRURUAN FILLIMIN E PUNIMEVE PËR ASFALTIMIN E RRUGËS SË JEZERCIT
Prishtinë, 22.05.2008

Ministri i Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit, i Republicës së Kosovës, z.Fatmir Limaj i shoqëruar nga kryetari i Kuvendit Komunal të Ferizajit, z.bajrush Xhemajli, sot kanë përuruar fillimin e punimve për asfaltimin e rrugës së fshatit Jezerc.Sipas ministrit Limaj, investimi në këtë rrugë, do t’ju ndihmoj banorëve të kësaj ane, të qëndrojnë në vatrat e tyre si dhe të kenë jetën më të mire, kjo njëherit është obligim i shtetit të Kosovës.

” Ndërtimi i rrugëve të Kosovës, ka shumë përparësi, dhe ndihmon zhvillimin e vendit tonë, duke e përfshirë edhe turizmin. Me këto investime ne po e hapim vendin tonë, po e bëjmë të prekshëm, dhe më të vizituar”, tha ministri Limaj.
Ministri Limaj, duke vlerësuar rëndësinë e kësaj rruge, ka pohuar :” Sot jemi në një zonë e cila ka dhënë shumë për vendin, në fshat i cili ka qenë krenaria e komunës së Ferizajit dhe gjithë Kosovës”.
“Planifikojmë që në Ferizaj të ndërtojmë 12 herë më shumë se sa që është investuar vitin e kaluar, ose thënë ndryshe, ne kemi hartuar projektet që në këtë komunë të investojmë sa është investuar qe 8 vite” pohoi ministri Limaj.
Sipas ministrit Limaj, ky projekt financohet vetëm nga MTPT-ja, sepse është planifikuar që në të ardhmen, kjo rrugë të ketë funksionin e rrugës regjionale, në mënyrë që kjo pjesë e komunës së Ferizajit lidhet me Therandën.

Projektet të cilat gjatë këtij viti, në këtë komunë do të investohen janë 2.5 milionë euro investime direkte, dhe nëse përfshihet edhe mirëmbajtja e rrugëve, kjo vlerë është mbi 3. 5 milionë euro, theksoi kreu i MTPT-së.

Duke folur për projektet të cilat po realizohen nga ana e ministrisë së transportit, ministri Limaj tha :” Në këto momente kur ne sot po fillojmë ta ndërtojmë këtë rrugë, është duke u punuar në 50 projekte të tilla, pa u llogaritur zgjerimet e magjistraleve, deri në fund të muajit pritet që të fillojë së realizuari edhe 20 projekte të reja”.
Sipas ministrit Limaj, nga projektet që MTPT-ja, gjatë këtij viti ka kontratktuar me kompanitë për asfaltimin e rrugëve, janë hapur mëse 4000 vende të reja pune.
Ndërsa kryetari i komunës së Ferizajit, Bajrush Xhemajli, fillimisht e falenderoi ministrin Limaj, për përkrahjen në realizimin e këtij projekti.

Duke folur për fillimin e punimeve për asfaltimin e kësaj rruge, Xhemajli theksoi:” Me këtë rrugë nuk do të përfitojnë vetëm banorët e këtij fshati por edhe qytetarët e kësaj komune, për shkak se ky fshat është vend turistik, pjesë ku ka germina arkeologjike, fshat historik dhe legjendar”.
Ky projekt parashihet që të përfundohet për 78 ditë, vlera e këtij projekti është 250 mijë euro, tërësisht e financuar nga ministria e transportit.
 

·
Athleta Christi
Joined
·
950 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Kryeministri Thaçi dhe ministri Limaj vizituan punimet në asfaltimin e rrugës Vushtrri-Skenderaj
Prishtinë, 03.06.2008

Ministri i Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit, Fatmir Limaj, së bashku me kryeministrin e Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, të përcjellë edhe nga kryetari i Kuvendit Komunal të Vushtrrisë, Bajram Mulaku, vëzhguan nga afër punimet e asfaltimit të rrugës rajonale Vushtrri-Skenderaj.Gjatë kësaj vizite, kryeministri Thaçi theksoi se ky është edhe një projekt madhor, që lidh pjesën e Vushtrrisë me Drenicën, Klinën dhe Dukagjinin dhe me këtë rast përgëzoi ministrin Limaj për këmbëngulësinë e tij që ta fillojë implementimin e këtij projekti.

se kjo rrugë është edhe një projekt madhor dhe për të e përgëzoj ministrin Limaj për këmbëngulësinë e tij që të fillojë realizimin e këtij projekti që lidh viset e Llapit dhe të Vushtrrisë, përkatësisht rrafshit të Kosovës, duke thyer bjeshkët e Qyqavicës, pas ndërtimit të së cilës kjo pjesë do të lidhet me Drenicën, Klinën dhe Dukagjinin.
– Kjo trevë definitivisht nuk duhet të jetë vetëm trevë e krenarisë kombëtare për rezistencën kombëtare, por edhe trevë e zhvillimit, integrimeve, e punësimit, modernizimit dhe emancipimit. Prandaj, ky projekt prej 17.5 kilometrash, me një vlerë prej rreth 6 milionë eurosh, është projekt i Qeverisë së Kosovës, është projekt konkret për të mirën e këtij vendi, për të mirën e të gjithë qytetarëve”, – vlerësoi kryeministri Thaçi.

Ndërkaq, ministri i Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit, Fatmir Limaj, theksoi se përveç këtij projekti madhor, që i tejkalon përmasat komunale, vazhdon investimi i fuqishëm edhe i projekteve të tjera të komunës së Vushtrrisë. Vetëm këtë vit do të investohen mbi 1 milion euro në infrastrukturën rrugore të kësaj komune, duke e tejkaluar për 8-10 herë shifrën që është investuar në këtë komunë për 8 vitet e kaluara.

Ministri Limaj, gjithashtu theksoi se banorët e kësaj ane, fillimin e ndërtimit të kësaj rruge janë duke e marrë me skepticizëm, sepse këta banorë tash e tri, katër apo pesë vite kanë qenë të dëshpëruar, duke e pritur ndërtimin e saj dhe nuk janë shumë të sigurt se ajo do të përfundojë.
– Ju siguroj se kjo rrugë do të përfundojë së asfaltuari në afat prej 80-100 ditësh pune. Kjo rrugë ka nisur të realizohet dhe do të përfundojë së asfaltuari ashtu siç e kemi paraparë“ – tha në fund ministri Limaj.
 

·
Athleta Christi
Joined
·
950 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Ministri Limaj përuroi fillimin e ndërtimit të rrugës Studenqan- Iliron ( ish-Dobërdalan) të komunës së Therandës
Prishtinë, 05.06.2008Ministri i Transportit dhe Postë -Telekomunikacionit, Fatmir Limaj dhe zëvendësministri Adem Grabovci, përuruan fillimin e ndërtimit të rrugës Studenqan-Iliron (ish-Doberdalan) të komunës së Therandës, si dhe morën pjesë në solemnitetin e 10-vjetorit të dajles publike të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në këtë anë .
– Sot jemi në një vend të veçantë, në vendin e ngjarjes e cila bashkon të kaluarën dhe të ardhmen, ku me një simbolikë të jashtë zakonshme bashkohen dy data me rëndësi për vendin tone – dhjetë vjet qëkur vazhduam rrugëtimin e filluar nga shumë burra para nesh, për ta çuar deri në fund amanetin e atyre që dhanë jetën për lirinë e vendit dhe fillimin e ndërtimit të kësaj rruge, që nënkupton fillimin e ndërtimit të shtetit të pavarur të Kosovës në çdo pjesë të tij.

Ministri Limaj ua përcolli pjesëmarrësve të kësaj ngjarjeje edhe përshëndetjet e Kryeministrit të Kosovës, i cili bashkë me shumë bashkëluftëtarë të tjerë, që e kanë udhëhequr luftën çlirimtare e që tash e qeverisin Kosovën, kanë kaluar nëpër këtë rrugë.

Më tutje, kreu i MTPT-së theksoi se ndërtimin e kësaj rruge ua kemi borxh banorëve të kësaj ane, kësaj zone, ua kemi borxh atyre që dhanë jetën për lirinë e vendit për ta ndërtuar vendin dhe ndërtimi i kësaj rruge është më së paku kemi që pasur mundësi të bëjmë për këtë fshat heroik.
Ministri Limaj i siguroi banorët e kësaj ane se vitin e ardhshëm do të vazhdojë asfaltimi i kësaj rruge, në më nyrë që të bëhet e mundur lidhja me Rahovecin dhe Malishevën, ndërsa këtë projekt do ta financojë MTPT-ja, sepse banorët e kësaj ane deri tash kanë dhënë mjaft për Kosovën.
Gjatësia e rrugës, Studenqan-Iliron është 2.5 kilometra, kurse ndërtimin e saj do ta financojë Ministria e Transportit dhe Postë -Telekomunikacionit me 340 mijë euro, kurse komuna do të participojë me me 10 mijë euro.
 

·
Athleta Christi
Joined
·
950 Posts
Discussion Starter · #5 ·
KOSOVA ANËTARËSOHET NË CIECA
Prishtinë, 05.06.2008

Në Zagreb të Kroacisë i përfundoi punimet katërditëshe Kongresi i 40-të i CIECA-s (Komisioni Ndërkombëtar për Testimin e Shoferëve), në të cilin morën pjesë 32 vende anëtare të këtij asociacioni.Në kongresin e Zagrebit të CIECA-s mori pjesë edhe delegacioni i Ministrisë së Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit të Kosovës, që kishte lidhje me faktin se në këtë kongres do të bëhej edhe shqyrtimi i kërkesave të vendeve që janë paraqitur për anëtarësim në këtë organ. Pas shqyrtimit të kërkesave, Kongresi vendosi që grupit prej 32 shtetesh anëtare të CIECA-s kësaj radhë t’i shtohen edhe pesë vende evropiane: Belgjika, Polonia, Luksemburgu, Sllovenia dhe Kosova. Në këtë mënyrë, Kosova, krahas Kroacisë dhe Sllovenisë, është bërë vendi i tretë i dalë nga ish-federata jugosllave që është pranuar në CIECA. Në këtë kuvend Kosova ka pasur edhe një prezentim të suksesshëm, me ç’rast pjesëmarrësit janë njohur me përvojat kosovare të organizimit dhe të realizimit të provimeve për shoferë, që është ndjekur me interesim. Përveç kësaj, delegacioni kosovar ka pasur një sërë takimesh të veçanta me përfaqësuesit e vendeve të tjera anëtarë të CIECA-s, të cilët kanë ofruar përkrahje profesionale me qëllim të avancimit të mëtutjeshëm të praktikave të edukimit të shoferëve dhe të organizimit të provimeve në këtë fushë. CIECA është themeluar në vitin 1956, ndërsa aktivitetet e saj shtrihen në fushat e sigurisë në komunikacion dhe të testimit për patentë shofer. Si shoqatë ndërkombëtare për harmonizimin dhe përmirësimin e edukimit të shoferëve dhe të testeve për patentë shofer, CIECA punon në drejtim të zhvillimit të standardeve të larta të përbashkëta për dhënien e patentë shoferit në shtetet anëtarë, që lidhet me njohjen ndërkombëtare të patentë shoferëve.
 

·
Athleta Christi
Joined
·
950 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Ministri Limaj përuroi dy nënkalime për këmbësorë: në Bresalc dhe Ponesh të komunës së Gjilanit
Prishtinë, 06.06.2008

Në magjistralen Prishtinë-Gjilan, përkatësisht në fshatrat Bresalc dhe Ponesh të komunës së Gjilanit, Ministri i Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit, Fatmir Limaj, së bashku me kryetarin e kuvendit të kësaj komune, Qemajl Mustafa, përuroi dy nënkalime rrugore.Ministri Limaj, pas përurimit të nënkalimit në fshatin Bresalc, njëra pjesë e të cilit gjendet në oborrin e shkollës fillore “Bahri Uruqi”, tha: – Ashtu siç ju kemi premtuar, në afatin e caktuar kanë përfunduar punimet për ndërtimin e këtij nënkalimi. Unë jam jashtëzakonisht i kënaqur me punët e realizuara në këtë nënkalim, që është punuar sipas standardeve evropiane.
Ministri Limaj theksoi gjithashtu se me këtë ndërtim njëherë e përgjithmonë është zgjidhur problemi për fëmijët e këtij fshati, ku më nuk do të ketë aksidente. – Me ndërtimin e këtij nënkalimi më nuk do të ketë brenga as për familjarët, por as për mësuesit, që deri tash ka qenë e vazhdueshme, – vlerësoi ministri Limaj.

Ministri Limaj premtoi se MTPT-ja në të ardhmen, do të vazhdojë të realizojë projekte të tilla, që kanë për qëllim eliminimin e pikave të zeza nëpër rrugët e Kosovës. Kreu i MTPT-së tha gjithashtu se për këtë pjesë është arritur një marrëveshje gojore me TMK-në për bashkëpunim lidhur me asfaltimin e një trotuari për kombësorë, e cila parasheh që TMK-ja ta përgatisë pjesën e trotuarit, ndërsa Ministria e Transportit ta bëjë asfaltimin e tij në një gjatësi prej 3 kilometrash.
 

·
Athleta Christi
Joined
·
950 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Ministri Limaj vizitoi punimet në rrugët Qamërli-Kolaj dhe Gjytet-Mramor të komunës së Prishtinës

Prishtinë, 11.06.2008
Ministri i Transportit, dhe Postë-Telekomunikacionit, Fatmir Limaj, në kuadër të vizitave që po u bën punimeve në realizimin e projekteve të infrastrukturës rrugore, vizitoi edhe punimet e asfaltimit të rrugëve Qamërli-Kolaj dhe Gjytet-Mramor të komunës së Prishtinës.Këto projekte të cilat i viztituam në territorin e komunës së Prishtinës, janë investime të Ministrisë së Transportit, – tha ministri Limaj, i cili shpjegoi se në këtë pjesë të rrugës Gjyetet-Mramor vetëm gjatë këtij viti janë investuar 488 mijë euro, në mënyrë që të përfundohet asfaltimi i saj që ka mbetur nga viti i kaluar.
Ministstri Limaj gjithashtu theksoi se projekti i rrugës Qamërli-Kolaj kushton mbi 1 milionë e 40 mijë euro dhe se është një renovim komplet i kësaj rruge. Kjo është pjesa e parë e kësaj rruge, e cila do të vazhdojë të asfaltohet deri në kufirin me Serbinë.Sa i përket rrugës Gjytet-Mramor, ministri Limaj th se ajo paraqet një lloj të unazës së jashtme të kryeqytetit, e cila do të ndihmojë në shkarkimin e trafikut nga qendra e qytetit, por njëkohësisht ajo lidh edhe rajonin e Gjilanit me Prishtinën, si dhe Gollakun në tërësi.

Kreu i MTPT-së theksoi gjithashtu se këtë vit vetëm në territorin e komunës së Prishtinës do të investohen 24 milionë euro, që do të thotë se vetëm gjatë këtij viti në këtë komunë do të investohet aq sa nuk janë investuar as për 20 vite.

Ministri Limaj theksoi njëkohësisht se është i knaqur me cilësinë e punimeve për ndërtimin e rrugëve, si dhe me dinamikën e përfundimit të tyre.
– Në dy javët e ardhshme do të përzgjedhim një kompani, e cila do ta instalojë një laborator dhe njëkohësisht do të bëjë edhe mbikëqyrjen e punëve, e cila do të marrë përgjegjësinë komplet për të gjitha projektet e ministrisë sonë, duke e vlerësuar cilësinë e punës. Njëkohësisht, ekspertët e MTPT-së do të vazhdojnë të mbikëqyrin edhe kompaninë që mbikqyr punët, por edhe kompanitë që do të realizojnë ndërtimin e rrugëve, cilësinë e ndërtimit, si dhe dinamikën e kryerjes së punimeve, – përfundoi ministri Limaj.
 

·
Athleta Christi
Joined
·
950 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Ministri i MTPT, Fatmir Limaj, u takua me emisarin e Bashkimit Evropian për Kosovën, Piter FeitPrishtinë, 12.06.2008
Ministri i Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit, Fatmir Limaj, u takua me emisarin e Bashkimit Evropian për Kosovën, Piter Feit

Në prononcimin e tij pas takimit, ministri Limaj theksoi: – Gjatë këtij takimi, i cili ishte një takim njohjeje, biseduam rreth temave të ndryshme aktuale, që janë fushë e angazhimit të Ministrisë së Transportit, për procesin e transicionit dhe bartjes së kompetencave, por edhe për gjendjen në fushat e caktuara, që janë me interes për vendin dhe njëkohësisht që janë përgjegjësi e ministrisë sonë.

Ministri Limaj gjithashtu theksoi se gjatë këtij takimi emisarin Feith e ka njoftuar me angazhimet e Ministrisë së Transportit në të ardhmen. Ndërkaq, shefi i EULEX-it në Kosovës, Piter Feit, tha se ministri Limaj do ta ketë përkrahjen e tij në përgjithësi. Ai shtoi se përkrahje të veçantë do të ketë në procesin e privatizimit dhe të mbikqyrjes së ndërmarrjeve publike, si dhe në fushën e aviacionit civil.
 
1 - 20 of 6104 Posts
Top