Skyscraper City Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
taboe
Joined
·
2,276 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Eindelijk wat tijd gevonden om mijn foto's eens uit te zoeken en te verkleinen, enz. Ze zijn minder exotisch dan vorige reizen, maar hopelijk kunnen ze toch een beetje inspireren tot een reisje naar daar, want het is echt een fantastisch mooi land, met lieve mensen en bovendien zeer betaalbaar (460 euro op 22 dagen:cheers:).

Bucharest. Geen mooie stad, maar wel een leuke, met veel groen en een jeugdige vibe. Weinig bezienswaardigheden wel, dus heb ik ook niet zo veel foto's genomen.

1. Een wat eigenaardig monument. Let ook op de nogal drastiche 'vernieuwing' van dat gebouwtje op de achtergrond.2. Het parlements paleis, het tweede grootste gebouw ter wereld, en het symbool van de megalomanie van onze vriend Ceaucescu.3. De communisten legden het historisch centrum helemaal plat voor de aanleg van grote boulevards, geflankeerd door eindeloze rijen appartementsblokken...Brasov. Een prachtig stadje, iets te toeristisch soms, maar proper, gezellig en zeer aangenaam.

4. Grote markt met oud stadhuis.5. Straatbeelden...6.7. Iets te toeristisch dus...8. Boven Brasov prijkt een Hollywoodachtig monument.9. Je kan naar boven met een kabelbaantje.10. Zicht op de stad.11. Boven kan je vrij rond scharrelen, op zoek naar een spectaculair picknickplekje.12. Van hieruit kan je ook de bergen in.13. Ook lachen: in de buurt van Brasov ligt Rasnov, een stadje met een leuk kasteel. Om zichzelf te promoten hebben ze een heel origineel monument opgericht...:lol:Sibiu. Twee jaar geleden nog culturele hoofdstad van Europa, dus helemaal gerenoveerd. Toch is het niet te toeristisch en het is ook niet duur geoworden, maar is zijn eigen charmante zelve gebleven.

14. Voor een kleine stad, staan er ongelooflijk veel kerken.15. Piata Mica16. Andere kant. Die huisjes met de oogjes-ramen zijn typisch voor Sibiu.17. In de zomer moet je er wel de hitte bij nemen in Roemenie. Gelukkig is een terrasje doen spotgoedkoop.18. Bijna elke Roemeense kerk is vanbinnen volledig beschilderd. Meestal te donker om te fotograferen, maar deze lukte nog net.19. Altaar, met mijn vriendin in een hemels licht :)20. Details.Sighisoara. Geboorteplaats van Vlad Tepes (aka Dracula), en een archetypisch Middeleeuws stadje. Het is aan te raden om niet in het weekend te gaan en er 's avonds te overnachten, dan zijn de tourbussen weg en is het stadje haast verlaten, waardoor je je haast echt in de Middeleeuwen waant.

21. Typische middeleeuwse wanorde.22. Toegang tot de oude stad.23. Het symbool van de stad is de klokkentoren.24. Vanop de toren.25.26.In deel 2 trekken we wat meer de natuur in!
 

·
Registered
Joined
·
4,213 Posts
Zeer mooie en interessante fotoreeks! Gelukkig had je overal zon :).

Wat is dat wit-gele spul in die grote bokaal op foto 17 ?
 

·
Bike It!
Joined
·
22,274 Posts
Heel mooi, bedankt! Ik zet het op mijn verlanglijstje! (tussen die andere 33.... :))
 

·
Registered
Joined
·
290 Posts
Wil volgende zomer ook rondtouren in Roemenie. Hebben jullie dit met de wagen of met de trein gedaan en hoe lang zijn jullie weggeweest?

Prachtig land en mooie foto's!
 
1 - 8 of 8 Posts
Top