Sursa : bursa.roFără doar şi poate Bucureştiul este un oraş cu deficit major în ceea ce priveşte reţeaua de parcări publice. În ultimul an, Primarul General Sorin Oprescu a dezvoltat o strategie pentru parcaje care prioritizează doi indicatori ce trebuie îmbunătăţiţi urgent - fluidizarea traficului prin eliberarea benzilor ocupate de maşini parcate şi construirea de noi parcări de dimensiuni mari.
În acest moment, se lucrează la eliberarea amplasamentului primei parcări subterane de la Universitate, urmând ca în maximum 18 luni să avem prima parcare subterană publică cu un număr de 380 de locuri de parcare, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.
Săptămâna viitoare încep licitaţiile pentru alte două parcări subterane - Edgar Quinet şi Piaţa Charles de Gaulle. Licitaţiile sunt tot în forma concesiunii de lucrări şi servicii, adică cu investiţie atrasă din mediul privat. În total, aceste două parcări totalizează peste 1.000 de locuri de parcare. Până la sfârşitul anului, se vor licita şi parcările subterane de la Alba Iulia, Dorobanţi, Walter Mărăcineanu, Esplanada Gara Băneasa şi Piaţa Presei Libere. Acestea vor însuma un număr de aproximativ 6.000 de locuri de parcare.
Peste 7.000 de locuri de parcare în subteran (în zone centrale şi semicentrale) vor intra în circuitul public în următoarele 24 de luni.
În momentul în care parcările respective vor fi operate, în zona de impact a acestora se va aplica un regulament strict de parcare, astfel încât aceste parcări să aibă impactul dorit în primul rând asupra traficului, dar şi asupra îmbunătăţirii zonelor din punct de vedere urbanistic.
hai sa speram ca restul pasajelor (cat mai multe) vor fi subterane.Frumoasa lucrare! Mersi pentru poze!
Daca tot vorbiti de Basarab, trebuie vazut ca este si o statie pe pod cu sine de tramvai, si in acest punct de vedere este ceva foarte functional si binevenit in oras ca sa descarce traficul auto... Fara sa mai spunem ca o sa fie cel mai lat din Europa. Deci nu fiiti asa... Eu nu m-as plange de astfel de proiecte, ci chiar as dorii mai multe!
Statia de metrou Basarab este chiar la baza podului .La Basarab, singurul lucru care ma deranjeaza, este lipsa de legatura directa intre statia de tramvai si metrou, cu un lift sau scari rulante, ar fii atunci chiar perfect! Si as desfinta statia aia verde, care nu se prea integreaza cu aceasta lucrare... Dar poate ca este prevazut cine stie...
Stiu, vreau sa zic sa fie legatura direct de pe pod... si mai bine integrat cu proiectul dpdv estetic/functional.Statia de metrou Basarab este chiar la baza podului .
Din cate stiu eu va fi statie multi-modala (metrou-tramvai) pe podul hobanat - cu lift/scari ceva de genul. Sper sa nu ma aberez, nu cred totusi ca am visat.Stiu, vreau sa zic sa fie legatura direct de pe pod... si mai bine integrat cu proiectul dpdv estetic/functional.
Daca te uiti la pozele de pe metrouusor, poti identifica in tablierul metalic spatiile pentru scarile rulante ce vor permite coborarea din statia de tramvai la intrarea staiei de metrou. Recent a fost chiar inchisa una dintre iesirile statiei de metrou Basarab (cea de pe Calea Grivitei de langa gardul CFR) pentru reconfigurare.Stiu, vreau sa zic sa fie legatura direct de pe pod... si mai bine integrat cu proiectul dpdv estetic/functional.
Nu e vorba de lene aici, daca la asta bateai... cand ninge, ploua ori e foarte cald afara, conteaza al naibii de mult daca poti cobori din statia de tramvai direct la metrou sau nu...Statia de metrou Basarab este chiar la baza podului .
Absolut! Spuneam asta sperand o conexiune directaNu e vorba de lene aici, daca la asta bateai... cand ninge, ploua ori e foarte cald afara, conteaza al naibii de mult daca poti cobori din statia de tramvai direct la metrou sau nu...
Costurile unui tronson al centurii de sud a Capitalei au crescut cu 20%, la aproape 100 milioane lei
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a încheiat un act adiţional în valoare de 15,55 milioane de lei, fără TVA, cu asocierea Delta ACM 93/Tehnologica Radion /SIRD/ Pro Cons XXI, care modernizează un tronson al centurii de sud a Capitalei.
"Vrem să introducem elemente de siguranţă a circulaţiei, cum ar fi indicatoare de mari dimensiuni şi un parapet median care nu era în contract. Acelaşi fel de parapet există şi pe centura Ploieşti şi s-au înregistrat rezultate foarte bune, în sensul că au fost zero accidente grave. De asemenea, licitaţia a avut un caracter aparte pentru că nu am avut în detaliu tot ce înseamnă utilităţi. Preţul din contract este pe suta de metri liniari şi a trebuit să fie ajustată cantitatea reală cu cea din oferte", a declarat, luni, agenţiei Mediafax, directorul responsabil cu centurile ocolitoare din CNADNR, Ovidiu Bărbier.
El a spus că administraţia drumurilor va suplimenta valoarea lucrărilor şi pentru celelalte două sectoare din sudul centurii, unde lucrează consorţiile Euroconstruct Trading/Romstrade/Consitrans şi Straco Grup/SCT Bucureşti/Genesis International/OJSC Mostobud/OJSC Altcom/Expert.
Pentru sectorul unde lucrează grupul de firme condus de Straco, valoarea contractului a fost deja majorată la începutul anului cu 36,56 milioane de lei, fără TVA, la 109,69 milioane de lei, fără TVA. Lucrările suplimentare vizează amenajarea unei intersecţii, dublarea cantităţii de panouri fonice din cauza unor construcţii nou apărute şi lucrări la pompa de evacuare a apei pluviale.
Ordinul de începere a lucrărilor pentru zona de sud a centurii nu a fost încă emis de CNADNR din cauza lipsei fondurilor, urmând ca documentele să fie emise până la finele săptămânii viitoare, însă doar pentru anumite lucrări din proiect.
"Sursele financiare nu ne permit decât lucrări punctuale, cum ar fi pasajele. Vrem să ne asigurăm că firmele vor lucra în zone unde pot termina ceva, altfel ce rămâne neterminat trebuie conservat peste iarnă. Vor lucra la nodurile rutiere şi în mod cert le vor termina anul acesta pentru a-şi putea încasa banii. Întreaga lucrare este întârziată pentru că nu avem resurse financiare", a afirmat Bărbier.
El a adăugat că ultimele două porţiunii ale centurii Capitalei, care fac legătura cu autostrăzile, vor fi licitate până la finele lunii.
Potrivit lui Bărbier, partea de nord a centurii va fi finalizată în luna noiembrie.mg: Asta e cam gogonata. Poate doar portiuni din centura de nord...
"Lucrările sunt în grafic pentru partea de nord şi vrem să finalizăm în noiembrie cu tot cu pasaje. Nu avem toţi banii şi, dacă nu vom primi nimic la rectificare, o să folosim din alte lucrări care nu au nicio şansă să fie finalizate anul acesta", a precizat directorul din CNADNR.
Centura Bucureşti Sud are 33,1 kilometri şi este amplasată între autostrada Soarelui (km 23+600) şi autostrada Bucureşti-Piteşti (km 55+520), iar partea de nord are o lungime de 20,5 kilometri şi este situată între DN 7 şi DN 2.
sursa