SkyscraperCity banner

3321 - 3340 of 5008 Posts

·
Registered
Joined
·
1,514 Posts
Vai de steaua oamenilor din blocurile alea de pe langa pasaj! Le-au adus pasajul la balcon si o dreg la misto cu panouri fonoabsorbante...

Poze din 1-3 noiembrie: 

·
Registered
Joined
·
105 Posts
Eu trec in fiecare zi pe podul respectiv si ma intreb cum vor mai avea oamenii de la parterul blocurilor alea lumina naturala.
In plus pe pod, majoritatea tablelor ce s-au pus peste rosturile alea de dilatatie de pe trotuar au ramas fara suruburi si au inceput sa se desprinda. Nu inteleg de ce au ales acel sistem pentru trotuar.
 

·
Registered
Joined
·
349 Posts
Pe langa liniile de tren din zona nicolina bricolage cand se vor pune parapeti anti-zgomot?Acolo trebuie urgent plus de asta mor si oameni....
 

·
Registered
Joined
·
1,659 Posts
Cred ca si pe Octav Bancila se vor pune panouri, sau cel putin asa parea, sper sa nu fie doar parapete.
Acele panouri din cate stiu exista si transparente, sa mai ajute...

Intr-o tara civilizata, panouri ar trebui sa existe pe tot parcursul liniilor ferate in zona urbana, la noi in speta de la depoul Dacia spre exemplu si tot mai departe catre iesirile liniilor in celalalte zone.
 

·
Registered
Joined
·
2,650 Posts
La linia de tren trebuie parapete semicirculare sau, daca se poate si pentru un aspect mai SF sa se "imbrace" linia intr-un tunel de parapet antifonic :> :)).
 

·
Registered
Joined
·
1,725 Posts
Haideti totusi sa nu exageram acolo unde nu e cazul. Blocurile de mai jos sunt la aceeasi distanta de trotuar/ strada ca si cele de pe pasarela. Si mai jos nici nu e parazgomot.
Era o ingustare inutila si ilogica pe portiunea aia de pasarela si cred ca ce s-a facut s-a facut cu cap.
Parazgmotul nu va elimina zgomotul pt. locatari dar il reduce si oricum zgomotul era prezent si pana acum. Daca trece unul cu motorul la 13.000 de ture si 100 kmh tot aia ar fi, si pana acum si acum si cu parazgomot si fara. E de laudat faptul ca au montat totusi parazgomot, inainte nici nu exista si nici acum nu cred ca era obligatoriu. Ingustarea va disparea si pietonii vor putea traversa pasarela normal.
Iar in ce priveste lumina sunt alte blocuri cu mult mai putina lumina naturala. Ca tot suntem pe skyscrapercity, pe criteriul asta nu trebuiau facuti zgarie-nori in marile orase ale lumii ca sa nu le ia unora din lumina naturala.
Iar astea cu parapetul antifonic la tren sunt SF, cine sa dea banii pt. asta? Sirena de tren e pe locomotiva la vreo 5 m inaltime, mult succes in a amortiza sunetul in lateral de la aia. E suficient sa fie gard pe margine ca sa n-aiba mecanicul pe cine claxona si cine trece aiurea.
Sunt doar curios sa vad cum vor proceda in partea de sus a parapetilor pasarelei pt. a nu fi furate segmente din ei, ca vad ca segmentele stau il locasuri doar pe baza gravitatiei.
 

·
Registered
Joined
·
69 Posts
Pe langa liniile de tren din zona nicolina bricolage cand se vor pune parapeti anti-zgomot?Acolo trebuie urgent plus de asta mor si oameni....
Oamenii (în afară de sinucigași, bețivi, etc.) mor pentru că:

 1. Traversează calea ferată prin locuri nepermise
  Singura trecere la nivel pentru pietoni este cea din apropierea pasajului Nicolina (și cele din gară, bineînțeles). Restul trecerilor (lângă Bricolaj, între Kaufland și Bricolaj, pe deasupra pasajului subteran din Frumoasa, etc.) nu sunt legale.
 2. Nu au nici cele mai elementare noțiuni privind trecerea unei linii CF:
  - Nu se trece înainte de a se asigura în ambele direcții. (Chiar și pe liniile CF duble pot circula trenuri și din sensul opus celui „normal”!) De asemenea, mecanicii dau semnale acustice de la distanță și în special în apropierea trecerilor tocmai pentru a preveni asemenea situații.
  - Nu se pune piciorul pe șina metalică. (Accidente se pot întâmpla oricând, dar mai ales pe vreme ploioasă și iarna)
  - Nu se traversează în zona macazurilor.
  - Anumite fenomene naturale (brumă - cum am avut în fiecare dimineață din ultima săptămână, polei etc.) fac ca traversele și pietrele din terasament să fie alunecoase. Cei care aleg să traverseze prin locuri nepermise o fac pe cont propriu.

Întâmplător, chiar am fost martor la un accident mortal de felul acesta, la bariera de lângă Comat (între Canta și Dacia). Eu NU voi putea să-i înțeleg niciodată pe cei care, DEȘI văd că trenul se apropie și aud semnalele acustice, decid totuși că au timp să traverseze. Chiar se merită să-ți riști viața pentru câteva secunde „câștigate”?! :bash:

Ce e și mai trist e că mulți dintre aceștia posedă și permis de conducere, ba unii transportă chiar și călători... :eek:hno:


Putem instala panouri peste tot, dar cine garantează că nu vor apărea „goluri”, iar oamenii vor trece tot pe unde s-au obișnuit? Sau că zona de lângă panouri nu va deveni groapă de gunoi?
 

·
Registered
Joined
·
1,659 Posts
Tot ce spui e adevarat, pana la partea "cu cine ne garanteaza ca nu" etc...

Daca o iei asa hai sa nu facem autostrazi ca cine ne garanteaza ca nu vor fi carnagii, cu accidente in lant? Etc...

Hai sa nu dramatizam si sa exageram.
Doar progresul in civilizatie (=firme de salubritate) ne garanteaza ca nu vor ajunge groapa de gunoi, ca nu vor fi goluri (=intretinere, golul aparut se acopera).

Unde trec oamenii de regula se pot face pasarele sau pasaje subterane pietonale+pentru biciclisti (rampe lungi de coborare/urcare cu bicicleta), asta ar insemna progres, nu sa le tai calea de circulatie fireasca.

Este un progres sa faci parapet antifonic. Poate fi transparent, ca sa "se vada" tot ce e dincolo. Nu e deloc progres sa nu faci nimic pt ca "daca si cu parca".
Si nici nu e SF. E asa mare lucru sa pui niste plexiglass pe cativa km pentru bugetul unui oras cu 300.000 locuitori?? Nu te protejeaza de sirena, ci de "vuietul" trecerii vagoanelor cu viteza + daca faci si trecerile potrivite pt pietoni are si rol de siguranta.
 

·
Registered
Joined
·
105 Posts
Am vazut pe podul nicolina montat un sistem de prindere a stalpilor asemanator cu cel din schema lui radu din urma. Din pacate fara poze.
 

·
Registered
Joined
·
1,725 Posts
Sper ca geamurile alea pe care le-au pus acolo sunt incasabile, altfel vor avea soarta celor din statiile RATP plus ca pana luna viitoare vor fi pline de afise.

Legat de panouri la linia feroviara, in Germania sunt in unele zone dar au vreo 2 maxim 3 m inaltime.
https://www.youtube.com/watch?v=Mhd3RuqYBGc
 

·
Registered
Joined
·
1,514 Posts
Stalpii astia de pe pasaj sunt prinsi pe acel proiect-extensie, cu un buget extrem de mic.

Pe proiectul mare, cu finantare POR, se dorea schimbarea tuturor stalpilor intre Podu Ros si CUG, dar s-a renuntat, spunandu-se ca erau costuri uriase. Nu stiu sa zic despre ce suma ar fi fost vorba si nici ce fel de stalpi se dorea sa fie montati.
 

·
Registered
Joined
·
1,725 Posts
Semafoarele inteligente au fost pornite azi la Podul Cantemir si la intersectia dintre bdul Cantemir si Soseaua Nationala.
Am facut niste teste ca pieton si functioneaza rezonabil din cate am putut sa imi dau seama, altii sunt in masura sa faca teste profi pt. toate situatiile.
La butoanele de pe stalpi problema e ca ledurile clipesc tot timpul, nu numai dupa ce apesi dar functional par sa fie in regula. Se face verde intr-un timp rezonabil de scurt dupa ce apesi, tinandu-se cont si de traficul auto.
Din pdv al masinilor, cred totusi ca fluidizarea nu e facuta cum trebuie inca (daca sunt pornite camerele-senzor).
Cred ca daca pe o directie e liber, ar trebui sa se dea verde traficului transversal imediat, ceea ce nu mi s-a parut ca se intampla. Se stransesera cateva masini la stop si desi nu mai era trafic transversal, nu li se dadea imediat drumul.
Nu am stat atat de mult incat sa vin cu niste concluzii clare dar pt. fluidizarea traficului pietonal cred ca e un mare pas inainte pt. ca inainte timpii pt. pietoni erau dezastru. Mai e poate de lucrat la fluidizarea traficului auto. Semafoarele am vazut ca sunt inca pornite pt. simularile astea (poate definitiv, nu mai tin minte daca au scos semafoarele vechi, parca da totusi), cred ca puteti sa mergeti sa le incercati.
Potential sigur exista la acest sistem pt. optimizarea fluidizarii traficului dar trebuie sa existe si interes pt. ca si inainte era potentialul sa fie mai bine reglate si nu au fost. Si trebuie si intretinute, pt. ca in Bucuresti sistemul a cedat, anul asta au cedat mai intai senzori si dupa aia centralizatoarele iar traficul a devenit un haos
Butoanele astea din plastic nu sunt f robuste din pacate, sunt germane dar gandite probabil pt. Germania, am vazut ca acelasi tip e folosit pe stalpi in Berlin. Pt. Romania trebuia poate un tip mai robust pt. ca daca cineva vandalizeaza butonul cum e cazul unuia de la intersectia de langa caminul de nefamilisti din Cantemir, nu se mai face verde dupa aia deloc, trebuie toata lumea sa treaca pe rosu.
Totusi pt. prima zi de cand au fost pornite cred ca e ok, mai trebuie sa mai lucreze la optimizari.
 

·
Registered
Joined
·
868 Posts
Pai sa puna camere pt detectia pietonilor in zonele cu problema sau ceva care sa mearga, pt ca nu te poti baza pe prostimea inculta. Tot timpul probabil acel buton va fi vandalizat acolo. Oare ceva gen doar sa atingi acel mini-panou nu exista?
 

·
Registered
Joined
·
1,725 Posts
Exista o camera "clopot" pe unul din stalpii din intersectia Cantemir cu Decebal (si nu numai in intersectia asta). De acum ar trebui sa fie pornita, sper ca e conectata la Politia Locala si ca toti vandalii vor fi prinsi si arestati.
Unde mai pui ca din pozitia ei cred ca poate bate pana la caminul de nefamilisti care e unul din focarele de criminalitate din Iasi.
Banuiesc ca alt rol al camerei e de a monitoriza starea echipamentelor de semaforizare.
 
3321 - 3340 of 5008 Posts
Top