SkyscraperCity banner

1261 - 1280 of 2620 Posts

·
Registered
Joined
·
264 Posts
A fost deschisă legătura Eroilor – Dobrogeanu Gherea

Breteaua de legătură dintre Bulevardul Eroilor şi strada Constantin Dobrogeanu Gherea a fost dată în folosinţă. Breteaua asigură circulaţia în două sensuri în zona Modarom,....Pentru mai multe poze click pe poza. :)
 

·
Registered
Joined
·
2,718 Posts
Banuiesc ca ati citit, majoritatea celor de aici, stirea comentata azi pe topicurile de infrastructura.

Trecand peste bucuria, ipotetica dar dorita, de a avea la Brasov un nod de autostrada, va intreb pe voi cam pe unde credeti ca o sa avem acel tronson spre Bacau. Mai exact, ipotetica Comarnic - Brasov- Sibiu se cam stie pe unde trece (sudul si estul Rasnov-ului, apoi printre Cristian si Vulcan, printre Ghimbav si Codlea pentru a apuca pe la vest de aeroport si sud de Dumbravita spre Vladeni si Persani. Iar o autostrada spre Bacau ar trebui sa plece din zona Harmanului (fie de la est de Harman si de calea ferata, fie de la vest - dar acolo e rezervatia) spre Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc.

Insa cum n-am vazut pana acum nici un plan, si cum centura Brasovului nu a fost gandita ca autostrada, ma intreb cum vor face legatura din vestul Ghimbavului pana la est de Harman? Zona e cam construita in intregime intre Tampa (la sud) si Dealul Lempes (la nord). Stiti voi sa fi existat vreo planificare urbanistica care sa fi lasat vreun coridor pentru o lucrare de genul asta?
 

·
Moderator
I own a PC computer
Joined
·
14,287 Posts
^^
Nu exista nimic de genul asta, pentru ca nimeni nu s-a gandit (cu atat mai putin sa planifice) la o autostrada intre Brasov si Bacau. Si nici nu cred ca e ceva serios, doar s-a trezit cineva sa vorbeasca in presa...

Oricum, loc ar fi destul: presupunem ca nodul va fi la nord de Codlea, inainte de munti. Apoi ar merge spre est, la nord de aeroport, la nord de Stupini, iar apoi Sanpetru poate fi ocolit usor. Pe tot traseul asta ai doar teren agricol.
 

·
Registered
Joined
·
2,718 Posts
De gandit s-au gandit unii (si mie imi pare solutia fireasca de a lega Modova noastra si Basarabia de Budapesta si Vestul Europei, Targu Mures - Iasi mi se parea fantasmagorica si cam scumpa), insa nu cred ca cei care s-au gandit erau de la CNADNR.

Solutia pusa de tine e cam singura ok, singura remarca e ca zona Lempes pana in lunca Oltului ar cam trebui sa fie rezervatie. Dar probabil ca o strapungere in aceeasi zona ca si DJ112A, intre Bod si Harman, se accepta.
 

·
Registered
Joined
·
9,198 Posts

·
Registered
Joined
·
498 Posts
SOC ! SOC ! SOC !:nuts:

http://www.bzb.ro/stire/rasnovul-da-drumul-la-proiectul-tunelului-rutier-a64144

Tunelul va avea o lungime de 316 metri şi va străbate centrul Râşnovului, transferând astfel în subteran traficul auto din zona istorică a oraşului. Investiţia este una de peste 4 milioane de euro şi e parte integrantă dintr-un proiect de mai mare anvergură, prin care oraşul îşi va „recupera” centrul istoric,
Acum, după câţiva ani de pregătire de documentaţii, proiectul a intrat în linie dreaptă, licitaţia pentru desemnarea constructorului fiind lansată ieri pe SEAP. Primăria Râşnov aşteaptă oferte de la firmele interesate până în data de 8 octombrie
 

·
Registered
Joined
·
264 Posts
Pasaj Fartec

Poze mai vechi - 23.09.2013Cateva update-uri referitoare la lucrari:
- s-a turnat beton pe toata calea de rulare, probabil s-au apucat de facut hidroizolatia
- s-au montat rosturile de dilatatie

Poate resusesc sa trec zilele astea pe acolo si revin cu noutati.
 

·
Registered
Joined
·
2,718 Posts
Promit eu poze de la pasaj, maine dimineata le fac.

Si ma amuza numele - fabrica nu mai e de aproape 10 ani, dar denumirea de Fartec o sa ramana mult timp. La fel ca Ceasu' Rau sau magazinul Universal (stiu venetici care imi dadeau intalnire in colt la Star si nu intelegeam la ce se refera). Iar eu le vorbeam de "in fata la Cosmos" sau "la Arta, la biliard".
 
1261 - 1280 of 2620 Posts
Top