SkyscraperCity banner

1 - 20 of 27 Posts

·
德明
Joined
·
5,413 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
00. Zo zag de route eruit. De reis begon met een retour per trein naar Shanghai vanuit Beijing (nu slechts 5 uur enkele reis!), daarna begon het pas echt. Kijk mee en geniet van de foto's van een reis door China die om en nabij de 10.000 kilometer lang was.


01. Shanghai


02.


03.


04. Zicht vanaf Pudong op de Bund


05. Zicht vanaf de Bund op Pudong


06. Aardige maquette van Shanghai in het Urban Planning Exhibition Center


07. Pingyao, een oud stadje, volledig ommuurd.


08.


09.


10.


11. Xi’an


12.


13. Xi’an is vooral bekend door het nabij gelegen Terracottaleger


14.


15.


16. Moskee in Xi’an. Er zit een aardig grote moslimgemeenschap in Xi’an. Op een marktje worden posters en spelkaarten van o.a. Bin Laden en Saddam Hussein verkocht en daar maakte ik de fout door te vragen waarom ze die dingen daar verkochten en te zeggen dat dat slechte mensen zijn. Toen kon ik maar beter maken dat ik weg kwam.


17.


18.


19.


20. Leshan in de provincie Sichuan: de grootste Boeddha ter wereld


21. Om een indruk te geven dan de omvang, hier zie je z'n voet.


22.


23.


24. Sichuan is de provincie waar verschillende opvangcentra voor de reuzenpanda zijn gevestigd.


25. Chengdu, hoofdstad van Sichuan


26. Dali in de provincie Yunnan. Een groot deel van Yunnan ligt op een plateau, hier zijn we op 2000 meter hoogte.


27.


28.


29.


30. Lijiang: 2500 meter hoogte


31.


32.


33.


34. Een van de grootste kloven ter wereld: de Tiger Leaping Gorge


35. In de dagen voor we hier kwamen had het veel geregend en dat wordt duidelijk bij dit stuk van de Yangtze rivier. Dit was een van de gruwelijkste dingen van de reis, wát een angstaanjagend geluid kwam er van dat water af, geweldig!


36.


37.


38. Shangri-la in het noorden van Yunnan, vlakbij Tibet. Eigenlijk is dit stuk Yunnan al Tibetaans, vandaar ook deze tempel. Na die in Lhasa de grootste Tibetaanse tempel van China. Hoogte: 3400 meter.


39.


40.Een nationaal park gelegen op een hoogvlakte van 3700 meter. De helft van de Chinezen zit hier uit voorzorg aan de zuurstof. Zuurstof inhalatieflessen vliegen dan ook als warme broodjes over de toonbank van de verkoopstands in de buurt. Ik merkte niks van de ijle lucht.


41.


42.


43. De bekendste berg van Yunnan is de Jade Dragon Snow Mountain. De berg is 5596 meter hoog. Je kunt via een kabelbaan en een kleine wandeling via een trap tot een hoogte komen van 4700 meter.


44.


45. Ook hier veel mensen aan de zuurstof. Tijdens het traplopen merkte ik wel dat je meer moeite hebt met ademhalen, ook niet geheel onlogisch als je op zowat de zelfde hoogste zit als het hoogste puntje van Europa.


46.


47. Helder blauwe meertjes


48.


49. Kunming, de hoofdstad en grootste stad van Yunnan.


50. Na Kunming was de bestemming Guilin. Aangezien de bedden in de nachttrein uitverkocht waren en we geen zin hadden in 22 uur op een hardseat in een overvolle coupé besloten we hier maar voor een keer een binnenlandse vlucht te maken. Ik verwachtte een schraal vliegveldje, maar Kunming bleek een geheel nieuw vliegveld te hebben, 4 weken voordat ik daar kwam was het geopend, aardig gebouw!


51. Rijstvelden


52.


53. Karstgebergten van Yangshuo


54. De beste manier op dit gebied te verkennen is per fiets. Als pauze is het heerlijk om tevaren op de Yulong rivier met fietsen achterop dit vlotje.


55.


56.


57.


58.


59. Een voorstelling van Zhang Yimou, ook de regisseur van o.a. de opening van de Olympische Spelen van Beijing. Een voorstelling met honderden acteurs en spectaculair licht.


60. Hainan, een eiland met “bounty-stranden” zo groot als België is het zuidelijkste puntje van China.


61.


62. Sanya


63.


64.


65. Guangzhou. Hier was ik slechts een nacht, maar in principe wel twee hele dagen, maar de laatste dag in Hainan, nota bene in het duurste hotel van de hele reis iets verkeerds gegeten wat na de nachttrein bij aankomst in Guangzhou begon op te spelen. Vooral veel op de wc gezeten in Guangzhou… (6 maanden in China nergens last van gehad, een paar dagen voor ik weer naar huis ging was het raak)


66. Wel even die geweldige toren opgeweest, maar het weer zat niet echt mee.


67.


68. Mijn visum voor 180 dagen liep af, dus ik moest China uit. Dit is Macau. Portugese invloeden duidelijk zichtbaar.


69.


70.


71. The Venetian, waarin het grootste casino ter wereld zit (ja groter dan die in Vegas)


72.


73.


74. Eindpunt: Hong Kong


75.


76.


77.


78.


79.


80.


81.


82. Na een half jaar was het dan toch echt tijd om weer terug naar Nederland te gaan…


Dat was het, bedankt voor het kijken! :)
 

·
Registered
Joined
·
33,287 Posts
Ongelofelijk. Wat een fantastische en jaloersmakende reis heb je gemaakt. :) Geweldige foto's ook, echt genieten. Dank voor het posten hier. :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
93 Posts
toch wel 1 van de allermooiste reportages die ik hier heb gezien! wat een mooie gebieden en wat een prachtplaatjes!
 

·
MP
Joined
·
8,335 Posts
Geweldig! Wát een land, China. Ik heb er zelf ook ooit gereisd (Peking/Sjanghai/Harbin en wat daar omheen) en was toen al overdonderd, terwijl ik wist dat ik maar 'n fractie had gezien. Die binnenlanden zijn zo prachtig... En dan zijn dit alleen nog foto's, de smaak van het eten, het lawaai, de taal die in elke stad weer anders klinkt, die kun je natuurlijk niet zomaar overbrengen.
Dit is absoluut jaloersmakend, zelfs voor iemand die er toch al een deel van heeft meegemaakt. Of misschien juist daarom.
 

·
Registered
Joined
·
1,256 Posts
Mooi hoor China. Tot niet zo lang geleden trok dat land me totaal niet. Het beeld wat ik had was er vooral een van vervuiling, drukte, slechte hygiene, mensenrechtenellende, armoe, vernietiging van historie, cultuur en natuur etc. maar de laatste tijd is dat toch aan het wijzigen en dat komt met name door enkele (zoals ook deze) fotoseries hier op het forum. Er is toch nog wel het eea over zo lijkt het. Hoe is het reizen daar? Kan je makkelijk je weg vinden? Kan je je redden in het Engels? En wat is er waar van de verhalen over Chinezen en hun slechte manieren/tafelgewoonten?
 

·
Registered
Joined
·
4,036 Posts
Geweldige serie!

China is wat betreft heel veelzijdig, van koude steppes tot witte stranden, van de West Chinese leegte tot de vele (soms anonieme) miljoenensteden in het oosten en natuurlijk van de vlakten op de plateaus tot de gigantische hoge gebergten. Het lijkt me zeer de moeite waard om eens heen te gaan.

Die variaties in het land zijn ook niet gek als je bedenkt hoe immens groot China is.
 

·
Registered
Joined
·
1,154 Posts
Prachtige foto's! De meeste had ik al op facebook gezien, maar toch blijft het leuk om ze te bekijken, vooral omdat ze zo goed de sfeer van het land weergeven.

Op Hainan en Shangri-la na heb ik ook alle door jou genoemde plekken bezocht, dus het is een feest van herkenning. Ik mis China nu toch wel; het is alweer ruim 4 jaar geleden dat ik er een jaar woonde. Hopelijk zie ik volgend jaar weer eens kans om terug te gaan. Ben jij nog van plan om op korte termijn terug te gaan?
 

·
Gay love is love too
Joined
·
10,190 Posts
Ik was afgelopen juli ook in China en heb bij Yangshuo op precies zo'n vlotje dezelfde rivier afgevaren. :D

Mooie foto's, man! Heerlijk land, China.
 

·
德明
Joined
·
5,413 Posts
Discussion Starter #15
@ech wel: Aan de ene kant is reizen enorm gemakkelijk, omdat er nou eenmaal iedere dag miljoenen mensen van hot naar her verplaatst moeten worden en daarom zijn er erg veel goede verbindingen, niet alleen tussen grote steden, maar ook tussen relatief kleine provinciestadjes. Maar aan de andere kant is het reizen ook weer vrij lastig, juist vanwege het feit dat ze met zo velen zijn. Op de meeste lange-afstandstrajecten kun je namelijk niet zomaar een trein nemen, maar je moet reserveren, anders zit de trein gegarandeerd vol. Op een nachttrein wil je natuurlijk een bed, als die vol zijn rest er de hardseat (1x gedaan: 12 uur op een stoel met mensen die tegen je aanleunen is geen pretje) en ook die zijn regelmatig uitverkocht en wat dan rest is de staanplaats. Dat is in feite geen plaats, je moet zelf maar uitzoeken waar je gaat staan. En staan is dan ook echt staan, er zijn in elke coupé tientallen Chinezen die rustig 22 uur proberen overeind te blijven. Uiteraard houdt geen mens dat vol, dus wat volgt is dat alle mensen zonder zitplaats in het gangpad tegen je stoel aan gaan hangen en steunen en als er iemand met zitplaats naar de wc gaat, dan gaat de persoon zonder kaartje lekker 5 minuten slapen op de plek van een ander totdat diegene weer terug is. De meeste Chinezen zijn ook wel weer aardig tegenover de medemens, want mensen met zitplaats bieden regelmatig zitplaatslozen aan om er een langere tijd te zitten. Ook niet geheel onlogisch, want in die 22-uur durende rit is het wel even fijn om een uurtje te staan.

Maar goed, reserveren is dus de oplossing. Ook dat valt echter niet mee, want de treinkaartjes komen pas 10 dagen voor de rit vrij. Die tiende dag van tevoren moet je dan ook echt je kaartjes kopen, want het komt maar al te vaak voor dat er op de negende dag van tevoren geen bedden meer zijn.

Ho(s)tels reserveerden we meestal via internet, soms telefoon. We reserveerden steeds een paar dagen vooruit en overal waar we wilden verblijven was steeds genoeg plek. We betaalde gemiddeld zo'n 6 Euro per nacht. Geen probleem.

Je kunt je op de meeste plaatsen op straat simpelweg niet redden in het Engels. In hostels spreekt men over het algemeen wel Engels, maar in de hotels waar we verbleven juist weer niet. Ik spreek voldoende Chinees om me er tijdens de reis mee te hebben kunnen redden, maar ook als je de taal niet spreekt kun je gemakkelijk door China reizen. Ik ken genoeg mensen zonder kennis van de Chinese taal die een lange reis door China hebben gemaakt, met briefjes en handen en voeten kom je een heel eind.

De Chinese tafelmanieren, tjah, als je naar plekken gaat waar de locals komen, dan maak je ook de locale tafelmanieren mee. Slurpen: oké, lawaai: oké, ontblote mannelijke bovenlichamen aan tafel: hmmm, brutaliteit tegenover de serveersters: tjah..., maar midden in een restaurant om de vijf minuten met oergeluiden je slokdarm uit je keel rochelen en je fluim naast je stoel deponeren gaat me wel wat ver. Dit is uiteraard niet in elk restaurant het geval, maar je maakt het mee.

@Remski: ik weet niet wanneer, maar ik ga zeker nog terug. Of dat op korte of lange termijn is, dat weet ik niet.

@Slagathor: dat mag natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Yangshuo. ;)
 

·
Registered
Joined
·
1,256 Posts
Bedankt voor je uitgebreide antwoord! Rijst natuurlijk wel de vraag, zijn binnenlandse vluchten dan wel een optie? (geloof dat treinreizen voor mij zou afvallen) Of dien je dan ook ruim van te voren te reserveren? En autohuur? Ben slechts een keer in Azie geweest maar als ik zag hoe daar werd gereden en wat ik van horen zeggen heb lijkt mij dat de gemiddelde westerling moeilijk aan het verkeer daar te wennen zal zijn.

Aan de andere kant, hoe gekker, hoe groter het avontuur.
 

·
Registered
Joined
·
7,794 Posts
Schitterende foto's van een hele mooie reis! Een reis met bijna alleen maar hoogtepunten. Er is nog veel wat ik moet zien van China zo te zien! Je hebt ook een heerlijke mix van steden en natuur in je reis opgenomen. Je had gelukkig mooie dagen in Hong Kong en Shanghai qua smog.

Het helpt zeker dat je de taal een beetje spreekt met het regelen van je reis. Ik heb een paar weken met mijn vader door China gereisd en toen moesten we wel via een reisbureau in Nederland alles regelen. Van hotels, tot treintickets tot gidsen. We wilden ook op ons zelf reizen. Groepsreizen zijn niks voor mij.
 

·
Registered
Joined
·
12,131 Posts
Mooie foto's van een land dat als belangrijkste aantrekkingsfactor het 'anders zijn' heeft (hoewel dat met de verwestersing/globalisering/modernisering begint te verminderen).

Hoe zit het eigenlijk met het culturele erfgoed in China? Ik heb het idee dat daar veel minder van overschiet dan in bv Europa.
 
1 - 20 of 27 Posts
Top