SkyscraperCity Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Member
Joined
·
4,573 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Gemaakt met een goedkope superkleine digicam:

13 juli 2009

1. Busstation Kralingse Zoom.


2. Van Brienenoordbrug.


3. Van Brienenoordbrug, let ook op de fietsers linksboven.


4. Jachthaven IJsselmonde en twee woonflats.


5. Woontoren 'De Toren' uit 1998 en 74m hoog staat in Ridderkerk, grenzend aan Rotterdam.


6. Het penthouse (volledige 23, 24 en 25e verdieping, waarbij de 25e die nok is onder het schuine dak) staat te koop voor €1.150.000, met o.a. uitzicht op de Rotterdamse skyline.


7. A16.16 juli 2009

8. Terbregse Rechter Rottekade met korenmolen De Vier Winden uit 1776.


9. Het 'muizengaatje', de nauwe doorgang onder het treinviaduct en de A20.


10. Wilde een foto maken van het Mikado-kunstwerk en daarachter de letters 'Rotterdam Airport' op het terminalgebouw, beiden zijn er echter niet meer.


11. De wijk 'Laag Zestienhoven' ligt vlak naast het vliegveld en bestaat o.a. uit de buurt 'Landzicht' met voormalige noodwoningen uit 1941.


12. De huizen zijn klein en het doet meer aan als een vakantiepark. De woningen hebben ook nog een grote achtertuin.


13. In de wijk ligt ook de buurt 'Zestienhovense Polder', in de jaren '60 door de gemeente opgezet om asocialen tijdelijk te huisvesten en her op te voeden. Het experiment mislukte omdat de doelgroep zo tevreden was over de nieuwe woonomgeving dat ze er bleven wonen. In de jaren '90 speelde hier een hevige vendetta tussen twee families, met schietpartijen en moordaanslagen.


14. Schipholstraat #1.


15.


16.


17.


18. Nieuwe woonwijk 'Park Zestienhoven'.


19. Ringdijk.


20. Skyline vanaf voetgangersbrug van het Plaswijckpark, de uitkijktoren in het park is nog steeds gesloten.


21. 't Zwarte Plasje, een natuurzwembad (bijna 100m lang) in de buurt Oud-Hillegersberg. Het bestaat sinds 1914 en het water komt omhoog uit een bron.


22. Aldi-supermarkt in Oud-Hillegersberg op de hoek Argonautenweg/Bergse Dorpsstraat.


23. Hal treinstation Rotterdam-Alexander.
 

·
Registered
Joined
·
4,357 Posts
echt apparte leuke serie! De Nieuwe woonwijk bij Zestienhoven lijkt erg mooi te worden.

Nooit geweten dat er daar een wijkje voor associalen is neergezet, al bestaat dat lage deel uit noodwoningen van na de oorlog en behoort dat niet tot de categorie voormalige associalenwijk:

''Zestienhovense Polder (Rotterdam): Een geïsoleerd liggende buurt met 120 woningen uit de jaren '60 nabij de luchthaven Zestienhoven. Ze werd gebouwd naast Landzicht, een in 1941 gebouwd wijkje met noodwoningen voor slachtoffers van het Duitse bombardement in 1940. De huizen aan de Schipholstraat, Welschapstraat, Eeldestraat en Ypenburgstraat, dat vanwege de omheining ook wel Het Indianendorp werd genoemd, werden toegewezen aan onmaatschappelijken. In het buurthuis werden de bewoners tot in de jaren '70 opvoedkundige en huishoudelijke vaardigheden bijgebracht.'' bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Woonschool
 

·
Member
Joined
·
4,573 Posts
Discussion Starter · #5 · (Edited)
^^ Zag de goede fotoseries van sqm en die bleek zo'n digicam te gebruiken. Daar kom je meestal op de volgende wijze achter: Kopieer een fotobestand naar je bureaublad, klik rechtermuisknop en kies 'eigenschappen' en daarna 'samenvatting' en 'geavanceerd'. Vaak zie je dan het merk en model digicam staan. Probeer het maar 'ns.

Meer info en foto's in het tweede deel.
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top