SkyscraperCity Forum banner

Rotterdam: Expeditie Noord

10132 Views 55 Replies 15 Participants Last post by  Ard Buijsen
Expeditie Noord, de kans van je leven om je eigen huis te ontwerpenExpeditie Noord is een project dat particulieren de kans geeft om voor een aantrekkelijke prijs hun eigen koopwoning te realiseren in een van de meest upcoming woonwijken van Rotterdam: Noord. Je bepaalt zélf hoe je huis eruit komt te zien, maar je wordt bij de ontwikkeling ervan begeleid door een team van professionals met veel ervaring in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Onder de naam Expeditie Noord bieden PWS Rotterdam, BAM Woningbouw en Urbannerdam drie locaties in Rotterdam Noord aan, waar particulieren door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap hun eigen woning kunnen realiseren.

Voor een aantrekkelijke prijs kun je een huis laten bouwen, een huis dat je zélf uitgedacht en ontworpen hebt, en dus aan al je eisen voldoet, zonder dat je zelf hoeft te klussen. Een vakkundig team van specialisten – projectleider, architect, constructeur, aannemer – staat tot je beschikking om het plaatje in je hoofd vorm te geven en te realiseren. Zo kom je onderweg niet voor verrassingen te staan.

De locaties waar Expeditie Noord zich afspeelt, liggen alledrie in Rotterdam Noord, op loopafstand van elkaar: de Proveniersstraat (Provenierswijk), de Herlaerstraat (Agniesebuurt) en de Jensiusstraat (Oude Noorden).


Herlaerstraat maps by i-fotografie, on Flickr


Jensiusstraat maps by i-fotografie, on Flickr


Proveniersstraat maps by i-fotografie, on Flickr

Expeditie Noord is een vorm van collectief particulier opdrachtgeverschap. Als koper ben je gelijk ook opdrachtgever. De begeleiding wordt gedaan door Urbannerdam (ook bekend van de kluswoningen). Wie nu instapt, koopt een casco woning. De gevel staat, van binnen heb je nog alle vrijheid! Je bepaalt zelf het aantal kamers en de indeling!


Herlaerstraat gevel by i-fotografie, on Flickr


Jensiusstraat gevel by i-fotografie, on Flickr


Proveniersstraat gevel by i-fotografie, on Flickr

De verwachte oplevering van de eerste cascowoningen is voorjaar 2013.

Voor meer info:
Expeditie Noord
Expeditie Noord Facebook
See less See more
7
1 - 20 of 56 Posts
Nog wat extra info over de locaties en beschikbare woningen.

1. Proveniersstraat (vlak achter het station). Hier worden 7 woningen gebouwd, er zijn er nu 6 verkocht er is er nog 1 beschikbaar. Leuke stadse locatie, restuarantjes, barretjes en centraal station om de hoek. De woning die nog beschikbaar is is BG+1ste verdieping. Zie link funda:


2. Herlaerstraat (vlakbij Noordsingel) Hier worden 6 woningen gebouwd, 2 verkocht. Vlakbij mooie Noordsingel, gevangenis Noordsingel wordt omgetoverd tot stadspark met horeca etc. Herlaerstraat zijn vooral appartementen met ruime terrassen. ligt op kop van bouwblok dus veel uitzicht op groen. zie de woningen op funda:

Herlaerstraat-6
Herlaerstraat-4
Herlaerstraat-12


3. Jensiusstraat (vlakbij Zwartjanstraat) hier worden 5 woningen gebouwd, 2 verkocht. Dit zijn echt grote stadswoningen met 3 verdiepingen, rond de 140/150 m2, met een riante tuin op het zuidwesten. De woningen op funda:

Jensiusstraat-54
Jensiusstraat-58
See less See more
Erg leuk. Op Livin beurs ook zien staan. Al een startdatum bekend?
Er kan worden gestart als 70 % verkocht is. Momenteel is er 56% verkocht, dus er moeten er nog minstens twee worden verkocht voordat er echt begonnen kan worden met de bouw. We hopen dat we de komende maand de laatste woningen kunnen verkopen en zo snel mogelijk aan de bouw kunnen beginnen. Met een beetje geluk kunnen we in oktober beginnen.
See less See more
Praatjes vullen geen gaatjes, maar deze mooie projecten wel! :eek:kay:
idd een goede ontwikkeling.
Ja we doen leuke dingen als Havensteder! :)
Ja leuke miniprojectjes. Wel jammer dat ze niet net wat hoger gaan, zal wel komen omdat er anders een lift in moet. Dit soort locaties lenen zich uitstekend om verder te verdichten dan die 3 of 4 lagen. Een bouwlaag of 6 tot 8 zou leuk zijn voor het straatbeeld en nog beter voor het verdichten. Maar maakt het ook weer lastiger haalbaar waarschijnlijk.
See less See more
^^

Leg uit. Ik roep dit al jaren en loop elke keer weer tegen de muur aan van 'past beter in het bestaande weefsel'. Wat mij betreft een beetje een nietszeggend en subjectief argument. Een ander beter argument heb ik nog nooit gehoord. Waarom zou dezelfde hoogte als de rest de enige juiste oplossing moeten zijn? Als ik in, bijvoorbeeld, Antwerpen door stadsstraten rond de historische binnenstad loop dan vind ik het heerlijk dat elk pand een andere hoogte heeft. Ik zou niet weten waarom we hier in Rotterdam conservatief vast moeten houden aan die suffe 4 bouwlagen...
See less See more
Ja we doen leuke dingen als Havensteder! :)
Ja, ze hebben het daar goed voor mekaar bij Havensteder. Lees het volgende stukje van RTV Rijnmond maar.

'Bewoners van de twintig verdiepingen tellende Arrheniustoren in Rotterdam-Ommoord balen flink van de twee liften in het pand. Deze haperen constant waardoor de met name oudere bewoners noodgedwongen thuiszitten.
"Ik kan zonder lift niet met mijn rollator naar beneden", legt de 82-jarige mevrouw van Oost uit: "Ik kan dus niet naar buiten." Het afgelopen weekeinde was het weer raak en kwam ze het hele Pinksterweekend de deur niet uit.

"Dit kan gewoon niet meer", vervolgt mevrouw Van Oost: "We hebben een huis gehuurd met een lift. Daar moet aan voldaan worden." De bewoners zijn bezig met een advocaat en willen minimaal een week huur terug.

"Ik vind het ontzettend vervelend om te horen dat onze bewoners dit mooie weekend niet naar buiten konden", reageert Joyce Saris van de verantwoordelijke woningcorparatie Havensteder. De woningbouw belooft het euvel met de liften te onderzoeken.'


Conclusie: al die woningcorporaties, breek me de bek niet open.
See less See more
Havensteder zijn ook geen goede vrienden van ons (ik zit ook in de liften), mensen die een storing door willen geven moeten dit bij havensteder doen. Die geeft het liftbedrijf een opdracht met een opdrachtnummer, dit gaat goed totdat er problemen onstaan in het weekend of avond. Dan bellen de mensen ons zelf op maar gaan wij niet langs omdat er geen opdrachtnummer is (en bij havensteder is geen opdrachtnummer geen geld) dus komen wij niet totdat er een opdrachtbon gemaakt word.

Helaas zijn er meer stichtingen die zo strak werken en daar waarschuwen we ze ook voor, hoe om te gaan met storingen buiten kantooruren. Ik denk wat hier is gebeurd te maken heeft gehad met wat ik hierboven schrijf.
See less See more
Haha, Joyce van Havensteder vindt het erg vervelend. Van dat zogenaamde schuldgevoel zal ze weinig last gehad hebben toen ze in het weekend op het strand lag te bakken. :D
ik hou me ff buiten deze discussie....
^^

Dat zou ik maar doen ja. ;)
Vertel Patrick.. ;)
nee nee ik moet me deze keer toch echt zakelijk opstellen!! Laten we het in dit topic nu maar weer verder hebben over Expeditie Noord.

Maak dan maar in het cafe een corporatietopic of zo aan...;)
Ik wacht nog steeds op antwoord van AJB ben wel benieuwd... :cheers:
:lol: Misschien moeten we eens een klaag topic openen alla de Jan Mulder rubriek bij de wereld draait door:)
1 - 20 of 56 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top