SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 10677 Posts

·
hasta la pasta
Joined
·
1,107 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Een overzicht van afbeeldingen en nieuws van Forum te vinden op http://urbie.city/rotterdam/forum

-----

Vervolg deze thread

HOOGTE: 85 x 85 x 85
VERDIEPINGEN: 21
GEREED: 2013Bron: archinedLaatste 3 posts

Een verschrikkelijk mooi en gedurft project. Het moet echt waanzinnig zijn om strak op de laagste winkelvloer zo via het lijnenspel naar boven gezogen te worden. Zeer indrukwekkend. Iets waar ik minder over te spreken ben is het AD en dan met name die reacties. Kan het niet laten om te reageren als er wordt gezegd dat mensen massaal het centrum verlaten, dat het er doods is dat de kubus helemaal uit beton wordt gemaakt. Zou er boven moeten staan want overtuigen lukt toch niet. Het enige wat spijtig is, deze mensen vertellen dit soort leugens ook tegen vrienden en familie die daardoor een beeld krijgen wat compleet bezijden de waarheid is.
Erg spectaculair. Een echte attractie zo op het eerste gezicht. Ik neem aan dat er goed is nagedacht over de koppeling met de straten.

Wat ik mij wel afvraag is in hoeverre dit ten koste gaat van plinten en het verbeteren van plinten op andere plekken. Want er zit veel in het gebouw wat je anders had kunnen gebruiken om plinten te verbeteren in het centrum. Nu staat er tegenover dat je een echte aandachtstrekker erbij hebt en dat je daarmee winst maakt. Ik vraag mij af in hoeverre er qua plinten stedebouwkundig hierover is nagedacht.

Qua volume kan zoiets ook heel goed in de Zuidas, maar ten behoeve van de plintinvulling zal men waarschijnlijk niet snel voor zoiets kiezen. Nu is de Zuidas op dit moment slecht vergelijkbaar met Rotterdam Centrum, maar hoe verder de Zuidas zich ontwikkeld hoe meer vergelijkbare situaties ontstaan.
Ik heb nog mijn twijfels en dan voornamelijk omdat het Sony Center in Berlijn ook nauwelijks iets toevoegt aan de Potsdamer Platz: erg mooi en ruim, maar weinig reden om je er niet te vervelen. Gelukkig is dit de binnenstad, dat maakt me wel iets positiever als het gaat om het verdichtende effect.
Hoop dat het zo voldoende info is, is voor mij ook de eerste keer :nuts::nuts:
 

·
|/|/|\/|
Joined
·
13,867 Posts
Ik denk dat we als HHF inderdaad er wel voor kunnen zorgen dat we een toepasselijke naam verzinnen voor deze kubus. Als we die maar constant genoeg uitdragen wordt 'ie vanzelf overgenomen. :) Dan kan ik ook de topictitel veranderen. Met nog wel tussen haakjes 'Koopgoot II', natuurlijk. ;)
 

·
Enjoy your freedom!
Joined
·
14,007 Posts
Dan vind ik Kool/Coolkaas toch beter passen. Een doos is namelijk gesloten en hooguit van de bovenkant open. Dit bouwwerk heeft gaten en roept daardoor bij mij niet de asociatie op met een doos.
 

·
|/|/|\/|
Joined
·
13,867 Posts
^ Bovendien is de link met de Coolsingel erg mooi (dus niet alleen Kool vanwege Koolhaas). Tja, ik weet het ook nog niet. We moeten toch ergens uitkomen om zo eensgezindheid uit te stralen. :)
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Koopdoos bekt in ieder geval lekker Rotterdams en past goed naast Koopdoos. Helaas kun je niet op dit soort dingen stemmen. De naam staat pas als het gebouw er staat. Mocht het project een financieel drama worden dan kan het alle kanten opgaan (denk aan blunderput)...Cashkubus, Het Blok aan het been, Het zwarte gat? o.i.d.?
 

·
Registered
Joined
·
8,605 Posts
Lekker afgezaagd jaren 80 :tongue3:
- Coolhaes staete
- Oldebarneveltburgh

Of iets internationaler:
- Coolcube
- Cubecity

Kan dat oudere pand aan de Coolsingel niet beter worden gesloopt? Want dat ding bederft het zicht op de kubus.
 
G

·
Als De Rotterdam en de Zalmhaventoren er komen gaan we naar een heel nieuwe schaalgrootte toe. Dan is het nmm voor de visuele balans goed als dit project dat ook het centrum extra dimensies verschaft, ook wordt gerealiseerd. Zoals wel vaker bij Koolhaas heb ik het idee dat we minder met het product van een creatieve architect-vakman te doen hebben, maar meer van de uiting van een imagemaker van het zeer grote gebaar. Impact heeft het in elk geval wel. Jammer dat de Jungerhanstoren, nmm wél een fantasierijk topontwerp, definitief van de baan is.
 

·
Highrise Runner
Joined
·
2,487 Posts
Ik krijg bij het ontwerp een behaaglijk ´back to the future´ gevoel. Hoe dit echter in een passende naam te vatten, is een geheel andere zaak!
 

·
Registered
Joined
·
62 Posts
Wow, de eerste keer dat ik dit zag viel m'n mond open van verbazing. Zoiets hebben we nog niet in Rotterdam. Duidelijk een zeer welkome vorm van schaalvergroting. kan niet wachten om daar naar binnen te stappen. Ik ben trouwens voor de naam Koopdoos, denk dat dit sowiezo in de volksmond een goede kans maakt.
 

·
Registered
Joined
·
6,213 Posts
Meest interessante aan het ontwerp vind ik het grote gat aan de bovenkant, waardoor je in de avond vanuit het gebouw mooi naar de sterren kunt kijken. Verder zet koolhaas er zo wel 2 zeer forse gebouwen in Rotterdam (120.000m2 + 140.000m2. Dit kan wel eens problemen voor de directe omgeving van die gebouwen betekenen.
 
1 - 20 of 10677 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top