SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 595 Posts

·
Premium Member
Joined
·
41,286 Posts
Is de vorige draad gecrasht o.i.d.? Ik zie hem niet als gesloten topic in de lijst terugkomen.
 

·
The only way is up
Joined
·
94,117 Posts
Jammer, maar we gaan dan maar hier verder. :)

Nieuw jaarprogramma FutureLand

FutureLand presenteert voor 2018 een gevarieerd programma. Het jaar begint met een even boeiende als leerzame fossielendag over vondsten op het Maasvlaktestrand. Kort daarop volgt op Valentijnsdag een romantische vaartocht met diner. Op https://www.maasvlakte2.com/nl/futureland staat de volledige agenda voor 2018 vermeld.
..
https://www.portofrotterdam.com/nl/nieuws-en-persberichten/nieuw-jaarprogramma-futureland
 

·
Registered
Joined
·
160 Posts
Rotterdam wordt slimme connected haven van de toekomst

Het Havenbedrijf Rotterdam en IBM zijn een samenwerking gestart om de haven verregaand te digitaliseren en een Internet of Things-platform te ontwikkelen. Via het cloudplatform gaat het Havenbedrijf de data, afkomstig van tal van sensoren, verzamelen en verwerken. Het initiatief moet het 42 kilometer grote havengebied voorbereiden o​p autonome scheepvaart. Een eerste stap is het ontwikkelen van een dashboard dat real-time sensordata met informatie over het water en het weer samenbrengt en verwerkt. Dit moet het transportmanagement veiliger en efficiënter maken.
 

·
The only way is up
Joined
·
94,117 Posts

·
The only way is up
Joined
·
94,117 Posts
Nieuwe Shell-fabriek toont kracht Rotterdamse breakbulk

Shell heeft een ambitieuze investeringsagenda als het om haar raffinaderij in Pernis gaat. Door de bouw van een Solvent Deasphalter (SDA) kunnen zwaardere fracties uit aardolie verwijderd worden, zodat een groter deel van de olie verwerkt kan worden tot lichtere, hoogwaardige producten. Voordat deze innovatieve unit later dit jaar vol in werking gaat, moeten de gigantische installaties nog wel even op hun plek gezet worden. Een kolfje naar de hand van het Rotterdamse heavy lift- en breakbulkcluster.
..
https://www.portofrotterdam.com/nl/...ll-fabriek-toont-kracht-rotterdamse-breakbulk
 

·
Premium Member
Joined
·
41,286 Posts

·
The only way is up
Joined
·
94,117 Posts
Veertien uitvindersbedrijven naar de Rotterdamse haven gehaald

Veertien uitvindersbedrijven zijn vandaag uitverkoren om hun idee in de Rotterdamse haven verder te ontwikkelen. Het gaat, onder meer, om Marine Bubble Flow dat met een nieuw boegontwerp schepen zuiniger wil laten varen. Een scherm van luchtbellen moet de wrijving van het staal met het water nog verder verminderen.
..
https://www.ad.nl/rotterdam/veertien-uitvindersbedrijven-naar-de-rotterdamse-haven-gehaald~a560d012/
 

·
The only way is up
Joined
·
94,117 Posts

·
Premium Member
Joined
·
41,286 Posts
Fabriek die methanol maakt van plastic en huisvuil lonkt voor Rotterdamse haven

Een consortium van bedrijven, bestaande uit Air Liquide, AkzoNobel Specialty Chemicals, Enerkem en het Havenbedrijf Rotterdam, heeft een ontwikkelingsovereenkomst gesloten voor de eerste investeringen in deze zogeheten waste-to-chemistry installatie. Met het project is in eerste instantie een bedrag van 9 miljoen euro gemoeid. Het consortium wil nog dit jaar een finale investeringsbeslissing nemen van naar schatting 200 miljoen euro.
 
  • Like
Reactions: jb_nl

·
The only way is up
Joined
·
94,117 Posts

·
Registered
Joined
·
5,189 Posts
Dit blijft toch een hoogst opmerkelijk besluit. Ik las ook dat het contract al in 2016 is verlengd, zonder inspraak van de raad whatsoever, ik vermoed dat hier het laatste woord nog niet over is gezegd. Waarom zou je je voor de komende 25 jaar zo vastketenen aan een zwaar vervuilende energievorm als haven terwijl de energietransitie in volle gang is?

Zoals Hendrik Willem Hofs net zei op Radio 1: 'Alsof je iemand die wilt stoppen met roken een doos aanstekers cadeau doet.'
 

·
Crooswijkert
Joined
·
6,467 Posts
^^Helemaal mee eens, sluiten van deze overslag zou pure symboolpolitiek zijn. Daarnaast heeft bijvoorbeeld de staalindustrie gewoonweg kolen nodig, dus deze overslag zal echt nog een tijd nodig zijn.
 

·
Registered
Joined
·
4,678 Posts
Het is inderdaad veel beter , zoals de wethouder ook aangeeft, om middels een zeer forse Europese CO2 heffing op stoken van kolen voor de energievoorziening , het gebruik en daarmee doorvoer in de toekomst te reduceren; bij stook van kolen voor staalproductie zou je bij nu nog gebrek aan alternatieven de CO2 heffing kunnen beperken.
 
1 - 20 of 595 Posts
Top