SkyscraperCity Forum banner

Rotterdam | Hefkwartier | Nassauhaven

450417 2420
Nieuwe brug van Noordereiland naar Zuid

Uit het AD van 13.06.2008:

Door EDWIN CORNELISSE

ROTTERDAM - Rotterdam krijgt er een brug bij. Er komt een oeververbinding tussen het Noordereiland en Rotterdam Zuid. Deze brug gaat ook ruimte bieden aan de nieuwe tramlijn over de Willemsbrug.De plek waar de nieuwe brug moet komen, evenwijdig aan de oude Hef en de Koninginnebrug.

De verbinding maakt een einde aan de slinger die automobilisten moeten maken als ze van de Willemsbrug het Noordereiland oprijden. In plaats van rechtsaf gaat het straks, parallel aan de Hef, rechtdoor naar de overkant van de Koningshaven.

De verbinding is opgenomen in de plannen die gemeente, deelgemeente en vier projectontwikkelaars vandaag presenteren voor de Kop van Feijenoord. Dit gebied dat bestaat uit de wijk Feijenoord, het Noordereiland en een deel van de Kop van Zuid, moet volgens de plannenmakers flink op de schop. De grote verbouwing en opknapbeurt moet van het gebied een tweede Kop van Zuid maken.

In de visie die nu ter inspraak is voorgelegd aan de bewoners, wordt rekening gehouden met de bouw van 1600 huizen en de sloop van 120 woningen. Het gaat bij dit laatste om een blok dat slechts 25 jaar oud is. Eigenaar corporatie de Nieuwe Unie wil het echter slopen om het Entrepotgebied beter te ontsluiten zodat er meer bezoekers komen. Tezamen met de nieuwe tramlijn moet dit nieuw leven blazen in het zieltogende Entrepotgebied.

Naast de nieuwbouw worden ook honderden gevels opgeknapt, een parkeergarage met dakpark gebouwd op de Persoonsdam en wordt het Nassauhavenpark opgeknapt. De bedoeling is dat er in dit park ook een ’waterspeeldernis’ komt.
  • Like
Reactions: LFXDN
1 - 6 of 6 Posts
Goede en uitgebreide post Oh?!, bedankt!

Wordt nu de Oranjeboomstraat of de Rosestraat als doorgaande route gedacht?

Rotterdam krijgt nu wel iets weg van Simcity, blokjes die er amper 20 jaar staan gaan alweer tegen de vlakte.
Okee, dat is duidelijk. Maar dat betekent dus dat de kronkel die nu op het Noordereiland ligt, van de Willemsbrug naar de Koninginnebrug dus, wordt verplaatst naar de Oranjeboomstraat en de Rosestraat.
Bedankt Epa, de parkeerplaats van de Jumbo gaat ook bebouwd worden zie ik.
Een van de redenen dat ik er graag kom is dat ik er gratis kan parkeren, enig idee hoe ze dat nu gaan aanpakken. Een parkeergarage onder die bebouwing!?
Geld is altijd het probleem.

Oudere generaties wonen voor een habbekrats. Eigenlijk erg oneerlijk, jongeren krijgen nooit en te nimmer huisvesting met zulke goudgerande voorwaarden!

Overigens snap ik hun bezwaren wel, het zijn fouten uit het verleden die zorgen dat de gemeenschap met enorme kosten wordt opgezadeld. Ik vind niet dat de overheid hier wederom als een onbetrouwbare partner moet optreden. Helaas is marktconform afkopen dan de beste oplossing!
Is het trouwens geen tijd om weer eens een toernooitje te organiseren!?
Ja zonder dat grasveldje kunnen er geen HHF voetbaltoernooitjes meer gehouden worden he.. Zou jammer zijn :dunno:
@LPP68, met alle respect, maar als je Amsterdam nu nog vergelijkt met de rest van Nederland, heb je een hoop gemist.

(Het zou trouwens voor liefhebbers van 'de stad' wel een droom zijn om een Amsterdamse markt te hebben in een stad met ruimte voor hoogbouw zoals Rotterdam!)
1 - 6 of 6 Posts
Top