SkyscraperCity Forum banner

Rotterdam | Hefkwartier | Nassauhaven

450466 Views 2420 Replies 216 Participants Last post by  Sky Unlimited
Nieuwe brug van Noordereiland naar Zuid

Uit het AD van 13.06.2008:

Door EDWIN CORNELISSE

ROTTERDAM - Rotterdam krijgt er een brug bij. Er komt een oeververbinding tussen het Noordereiland en Rotterdam Zuid. Deze brug gaat ook ruimte bieden aan de nieuwe tramlijn over de Willemsbrug.De plek waar de nieuwe brug moet komen, evenwijdig aan de oude Hef en de Koninginnebrug.

De verbinding maakt een einde aan de slinger die automobilisten moeten maken als ze van de Willemsbrug het Noordereiland oprijden. In plaats van rechtsaf gaat het straks, parallel aan de Hef, rechtdoor naar de overkant van de Koningshaven.

De verbinding is opgenomen in de plannen die gemeente, deelgemeente en vier projectontwikkelaars vandaag presenteren voor de Kop van Feijenoord. Dit gebied dat bestaat uit de wijk Feijenoord, het Noordereiland en een deel van de Kop van Zuid, moet volgens de plannenmakers flink op de schop. De grote verbouwing en opknapbeurt moet van het gebied een tweede Kop van Zuid maken.

In de visie die nu ter inspraak is voorgelegd aan de bewoners, wordt rekening gehouden met de bouw van 1600 huizen en de sloop van 120 woningen. Het gaat bij dit laatste om een blok dat slechts 25 jaar oud is. Eigenaar corporatie de Nieuwe Unie wil het echter slopen om het Entrepotgebied beter te ontsluiten zodat er meer bezoekers komen. Tezamen met de nieuwe tramlijn moet dit nieuw leven blazen in het zieltogende Entrepotgebied.

Naast de nieuwbouw worden ook honderden gevels opgeknapt, een parkeergarage met dakpark gebouwd op de Persoonsdam en wordt het Nassauhavenpark opgeknapt. De bedoeling is dat er in dit park ook een ’waterspeeldernis’ komt.
  • Like
Reactions: LFXDN
1 - 5 of 5 Posts
goed plan!
Ook een mooi gebied om te ontwikkelen!
Logisitiek is de nieuwe brug zowieso een grote verbetering (zeker voor de leefbaarheid rondom de koninginnebrug), maar ik zie wel een verschuiving van de uitdaging naar de kruising Roentgenstraat-Oranjeboomstraat. Misschien een idee om schuin (evt verlaagd) door te trekken over het parkeerterrein naar de Rosestraat?

anyway ik ga zeker even kijken op vrijdag 13 juni van 11.00 tot 19.00 uur en op zaterdag 14 juni van 11.00 tot 15.00 uur in een grote tent in het Nassauhavenpark.
zie: http://feijenoord.videodemo.nl/nieuws/publish/news_282.html
het zijn natuurlijk nog maar 'plannen' in een prille fase, maar op de tekeningen die een paar maanden geleden getoond werden waren er afslagen ter hoogte van de Prins Hendrikkade.

@ Indus : je hebt gelijk dat er veel hobbels op de Oranjeboomstraat liggen het is dan de opzet om Schuin door te steken over/onder het huidige Jumbo parkeerterrein en dan de Rosestraat te volgen richting het Varkenoordseviaduct. Ook daar zijn hobbels, maar als je zonder hobbels die richting op wil, kan je gewoon de Erasmusbrug en Laan op Zuid nemen.
Wat me echter niet echt duidelijk is: hoe en waar komt bestemmingsverkeer Noordereiland terecht? Lijkt me dat de Koninginnebrug de enige ontsluiting gaat worden, maar waar komen ze vanaf de Stieltjesstraat de brug op? Of wordt voor hen de Erasmusbrug de logische route?
ben erg te spreken over deze plannen!

enkele weken geleden ontvingen wij een bericht dat de Visie Kop van Feyenoord definitief is (per 7 juli is vastgesteld door B&W).

bron

"
Visie Kop van Feijenoord is nu definitief

Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) heeft de Visie Kop van Feijenoord op 7 juli 2009 definitief vastgesteld.


De visie gaat over delen van Kop van Zuid/Entrepot, Noordereiland en de wijk Feijenoord en wordt nu uitgewerkt tot een masterplan. Het masterplan moet in december 2009 vastgesteld worden en zal als richtlijn dienen voor toekomstige ontwikkelingen in het gebied.

Werken aan masterplan
Nu de visie definitief is, gaan deelgemeente Feijenoord en Woonstad Rotterdam werken aan het masterplan. Voor het masterplan moet nog een aantal zaken onderzocht worden. Zaken als voorzieningen in de wijken, effecten op het milieu en kwaliteit van de leefomgeving. Over een aantal locaties gaan deelgemeente Feijenoord en Woonstad Rotterdam met de bewoners in gesprek. Omdat de meeste mensen nu genieten van de vakantieperiode, wordt hiermee gestart in september 2009.

De definitieve visie kunt u binnenkort via de website van de deelgemeente www.feijenoord.rotterdam.nl downloaden. Daarnaast ligt de papieren versie ter inzage bij de bewonersorganisaties van het Noordereiland (BVN) en Feijenoord/Kop van Zuid-Entrepot (BOF).

"

in de brief staat nog meer info over dat er een aangepast voorstel is voor verbouwing van Entreportgebouw en Halfrond. Vanaf september gaat de gemeente met de bewoners in gesprek voor input Masterplan.

meer info : Plankaart Visie
en
conept visie zelf (wrs al ergens gepost)

ook nuttig :
overzicht woonblokken:
http://www.top010.nl/html/kop_van_feijenoord.htm
de bebouwing op het noordereiland vind ik ook geen goed plan, zie ook niet de toegevoegde waarde. Misschien wel om het eiland meer met het gebied rond de entrepot te verbinden, maar dat gebeurd denk ik vanzelf wanneer je de koninginnebrug autoluw maakt en een mooie wandelroute tussen de nieuwe stieltjesblokken (oude stielstjessplein) krijgt. Daarover moeten denk ik nog wel het een en ander afgepraat worden met de huidige bewoners van het stieltjessplein.

wat ik me ook afvraag is :
-waarom zijn de meeste panden aan het eind van de rosestraat al gesloopt
-blijven de andere panden inderdaad staan ? (is m.i. onmogelijk alsnje het hefblok wilt gaan bouwen
-waarom nu al slopen als er nog geen masterplan is goedgekeurd?


Waar ik erg naar uit kijk is:
-recht doortrekken Willemsbrug met nieuwe brug
-tramverbinding over Willemsbrug en rosestraat
-voetgangersgebied rondom koninginnebrug
-vernieuwing tussen handelsplein en entrepotstraat

overgens staat er (sinds 12-8?) een projectbord op het Stieltjessplein.
Zojuist gelezen in "de echo":

>>
Opknapbeurt 'Rotte Tand'
De deelgemeente Feyenoord heeft een vergunninng verleend voor het opknappen van een pand aan de Stieltjesstraat dat onderdeel uitmaakt van de lijst van 50 Rotterdamse 'rotte tanden'. Het gebouw wordt verbouwd tot restaurant met conferentieruimten.
......
<<

online heb ik hierover nog niets geonven, maar ben benieuwd wie weet welk pand het is???

Vanochtend trouwens bij de nieuwe (6 dagen open ) bagles en beans geweest : top locatie, goede service en lekker koffie, bagles vindt ik niet lekker, maar zeker een aanrader tijdens je update ronde!
1 - 5 of 5 Posts
Top