Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 44 Posts

·
Jürgen Leschinger
Joined
·
9,783 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
House Of Design - Het Scharnier

Status: In ontwikkeling

Functie: Appartementen, kantoren, winkels, horeca, leisure, parkeren | Hoogte: | Verdiepingen: | Gereed: 2015

Architect: Renner Hainke Wirth Architekten | Ontwikkelaar: Volker Wessels Vastgoed | Synchroon | Garbe Investment GmbH | Opdrachtgever: | Aannemer: | Officiële website:

Nieuws: STILWERK en Ontwikkelingscombinatie Rijnhaven tekenen Letter of Intent m.b.t. House of Design in Rotterdam (oktober 2008) | House of Design in Rotterdam weer een stap verder (04.03.2010) | Ondertekening ontwikkelingsovereenkomst House of Design (06.03.2010)

Links: Stilwerk

Impressies:


Bron


Bron


Bron


Bron

Foto's:


 

·
Registered
Joined
·
35,100 Posts
Bron: PropertyNL, 4 maart 2010

House of Design in Rotterdam weer een stap verder
Prachtig nieuws dat deze plannen nog steeds verder uitgewerkt worden richting de uiteindelijke realisatie van dit interessante project. :)

@Marin: dit project is inderdaad inmiddels een eigen topic wel waard. ;)
 

·
Registered (m)user
Joined
·
2,962 Posts
Dit is wel een project waar ik naar uit kijk. Hopelijk gaan er geen vreemde zaken tussendoor komen en blijft het inderdaad doorgaan. Dat begint nu wel ergens op te lijken met deze stap.

Hoe zit het dan nu alleen met de parkeergarage in de rijnhaven omdat die niet door zou gaan ? Het lijkt wel een integraal onderdeel van deze ontwikkeling te zijn ?
 

·
Registered
Joined
·
3,157 Posts
Ik baal er echt van. Ik heb een woning moeten laten schieten op de 16de verdieping van de 1989-toren. Ik was nummer 2 op de lijst, wat een heerlijke locatie voor een schappelijke huurprijs, alle voorzieningen direkt in de omgeving en wat een uitzicht. Ik zou zo dit project mooi kunnen volgen via die hoogte. Wat een schitterend ding.

Ik woon mooi tegen het water aan op Katendrecht, meer die wijk mist zoveel voorzieningen die het eerst wel had. Het is een enorm uitgestorven saaie wijk.
 

·
De enige echte...
Joined
·
1,088 Posts
^^
Die zou meer in het water moten komen, voor het Scharnier was volgens mij landwinning gepland samen met een park en het opwaarderen van de Postumalaan naar 2x2 rijstroken.

Plaatjes van Top10:

Ontworpen door RHW architecten.


Bron:http://www.top010.nl/html/house_of_design_scharnier_rott.htm

Ik zie nu pas dat het Scharnier eind 2010 in aanbouw zou gaan. :(
 

·
I am sterdam
Joined
·
4,766 Posts
^ Het complex is drijvend, dus erg flexibel om mee te schuiven. ;)

Eind 2010? Als je de eerste betrouwbare post gewoon opneem, lees je dat het project in 2012 in aanbouw gaat. Er gaat eerst nog 2 jaar ontwikkelingstijd overheen. De investeringen zijn afgelopen week vastgesteld. Dat is om mee te starten erg belangrijk.
 
1 - 20 of 44 Posts
Top