SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 960 Posts

·
Registered
Joined
·
1,207 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Vrijdag 5 juni is het convenant optimalisatie beeldkwaliteit bouwplaatsen binnenstad ondertekend door wethouder Karakus en 23 ontwikkelende partijen. Doelstelling: bewaken van de beeldkwaliteit van sloop- en bouwplaatsen. De bijeenkomst begon met een film over hoe twee bezoekers de bouwplaatsen ervaren, later werd een slideshow getoond met voorbeelden om de beeldkwaliteit te verbeteren.

 

·
Registered
Joined
·
1,099 Posts
Unieke beelden, vooral die vanaf het water gefilmd!

http://www.blip.tv/file/1893287

Documentaire (totale duur 11 min.) over het dagelijks leven in het vooroorlogse Rotterdam, met opnamen van het verkeer, wandelaars, vissers op de visafslag en drukke winkelstraten met straatventers. De film bestaat uit drie delen: het eerste toont de binnenstad, het tweede de stad vanaf het water en het derde - kortste - deel de parken en de buitenwijken van Rotterdam.
 

·
Crooswijkert
Joined
·
5,916 Posts
Ik kende het filmpje al, maar op die bedrijvigheid en dichtheden van toen blijf ik jaloers!
 

·
Not much
Joined
·
11,090 Posts
Echt leuk om te zien. Vooral ook dat 2e filmpje (Nederland vooruit! 1921). Het valt me op dat het vroeger altijd zo druk was op straat! Moet je bijv. eens bij 2:41 kijken in dat 2e filmpje, de Leidsche straat. Echt niet normaal meer.
 

·
Registered
Joined
·
1,099 Posts
Wat was het in het vooroorlogse Rotterdam leuk om met een bootje door de stad te tuffen!! Een soort ondergronds Venetie....

Het valt me op dat het vroeger altijd zo druk was op straat! Moet je bijv. eens bij 2:41 kijken in dat 2e filmpje, de Leidsche straat. Echt niet normaal meer.
Wellicht off topic maar wel een stadsmakende zaak..
Als we doorgaan met hoogbouw combineren met grote inpandige parkeergarages loopt er in 2020 niemand meer op straat in Roterdam-C. Om naar je auto te lopen hoef je niet eens meer naar buiten........
 
1 - 20 of 960 Posts
Top