Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 500 Posts

·
Skyscraperfan
Joined
·
1,251 Posts
Het 12e topic alweer...... Waarom vervangen julie ze zo snel?
 

·
The only way is up
Joined
·
87,186 Posts
ik denk niet dat er andere projecten zijn waar we zoveel impressies hebben als bij deze.
(Een aantal komen er natuurlijk uit het filmpje op de Maastoren site).
 

·
Enjoy your freedom!
Joined
·
7,595 Posts

·
Administrator
Joined
·
30,141 Posts
:banana:

PERSBERICHT
Bron: OVG

OVG Projectontwikkeling wint rechtzaak Maastoren, rechtbank wijst beroep VVE af

Rotterdam 26 juni 2007 - De rechtbank Middelburg heeft uitspraak gedaan in de beroepszaak op bezwaar van het project Maastoren in Rotterdam, aangespannen door de Vereniging Woon- en leefklimaat Kop van Zuid/ Noordereiland.

OVG is verheugt dat de vergunningverlener, de gemeente Rotterdam, in het gelijk is gesteld. Na het afwijzen van voorlopige voorziening in september 2006 en het ongegrond verklaren van de bewaren in december 2006, heeft de rechtbank het beroep ongegrond verklaard en concludeert dat de bouwvergunning terecht is verleend.

De rechtbank heeft alle ruimtelijke ordeningsaspecten in overweging genomen. Het bouwplan is niet in strijd met het besluit luchtkwaliteit, de hoogte van 165 meter is afdoende onderbouwd en de noodzaak van de bovengrondse parkeergarage is voldoende aangetoond. Daarbij is extra aandacht besteed aan de vormgeving van de gevel en de beleving op straatniveau. Naar het oordeel van de rechter leidt de Maastoren niet, zoals gesteld door de eisers, tot een onevenredig negatieve beïnvloeding van het woon- en leefklimaat.

De bouw van de Maastoren is in volle gang en ligt op koers om half 2009 te worden opgeleverd en in gebruik te worden genomen door Deloitte, AKD Prinsen van Wijmen en Q park. Dam & Partners Architecten i.s.m. het franse architectenbureau Odile Decq Benoit Cornette is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Maastoren. De skyscraper telt 44 verdiepingen met in totaal 38.000m2 aan verhuurbaar vloer oppervlak en 637 parkeerplaatsen. De Maastoren zal met haar 165 meter hoogte het hoogste gebouw van Nederland worden.
Belangrijk in het ontwerp is onder meer de relatie met de openbare ruimte. De begane grond en eerste verdieping hebben een open en transparant karakter. Hier bevinden zich alle grote en gemeenschappelijke functies. Op de bovenste laag bevindt zich een grote ‘sky lobby’, die als boardroom gebruikt zal worden. De aluminium gevelbekleding van de hoogbouw wordt steeds lichter naar boven toe. Afhankelijk van de weersomstandigheden verandert het gebouw van kleur, zoals een kameleon zich aan haar omgeving aanpast. De glazen gevel van de ‘sky lobby’ loopt door boven het dak van het gebouw, waardoor de toren lijkt te versmelten met de lucht.

Sinds de oprichting in 1997 is OVG projectontwikkeling uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende en vooraanstaande projectontwikkelaars in Nederland. Deze prominente positie is vooral te danken aan onze sterke focus op de eindgebruiker, waarbij inlevingsvermogen en professionaliteit voorop staan. De expertise van de organisatie ligt op het vlak van commercieel vastgoed, retail en gebiedsontwikkeling. Toegesneden huisvestingsoplossingen voor de gehele vastgoedportefeuille zijn het bewijs van een sterke partnership met onze klanten.
OVG is een ambassadeur van de ontwikkeling van milieuvriendelijke gebouwen, hierdoor geeft OVG concreet invulling aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Maastoren maakt slim gebruik van het langsstromende rivier water uit de Maas. Het water wordt gebruikt voor de sprinklerinstallatie en samen met bronnen in de grond voor de warmte- en koudeopwekking van het gebouw. Hierdoor is ondermeer geen stadsverwarming noodzakelijk en wordt de CO2 uitstoot van het gebouw vrijwel gehalveerd ten opzichte van reguliere bouw. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de ambitie van de gemeente Rotterdam om tot een van de veertig schone wereldsteden te behoren, zoals gedefinieerd in het Clinton Climate Initiative van oud VS President Bill Clinton.
 

·
Enjoy your freedom!
Joined
·
7,595 Posts
Heheh, weer wat lastpakken vakkundig buiten spel gezet. :banana:
 

·
Administrator
Joined
·
30,141 Posts
Heheh, weer wat lastpakken vakkundig buiten spel gezet. :banana:
Zo zie ik het niet. De rechter deelt, net zoals velen hier, hun mening gewoon niet. Formeel kun je nu dus zeggen dat de klagers in deze ongelijk hebben met hun argumenten.
 

·
Highrise Runner
Joined
·
2,359 Posts
Materieel gezien is thans het veld van de overwinning duidelijk zichtbaar. En die overwinning ligt niet in het gelijk krijgen, maar in de bouw van een schitterende skyscraper voor deze, zich sterk ontwikkelende stad. Een dynamiek die zich niet laten tegenhouden door conservatisme, valse sentimenten, kleine eigenbelangetjes etc. Het is schitterend om te zien hoe een bedrijf als ING Real Estate weer terugslaat met de Baltimore (170mtr); laat de hoge heren maar strijden in het Rotterdamse, de stad vaart er goed bij! :):cheers:
 

·
Registered
Joined
·
2,616 Posts
^ dat bedoelt SkyBridge juist: daar is iedereen het overzicht kwijt en dan heeft die 500 posts per thread geen nut meer :)
 

·
Registered
Joined
·
1,367 Posts
In het verleden trad er ook nogal eens databasecorruptie op als de draadjes te lang werden, kan ik mij vaag herinneren.
 

·
Registered
Joined
·
653 Posts
Even iets over de bezonning! De Maastoren neemt de zon bij mij niet weg, maar de Rotterdam geeft door zijn hoogte een behoorlijke schaduwwerking op de pier. De pier maakt ook nog een knik naar het zuiden!
Deze opname is van vanavond ca 2100 uur! (niet geweldig, maar dat was ook niet de bedoeling)
 

·
The only way is up
Joined
·
87,186 Posts
Die schaduwdiscussie zat in het de Rotterdam topic.
Later in de avond is er blijkbaar wel schaduwwerking van zowel Maastoren als de Rotterdam op een deel van de pier.
 
1 - 20 of 500 Posts
Top