SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 26 Posts

·
Banned
Joined
·
15,868 Posts
Inderdaad Eric, als je een voorbeeld zoekt van slechte analyse van de omgeving dan scoort deze 10 op een schaal van 10. Die plint kan echt niet maar ook de verdiepingshoogtes, de schaal van de gevelverdeling, alles echt alles is verkeerd. Bizar gewoon.
 
Joined
·
40,131 Posts
Bij die ministreel heb ik in 2006/2007 nog gewerkt aan een voorganger van dit ontwerp. (stedenbouwkundige randvoorwaarden). Maar het is er niet beter op geworden, wat een rampenplan... Als je dan toch zo een ondergrondse parkeerbak maakt, werk het dan mooi weg en geef die onderste appartementen een voordeur met een trappetje omhoog. Dat ziet het er allemaal gelijk stukken vriendelijker uit!
 

·
Moderator
Joined
·
55,221 Posts
^^ Niet zo vloeken met een kerk aan de andere kant van de straat.


Ik ben bang dat omdat de Minstreelstraat voor het grootste gedeelte al een non-plint heeft dat ze dit voor het gemak hebben doorgetrokken. In dit opzicht hebben ze de directe omgeving juist iets te goed geanalyseerd.
 

·
Bas
Joined
·
27,138 Posts
En daar stond zeker in: `Past uitstekend in een saaie, eentonige dorps aandoende omgeving, waar middeninkomens de boventoon voeren` etc. bla bla. Want dorps is de omgeving Kleiweg zeker, iedereen kent elkaar daar, denk ik. Ik vind overigens de uitwerking nog niet eens zo slecht, architectonisch gezien hoef je daar ook geen hoogstandjes te verwachten, het is immers een normale buitenwijk van Rotterdam, maar dan gelegen in een gebied met veel dorpen er vlak bij.
 
1 - 20 of 26 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top