SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 94 Posts

·
Moderator
Joined
·
15,494 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Uitbreiding Ikazia Ziekenhuis met parkeergarage en polikliniek

Vloeroppervlak: 15.200 m2

Aantal parkeerplaatsen: 400

Opdrachtgever: Ikazia Ziekenhuis

Ontwerp: EGM Architecten & Dura Vermeer

Ontwikkelaar: Dura Vermeer

Start bouw: 12-2008

Oplevering: 10-2010

Impressie:


23-06:

1.


2.


Update 14-04-2010:

Het Ikazia Ziekenhuis krijgt een nieuwe entreehal

1.


2.
 

·
Premium Member
Joined
·
35,814 Posts
^^ Ik dacht dat men de uitbreidingen al qua ruwbouw had afgerond. Nu wordt het een wel heel erg dicht geheel en wordt er veel licht en uitzicht door de nieuwbouw weggenomen. Maar ja, de ruimte is daar uiteraard beperkt. Voor het ziekenhuis zelf is het uiteraard goed dat deze verdere uitbreiding er komt.
 

·
Registered
Joined
·
1,028 Posts
Ik zie op de impressie een ingang voor het parkeren en vakken op het dak. Maar wat zit daar verder tussen? Meer parkeerdekken? de OK? Wie weet meer?

Edit:
Nog even achteraan gezocht, en het volgende gevonden bij Dura Vermeer:

Rotterdam
Nieuwbouw polikliniek en parkeergarage Ikazia

Parkeerprobleem

Het Ikazia ziekenhuis vlakbij het Zuidplein in Rotterdam, kampt met een chronisch parkeerprobleem. Om dit op te lossen komt er op de plaats waar nu een klein parkeerdek en een parkeerterrein is een grote parkeergarage. De Welstandscommissie wilde op deze zichtlocatie geen standaard parkeergarage zien. Daarom is naast het parkeergebouw een polikliniek toegevoegd, die het parkeergebouw visueel afschermt.

Dynamisch gevelbeeld

De polikliniek krijgt een gevel die qua uiterlijk aansluit op het bestaande gebouw, uitgevoerd in sierbeton sandwichelementen. De raamopeningen met wisselende afmetingen worden afgewisseld met vlakken in gepolijst beton, zodat een dynamisch gevelbeeld ontstaat. In de gevel van de garage wordt dit aan de straatzijde doorgezet. De gevel heeft door toepassing van sierbetonelementen een kantoorachtig uiterlijk meegekregen.

Bijzonder

Het bijzondere aan dit project is dat Dura Vermeer mede verantwoordelijk is voor het ontwerp. EGM Architecten heeft een voorlopig ontwerp gemaakt, wat vervolgens helemaal onder regie van Dura Vermeer esthetisch en technisch is uitgewerkt.
 
1 - 20 of 94 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top