SkyscraperCity Forum banner

Rotterdam: Wijnhaeve (6)

78531 Views 551 Replies 119 Participants Last post by  Winbuks
vervolg van deze thread
Status
Not open for further replies.
1 - 4 of 4 Posts
Ik vind die hoogteverschillen aan de buitenkant juist wel leuk. Ook de trap in het voetpad geeft wel iets extra's aan de ligging. Dat is trouwens netzoals op de renders van de Rotta nova.

Hier nog een fototje van vandaag. Zou er nu bovenop nog een flinke klom beton worden gestort? Lijkt er wel op als je al dat vlechtwerk ziet. Ik snap niet helemaal waarvoor dat nodig zou zijn.

Bij de witte keizer hebben ze de verschillende raamhoogtes zo op gelost:


Gewoon een deel van het raam afdichten, maar niet gaan knoeien met verschillende raamgroottes. Veel slimmer en mooier vind ik. Jammer dat dit bij de wijnaeve anders is opgelost want voor de rest is de wijnhaeve best mooi afgewerkt zie ik nu op de foto's van insider. Vooral die vertikale verdikkingen in het metselwelk (en het schaduwspel dat daardoor ontstaat) vind ik van dichtbij best geslaagd!
Net een klein stukje tussen Robeco en schielandtoren zul je denk ik wel zien. Hij zal toch wel daar boven de Rabotoren uitkomen?
Ik deel de mening ook wel. Een paar van dit soort gebouwen zorgen wel voor de afwisseling die nodig is. De stijl is vind ik wel ok. Jammer alleen van de kleur baksteen en de asymetrie die gekozen is. Dat verpest wat mij betreft een voor de rest prima ontwerp. Jammer jammer jammer. Gelukkig hebben we nog 2 andere kansen: de Statendam en de Rottanova. We zullen moeten afwachten hoe deze er in het echt uit komen te zien.
1 - 4 of 4 Posts
Status
Not open for further replies.
Top