SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 1271 Posts

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #6
Нямам представа... и аз винаги съм се чудел.

Две фирми вземат 260 автоспирки в Русе
1 януари 2012
Trud.bg

Национална агенция "Разпространение" АД от София и варненската "Фактор плюс" ЕООД ще вземат на концесия 260 автобусни спирки за градския траспорт в Русе, съобщиха от общинската управа.

Класираните на второ място са поканени да сключат договори, след като победителят в конкурса "Ди прес" ООД от Варна се отказа.

Срокът за ползване е 15 г. Целта е да се подобрят местата за чакащи пътници и да се осигурят приходи за местния бюджет. Предвижда се автостоянките да се изградят еднакво по проект за публично-частно партньорство.

Национална агенция "Разпространение" трябва да инвестира 825 000 лв. за 3 г. и да гарантира на общината по 71 500 лв. годишно, независимо от приходите. Условието към "Фактор плюс" е да вложи 1 686 793 лв. за концесионния период и да отчислява по 84 000 лв. годишно.
 

·
dRusenec :)
Joined
·
10,326 Posts
В Русе не празнувате ли бе :)

П.П. Grand Plaza-та би трябвало да се включи, този изстрадал проект...

Аз лично за новата година си пожелавам повече детски площадки (положението сега е грозно), повече облагородяване на кварталите извън центъра и Възраждане, да предвидят повече пари за Паркстрой, генерално решение за градския транспорт (а дано тези 13 милиона евро да помогнат), както и подлез на кръговото на Оборище. Особено щастлив бих бил ако задвижат най-накрая проекта за градската железница, това направо ще набие канчето на бакшишите, ЕГГЕД и тези мизерници със зелените автобусчета. Не знам дали сте се замисляли, но голяма част от града е около ЖП линии. Дори централната част, ако под Рига и до Речна Гара се направи по една спирка....хмммм. Като се замисли човек, няма как да има по-бърз транспорт примерно от Дружба до Изток или от университета до ЖП гарата.

Хехе също така много се радвам, че не си добавял никакви молове сред завършените проекти и никакви магазини от сорта на Баумакс, Джъмбо и тем подобни сред настоящите, крайно време беше :)
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #8 (Edited)
Празнуваме бе как... ама между другото поглеждам и новата тема. :lol:

П.П. Ще го добавя по-късно (или по-рано не знам) :lol: Иначе гледам да акцентирам върху свършеното през 2011, а не и през минали години. Няма смисъл да си мерим п*****е за това кой има повече завършени проекти, а просто трябва да има максимална информираност. То по тая логика можех да вкарам Роял-а, TЦ Дунаw, Кауфланд 2 или пък бул. Бозвели. :lol: Но нямаше да даде никакво реално обобщение за направеното през 2011. Искаше ми се да сложа и ремонта на Дунав Мост, но не намерих никакви снимки в нета...
 

·
Rousse
Joined
·
947 Posts
Снимки от ремонта на Дунав мост
 

·
Registered
Joined
·
924 Posts
Каква точно е целта на тези черни неща. Дори не знам как да ги нарека? Изглеждат ми много странни.
Мога само да предположа, но ми се струва че е за това 99%. Зимата като падне сняг и започне снегопочистването, тракторите да не подберат и бордюрите. Просто се показват над снега и шофьора се ориентира къде се намира градинката
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #11
Минават снегорини по площада?!? Честно казано не мога да го повярвам. Но ако това е вярно, ето защо старата настилката се е износила толкова много точно пред общината. А с тоя некачествен нов материал, при първия по-сериозен сняг и съответно снегопочистване, резултата може да е плачевен.
 

·
Registered
Joined
·
213 Posts
Минават снегорини по площада?!? Честно казано не мога да го повярвам.
ЧНГ и от мен. ^^Аз съм виждал снегорини по площада мнооого пъти.И снимчица имам

март 2010
 

·
Registered
Joined
·
69 Posts
Минават снегорини по площада?!? Честно казано не мога да го повярвам. Но ако това е вярно, ето защо старата настилката се е износила толкова много точно пред общината. А с тоя некачествен нов материал, при първия по-сериозен сняг и съответно снегопочистване, резултата може да е плачевен.
Как предлагаш да се чисти ?
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #14
С лопатите. Не е нужно целия площад да е излъскан и да няма и една снежника по него. Както виждаш не е фрашкано с народ, за които да няма място да се разминат. Достатъчно е да се направят пътеки, на които могат да се разминават 2-ма човека.
 

·
Flying Spur
Joined
·
542 Posts
Логистичния парк вече е завършен и не е under construction. Ето и снимки от него:Ще помоля все пак който има възможност да снимка на място.
 

·
dRusenec :)
Joined
·
10,326 Posts
Доколкото помня, щяха да го правят на два етапа и са предвидени два склада и офис-сграда. Последните две още не са ги почнали май.

 

·
Flying Spur
Joined
·
542 Posts
Просто някой трябва да отиде до там и да снима и разбере дали функционира вече, какво още ще се строи и т.н.

 

·
Rough'n'tough
Joined
·
11,577 Posts
Нямам търпение да видим площада обновен, по възмност през пролетта от висока сграда. Да придобием по-пълна представа. Иначе не знам дали всички сте наясно, но в Русе ще правят голям аквариум, в рамките на обещаващ проект, който според мен заслужава да бъде споменат тук:

Градят уникален аквариум в Природонаучния музей


Уникален аквариум с вместимост 50 000 литра, макети на Червенската кула и Тракийска гробница, амфитеатър със 70 места са само част от атракциите, които ще се случат след две години в Русе. Проектът „Развитие на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл” бе представен днес от кмета Пламен Стоилов и заместниците му Даниела Шилкова и Страхил Карапчански, директорът на Регионалния исторически музей доц. д-р Николай Ненов и директорът на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова.

Ще се работи едновременно на четири обекта - Историческия музей, Природонаучния музей, Лапидариума и в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Общата цел е развитие на туристически ансамбъл от градски културно-исторически атракции и свързаната с тях техническа инфраструктура и промоция в общ интегриран туристически продукт.

В аквариума, който ще бъде единствен по рода си у нас, ще могат да се видят представители на фауната и флората по Долен Дунав. Съоръжението ще бъде разположено в приземния етаж на Природонаучния музей. В Лапидариума зад сградата на Историческия музей ще има амфитеатър със 70 места, исторически достоверни макети на Червенската кула и Тракийска гробница. В парка ще бъдат разпръснати артефакти от различни исторически периоди. За музея са предвидени фокус-пойнт места, LCD multitouch tables, с възможност посетителя сам да си избира от менюто. За по-малките е предвидена интерактивна компютърна игра. Библиотеката ще бъде частично ремонтирана. Строителните дейности ще започнат в началото на лятото на 2012 година и ще отворят 102 нови работни места.

Очакванията са за значително нарастване на посетителите на подкрепените туристически атракции – от 38 000 души в началото на проекта до 53 000 души в неговия край – от тях над 15 000 чужденци.

Проектът „Развитие на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл” ще се изпълни за 24 месеца. Общата му стойност е 4 432 260,90 лева, финансирането по ОПРР е 4 251 867,88 лева /95,93 %/, от Община Русе – 180 393,02 лева /4,07 %/.

http://www.arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=14387

:cheers: :cheers: :cheers:
 
1 - 20 of 1271 Posts
Status
Not open for further replies.
Top