SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
1221 - 1240 of 1271 Posts

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #1,227
И новостроящата се сграда по бул. Съединение. Както се вижда от първата снимка, лека полека се застроява булеварда. Снимките отново са дело на Linov от Ruselive.com
 

·
Registered
Joined
·
827 Posts
^^
Дано застроят североизточния ъгъл на Съединение и Цар Освободител, че копторите там са отвратителни.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #1,231
Завърши първия етап от предвидената модернизация на пазар „Олимп“ в квартал "Здравец"
07 Декември 2012Завърши първия етап от предвидената модернизация на пазар „Олимп“ в квартал "Здравец". Там бяха изградени и вече са в ръцете на своите наематели девет павилиона за търговия. Ремонтът стартира в началото на месец Октомври и в рамките на два месеца района, който се стопанисва от „Общински пазари“ ЕООД започна да придобива желаната от ръководството на фирмата и всички русенци, жители на квартала, промяна. Само до преди два месеца там имаше два стари павилиона изпъстрени със самоделни добавки и „подобрения“ и още няколко търговски маси с разкривени железа. Кабелите за електричеството за касовите апарати и теглилките бяха разположени по клоните на дърветата, а възможности да се ползва вода нямаше. Съществуващите съоръжения за търговия не предлагаха никакъв уют за търговците, никакви възможности за съхранение на стоката, никакви възможности за разнообразяване и гъвкавост на търговската дейност, и още по-важното много лош външен вид.След изграждането на павилионите, тези недостатъци бяха отстранени и сега вече, досегашните и привлечените нови наематели разполагат с търговски обекти, разполагащи със собствени ел инсталации, водопровод и канализация, много добре топло-изолирани помещения с нова дограма и електрически ролетни щори, енергоспестяващо работно и автоматично нощно осветление, видеонаблюдение достъпно за гледане от всяка точка на света през интернет и безплатна за наемателите безжична Wi-Fi мрежа за ползване на интернет. Тече трескава работа по организация на търговския процес и съвсем скоро тук ще се предлагат плодове и зеленчуци, цветя, закуски, маслини, вино от производител, тютюневи изделия, спиртни и пакетирани хранителни стоки.
Плановете за довършване на започнатия ремонт на този пазар са през първите възможни по-топли дни от новата година да се пристъпи към премахване на старите търговски маси, изграждане на нова настилка и нов модерен навес за търговски маси и разполагането на изработените вече и съхранявани на склад съвременни маси за търговия с плодове и зеленчуци. По идея на ръководството, е изградена канализационна и водопроводна връзка, която ще даде възможност да се монтира и чешма за обществено ползване, поддържана и с разходи за сметка на „Общински пазари“ ЕООД, в сърцето на този пазар, което ще увеличи посещаемостта и потока от клиенти и ще припомни на жителите на квартала отдавна отминалите години, когато имаше чешмичка пред блок „Гагарин“, която отдавна не работи.
Ремонтът ще даде отговор на засилващата се конкуренция в района от ново-изградени търговски обекти и осигуряване на условия отговарящи на нормалните потребности на наемателите.
Това съобщи днес за RuseInfo управителят на "Общински пазари" ЕООД - Русе Кунчо Кунчев. /на снимките/
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #1,232
Предстои изграждане на специализирана детска градина за интегрирани социални услуги в ж. к. "Чародейка - Г - юг"
07 Декември 2012
Община Русе уведоми всички заинтересувани физически и юридически лица, че за инвестиционно предложение „Изграждане на специализирана детска градина за интегрирани социални услуги” с местоположение: гр. Русе, ж.к. „Чародейка-Г-юг”, УПИ ІІ-154, кв. 607, с възложител: Община Русе, предстои да се извърши процедура по преценяване необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), съгласно изискванията на глава шеста от Закона за опазване на околната среда (ДВ, бр.91/2002 г., изм. и доп. ДВ, бр. 82/2012 г.). На основание чл. 6, ал. 9 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда – ОВОС (ДВ, бр. 25/2003 г., изм. ДВ, бр. 94/2012 г.) е открит обществен достъп до Информацията по Приложение №2 към чл. 6 от наредбата за инвестиционно предложение „Изграждане на специализирана детска градина за интегрирани социални услуги”. Документацията е на разположение на интересуващите се всеки работен ден в периода от 10.12.2012 г. до 23.12.2012 г. в сградата на Община Русе, 7000, гр. Русе, ул. „Олимпи Панов” №6, ет. 4, ст. 3, от 8:30 до 12:00 и от 13:00 до 17:30 часа. Писмени становища могат да се подават в деловодството на Община Русе.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #1,235
Най-накрая! Не знаех, че едва преди около месец му е издадено разрешителното за ползване.
Логистичен Парк Русе има вече първите си наематели
08 Декември 2012Логистичен Парк Русе има вече първите си наематели, оценили ползите на проекта и възможностите за ефективно решение на техните нужди от складови пространства. Преди около месец Логистичен Парк Русе получи разрешение за ползване и въвеждане в експлоатация на първата си сграда.
Строителството на сграда А2 започна в края на 2009 г. и е напълно съобразено с одобрения инвестиционен проект. Сградата е разположена на обща площ от 13 850 кв.м.,включва складови и офисни площи, покриващи изискванията и нуждите на наемателите. Сградата е ситуирана така, че да се осигури достъпност и достатъчно място за паркиране и маневриране на товарните превозни средства от три страни. Предвижда се пешеходен и автомобилен достъп.

Екипът на Логистичен Парк Русе съобщи, че Логистичен Парк Русе участва в тазгодишното издание на конкурса Сграда на годината в категорията „Производствени и логистични сгради“.

За 11 поредна година Национален конкурс „Сграда на годината” прави преглед на тенденциите в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през годината. Конкурсът се провежда под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и с подкрепата на браншовите организации в сферата на архитектурата и строителството в България.

Победителите по отделните категории, както и носителят на приза "Сграда на годината" се определят от жури от изявени български и международни професионалисти в областта на архитектурата, инвестициите, градоустройството, консултантските услуги и бизнес средите. Въз основа на определени и ясно дефинирани критерии, всеки един дава своя глас за най-добрия според него проект, като финалното гласуване и избор на победители става дни преди церемонията.

Широката публика избира "Наградата на публиката". В продължение на две седмици – от 28 ноември до 12 декември 2012 година всеки желаещ може да даде своя глас за най-забележителната според него сграда в сайта на конкурса. Победителят, събрал най-много гласове става ясен в деня на официалната церемония.

Логистичен Парк Русе е нов проект състоящ се от две главни складови сгради с площи съответно 13 680 кв.м и 8 300 кв.м с обща площ от 22 150 кв.м. Сградите са разположени на терен с площ 54 000 кв.м и са сглобяеми стоманобетонни рамкови конструкции с максимална височина в складовата им част от 10 м.

Двете складови помещения могат да бъдат разделени на по-малки площи/модули/ от 1 370 кв.м до 13 850 кв.м, също ще бъдат построени и допълнителни офис площи според изискванията на наемателите. Паркът е планиран да отговори на изискванията на наемателите за модерни складови съоръжения, ефективно управление на стоки и приятна работна среда.

Логистичен Парк Русе предлага готови за експлоатация площи под наем. Всички сгради са планирани да предоставят максимална гъвкавост и лесна експанзия. Освен стандартни пространства за складиране на средно- и бързооборотни стоки, Логистичен Парк Русе предлага и възможности за наемане на специализирани площи, както и офисни и търговски пространства с гъвкави разпределения. Логистичен Парк Русе е отлична локация за фирми в разрастващи се пазари и напредничави компании от разнообразни сектори на икономиката, включително хранително-вкусова промишленост, строителни материали, санитария, козметика, електроника, аксесоари за дома, дистрибуция, спедиция и складова дейност.

Спецификации

• Комуникации – газ, ток, вода & канализация

• Система за пожарогасене

• Възможност за достъп до ниво и достъп на рампа

• 24-часова охрана и видео контрол на зоната

• 220 паркоместа за автомобили.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #1,238
"Варекс" ООД започва строителството на свой търговски и сервизен комплекс в Русе утре
11 Декември 2012"Варекс" ООД започва строителството на свой търговски и сервизен комплекс в Русе утре по обед. За първата копка в района на СЕТ АД са поканени множество гости и бизнеспартньори. /на снимката - как ще изглежда комплексът/

„ВАРЕКС" е дружество с ограничена отговорност със 100% частен капитал. Образувано е през април 1993 година. Съдружници са Елисавета Маркова, Иван Масларов и Георги Панков. Специализира се в доставка и реализация на селскостопанска техника и осигуряване на резервни части и сервизна поддръжка на доставените продукти. Основен приоритет в развитието на фирмената дейност е професионалното отношение към специфичните нужди на отделния клиент. Предлага се не просто техника, а комплексно решение за неговото стопанство. Машините, които се доставят са с висок стандарт и отговарят на последните тенденции в развитието на земеделската техника. Изцяло съобразени с изискванията за екологично земеделие -защита на почвата по отношение на подобряване на структурата и състава й, премахване на ерозията и запазване на влагата. Основните партньори на ВАРЕКС са световноизвестните фирми: CHALLENGER - САЩ - гуменоверижни трактори, зърнокомбайни, самоходни пръскачки, тороразпръскващи машини, балировачки и сеялки;
VALTRA - Финландия - колесни трактори от 74 до 370 к.с.
SIMBA - Великобритания - комбинирани многооперационни почвообработващи машини,
SEPPI-M - Италия - надробители за селското и горското стопанство и ландшафтното строителство,
CAPELLO - Италия - комбинирани адаптери за жътва на царевица и слънчоглед.
GOIZIN - Франция - плугове и други почвообработващи машини.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #1,239
Правят украински автобуси в Русе?
11 Декември 2012Днес областният управител на Русе Стефко Бурджиев се срещна с посланика на Украйна в България г-н Микола Балтажи. В работната среща взеха участие и двамата заместник областни управители Веско Маринов и д-р Андриан Райков, както и ръководителят на икономическия отдел към украинското посолство г-н Марк Мартинюк.

"За трети път съм в Русе. Винаги усещам особено топло отношение към мен и срещам много приятели", каза посланик Балтажи в началото на разговора. Той разказа на своите събеседници за някои от настъпилите промени в Украйна, сред тях наскоро провелите се парламентарни избори и парафираното споразумение за асоцииране на Украйна към ЕС, което представлява важен документ свързан с подкрепата за основни реформи, икономическо възстановяване и сътрудничество. Микола Балтажи коментира, че Украйна напредва в своето икономическо развитие въпреки кризата, и добави, че страната активно инвестира в инфраструктура, пътища и други проекти в различни области.

В хода на разговорите г-н Бурджиев засегна темата за навигацията по р. Дунав, и подчерта факта, че тежкият проблем с корабоплаването води до икономически загуби за много европейски държави. Балтажи увери губернатора на Русе, че реката е приоритет и за Украйна, която вече работи по укрепването на черноморските си брегове и може да сподели своя опит освен в тази сфера, и в областта на продълбаването на речни дъна. По думите на посланика украинска компания, базирана в Измаил, може дори да подпомогне реализирането на проекти по Дунавската стратегия, насочени към подобряването навигацията на реката и да се включи като партньор на български екипи по проекти.

Интересна част от двустранната среща бе и представянето на украинските автобуси LAZ, които много скоро ще се произвеждат и в България. КомпаниятаLAZ - Украйна (Лвовски автобусни заводи) е със сериозно намерение да прави инвестиции в България като се очаква фирмата да разкрие още идната година завод в Габрово. След срещата в кабинета на областния управител, Бурджиев и Балтажи се отправиха към паркиралия в центъра на Русе демонстрационен автобус и разгледаха как е устроен.

Машината, която ползва само метан и е снабдена с двигател на МАN, освен традиционния комфорт предлага на пътниците и рампи за трудноподвижни хора. Микола Балтажи поясни, че компанията-производител е склонна да инвестира и в други региони като Русенска област например, в случай, че машините представляват интерес и са необходими на областта.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #1,240
Ще строят речен информационен център в Русе
11 Декември 2012Тръжната процедура за избор на изпълнител за изграждане на Речен информационен център в Русе е приключила. Скоро ще започне строителството му, като на първата копка най-вероятно ще присъстват представители на Министерския съвет.

В българската част на река Дунав все още няма изградена подобна речна информационна система. Тези системи управляват трафика по водните магистрали и носят отговорност за поддържането на плавателния път, сигурността на корабите и опазването на околната среда.

Информационният център ще позволи на екипажите на корабите да бъде предоставена информация в реално време за състоянието на реката, наличието на критични участъци, акваторията на пристанището, в което предстои да акостира плавателния съд, както и за метеорологичната обстановка там.

Проектът БУЛРИС, по който се изграждат тези центрове, е част от Общоевропейската навигационна информационна система за осигуряване на ефективно и безопасно корабоплаване по вътрешните водни пътища. Изграждането на речни информационни центрове във всички участъци на река Дунав, контролирани от съответните държави, ще позволи създаването на единна навигационна система, която да подобри корабоплаването по една от най-големите речни магистрали в Европа.
 
1221 - 1240 of 1271 Posts
Status
Not open for further replies.
Top