SkyscraperCity banner

1 - 20 of 1538 Posts

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Нова година, нова тема. :)
За начало, едно summary на по-големите проектите, които предстоят да стартират през тази година и ще се обсъждат в тази тема, както и на приключилите през 2012. Ако някой се сети за нещо, което съм пропуснал, нека да ми каже.

Major completed projects in 2012:

-New maternity hospital


-Renovation of the administrative court-Logistic park Ruse


-Renovation of 7 schools
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #2 (Edited)
Тук двата основни проекта, които предстоят да стартират, ако се развиват добре може и да заслужат нова тема, тъй като мисля са достатъчно големи и важни. И тук ще помоля ако съм пропуснал нещо да ми кажете. :)
Major projects to start in 2013:

-River information center BULRIS
-Kaneff congress center
-New kindergarten in Charodeika district (no render)
Подписаха договора за финансиране изграждането на нова детска градина в кв. "Чародейка"
19 Юли 2012
Зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, в присъствието на народния представител от 19-ти МИР Светлана Ангелова и на директора на Дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Русе Ирена Петрова, подписа днес в МТСП договор за финансиране на проект СВЕТИЛНИК – СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ ЕДИНОДЕЙСТВИЕ НА ТЕРАПЕВТИ И ИНСТИТУЦИИ ЗА ЛЕСНОДОСТЪПНИ НОВИ ИНТЕГРИРАНИ КОНСУЛТАЦИИ. Проектът е на стойност 1 600 000 лв. и се финансира със средства от Световната банка и Европейския социален фонд.

Основните дейности по проекта предвиждат:

1. Изграждане на детска градина, в която се предлагат интегрирани услуги за деца и техните родители
2. Изграждане и оборудване на здравна консултация за деца от 0 до 7-годишна възраст
3. Разработване и въвеждане на интегрирани социални услуги за деца от 0-3 и 3-7 годишна възраст и техните семейства (фокус към социални групи в риск).

Новата детска градина ще бъде изградена в кв. „Чародейка”, а предвидените да бъдат разработени и въведени по проекта интегрирани социални услуги ще бъдат предлагани в още две ЦДГ на територията на Община Русе – ЦДГ „Радост” и ЦДГ „Слънце”.
 

·
Banned
Joined
·
2,533 Posts
Бизнес-паркът не беше ли завършен и той тази година? Сред важните проекти е.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #5
В края на лятото отваря врати завод за горещо поцинковане
8 Януари 2013
Около 40 работни места, с тенденция за увеличаването им, ще разкрие нов завод за горещо поцинковане, който трябва да отвори врати след края на лятото. Това стана ясно днес на среща между кмета Пламен Стоилов и Георги Павлов - изпълнителен директор на "Балканцинк" АД.

Дружеството е закупило общински терен с обща площ 8300 кв.км., върху който смята да изгради завод за горещо поцинковане на метални изделия, а отделно от това инвеститорът смята да отвори и магазин за строителни материали в града, който ще осигури още 10 работни места. Изграждането на завода е във фаза завършване на грубия строеж, като амбициите са дейностите да приключат през август, и да се започне работа в най-кратки срокове.
 

·
Registered
Joined
·
2,425 Posts
За добро или за лошо,много рядко хвалим или адмирираме действията на политиците ни,дори когато го заслужават.Аз лично свалям шапка без значение дали "вината" е на БСП или на ГЕРБ,за ремонтите на няколко русенски училища,които станаха супер,някой се сдобиха дори с нови физкултурни салони.Нямам представа от къде и кой е спечелил средства за тези реконструкции,но адмирации :)
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #10
Споменавайки спортната зала... (понеже предполагам за тази на руската имаш предивд) нямам идея какво се случва, но след първата копка абсолютно нищо не е направено. Бяха изсечени няколко дървета и това е. А идеята беше за 24-ти май да е готова... Не знам до колко е възможно вече.
 

·
Registered
Joined
·
2,425 Posts
Имах предвид за обновеният физкултурен салон на Немската гимназия,но вярно,че и Руската гимназия беше започнала ремонт на физкултурният си салон,но нямам актуална представа,как седят нещата там.Щом,казваш,че са спрели,значи има някакъв проблем,дано в скоро време всичко да бъде наред и децата да се радват на нов и приветлив салон ;)
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #14
^^

Английската също откри такава зала преди 2 години.
На английската е станал много готин салона, само че май не е в пълни размери и няма седящи места. Идеята за залата на руската е да си бъде точно като колежанска спортна зала.

Има местност Слатина в Русе?
Да. Керос, Логистичния парк и Монтюпе ако не се лъжа са именно там.
http://wikimapia.org/20892468/bg/%D0%9C%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0
 

·
Registered
Joined
·
2,425 Posts
И аз за първи път в живота си разбирам,че в Русе е имало област Слатина :lol:

ПП:Мечтая някой ден физкултурните салони да бъдат,такива каквито са в гимназиалните училища в САЩ.Трябва да се развива ученическият спорт.Далеч съм от мисълта,че може да се придобие популярността на колежанските игри,но ако още от 1-ви клас възпитваме децата си да спортуват,това ще бъде огромна инвестиция за тях,както в здравословен план,така и като изграждане на техните характери и дисциплина.Но затова си трябва сериозна материална база.Всяко училище трябва да има футболен терен,баскетболни и волейболни площадки,басейн,фитнес,лекоатлетическа писта и т.н.Ако във всеки град в България има поне 1 такова училище,ако трябва да е частно,ще е голям успех.
 

·
facebook.com/spasisofia
Joined
·
3,752 Posts
Супер първи пост! Ще следя темата с интерес ;) Благодаря на Вал, който както винаги ни осведомява за случващото се в русенска област :cheers:
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #18
Честно казано тази тема не съм сигурен колко ще е активна, но определено ще има неща в тази транспорта. Ако успея да си купя новия апарат другия месец ще снимам доста, защото има какво, но нямам с какво. :lol:
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #20
100 деца ще събира новата детска градина в кв. "Чародейка - Г - юг"
16 Януари 2013
Специализираната детска градина за интегрирани услуги в кв. "Чародейка - Г - юг" ще бъде изградена от Община Русе. Вероятно първата копка ще бъде още тази година. Градината ще бъде разположена върху терен с площ 6 110 м2. Капацитетът на градината е 100 деца. Реализацията на строителството е по проект "Светилник - социално включване чрез единодействие на терапевти и институции за леснодостъпни нови интегрирани консултации".

Сградата ще бъде съставена от 2 корпуса - едноетажен и двуетажен, с обща площ 786.15 м2. РЗП ще бъде 1993.91 м2. На всеки етаж от двуетажния корпус ще бъдат разположени помещения за две детски градински групи. За всяка група са осигурени помещения за спалня и занималня с кът за хранене с площ 100. 9 м2, гардероб с площ 25.07 м2, санитарен възел с отделен такъв за инвалиди, кухненски офис за разливане на храна. Връзката между етажите ще става чрез стълбище и асансьор. В едноетажния корпус ще се обособи специализирана част за предоставяне на услуги. Там ще има специализирани медцински кабинети, специализирана зала за групови дейности, чакални, санитарни възли, вкл. отделен санитарен възел за инвалиди, служебни помещения за отдих и котелно помещение със стоманен воден котел на газ.

Сградата ще е разположена в северозападната част на имота. В двора ще се оформят пясъчници и перголи за 4 детски площадки.
 
1 - 20 of 1538 Posts
Top