SkyscraperCity banner

1441 - 1460 of 1515 Posts

·
Registered
Joined
·
1,059 Posts
Вече имаме работещо осветление на кейовата стена след няколко години пълен мрак на кея. Снимките са от страницата на РУСЕ, Сподели в фейсбук.
Това осветление, както и целия нов кей са идеални,... за снимане отдалече и отвисоко. Реално долу светлината е рехава и със синкав отенък. Който се разходи и поседи десетина минути ще разбере за каква гадост иде реч.
Дори и да имаше някакъв шанс да се направят някакви корекции в движение, тази възможност се изпари, вследствие на извънредното положение в което се намираме. Сега всички погледи са насочени в друга посока и очаквам проекта просто да се добута до издаване.
 

·
Registered
Joined
·
65 Posts
Помня, че по-назад бяхме дискутирали евентуалното строене на фитнес площадка на кея. Някой от колегите беше казал, че го има планирано като част от проекта. Някой да знае нещо повече относно това?
Дано все пак го изпълнят.
 

·
РУСЕфил
РУСЕфил
Joined
·
2,913 Posts
В другата част на кея, по-към ресторант "Понтона", с пътечките, алеите и т.н. изглежда доста прилично. Но с евтиния парапет и гигантските бетонни площи, изглежда недобре меко казано. Все пак, с добро осветление, с озеленяване, паркова мебел, 1-2 заведения, ще придобие някакъв приемлив вид. Но твърде много гол бетон - поне да си бяха поиграли с него. Направо си мяза на контейнерен терминал засега. То не че няма нужда и от такъв, ама не в центъра на кея.
 

·
Registered
Joined
·
645 Posts
Ако не се лъжа това с кейовата стена беше добавяно на по-късна дата. Те са на теория, два различни проекта, което обяснява и сериозната разлика в идеите и реализацията. Добавката за стената няма да се учудя, ако е правена на някое софийско бюро, от чиновник който никога не е стъпвал в Русе. Тук се вижда, че на първоначалния проект, под "Вития мост" трябва да има плаж (което сега ми изглежда като по-добро решение).Споделям мнението, че източно от Рига се получава по-добре. Има по-човешко лице.
 

·
Registered
Joined
·
1,059 Posts
Е, тя в действителност и алеята под пасарелката леко се "блъска" в едната колона.
А това, че проектът ( както и много други в града) е правен без да се ходи на място е твърде вероятно. Лошото е, че не се налагат достатъчно корекции в движение. Демек отговорникът от страна на възложителя спи или е некомпетентен.
 

·
РУСЕфил
РУСЕфил
Joined
·
2,913 Posts
Проектите не са ли на "Норд план" и Цвети Русинов или се бъркам нещо?
Още като излязоха си говорехме, че горното е рендер на пасарелката само, а другото е украса, а пък за стената и яхтеното пристанище, че е визуализация само на самата стена, не и на терена зад нея. Една от големите грешки на този проект беше, че пуснаха само някаква скица от техническата документация, а не качествено направени рендери на цялото пространство. Ако ги имаше, още тогава можеше да се нанесат някои корекции в парапети, бетонни площадки и т.н.
Междудругото, ако на някой му се занимава, ще е интересно да се провери дали това, което имаме в момента, отговаря на заложеното в проектите. Че в безвремието на края на мандата, новия кмет, зимата, вируса, като нищо може и някои елементи да са подменени.
 

·
Registered
Joined
·
2,388 Posts
Като цяло до момента повечето неща отговарят на заложеното в проектите, на места има малки изключения.

Пасарелката до католическата църква не е завършена все още, има да добавят осветление и доколкото знам ще има арт облицовки на колоните които вече са започнати, но в момента нищо не се разбира все още.
 

·
Registered
Joined
·
645 Posts
За да не затихва прекалено форума ще припомня, че по същият проект за нашата кейова стена, в Гюргево също се изгражда пристан за лодки. Далеч по-скромни са там мащабите, но поне визуализацията им е по-нагледна. На какъв етап е там изпълнението незнам, но като че ли са по-назад и от нас.
 

·
Registered
Joined
·
1,059 Posts
Бетонът здраво настъпва, като обгръща малкото стари дървета в зоната до ЖП линията.
 

·
Registered
Joined
·
645 Posts
На ''яхтения пристан'' трябваше според мен да има предвидена рампа. Тези лодки, канута, каяци или джетове трябва да имат подстъп все от някъде нали? Дали русенци ще пускат съдовете си по реката или минаващи транзит хора ще се качват нагоре е без значение. Незнам как и от къде ще се осъществява това сега. Регатата ТИД преди спираше точно там.
 

·
Registered
Joined
·
1,059 Posts
Предстои да видим какво е предвидено като понтони, както за големите кораби, така и за малките плавателни съдове.
 

·
Registered
Joined
·
1,363 Posts
Отводнителната система на вития мост изненада неприятно русенци


Отводнителната система на новия мост на кея в Русе изненада неприятно русенци.

Това сподели М. Маринов на редакционната ни поща. Ето какво разказа Маринов по повод разходка по кейовата алея в града:

"В петък (1 май), по време на разходката, ни застигна един черен облак и следователно ни "удари" един хубав пролетен дъжд. Мнозина решихме да се скрием под вития мост, под гимназията по облекло.

Останахме неприятно изненадани от отводнителната система на моста. Отвсякъде течеше вода, а единствената тръба, която отвеждаше водата, беше в основите на моста. Правете си сами изводите..

С уважение: М. Маринов"Източник: Отводнителната система на вития мост изненада неприятно русенци
 

·
РУСЕфил
РУСЕфил
Joined
·
2,913 Posts
Е то основно надеждата ни остава. Реално засега нещата не изглеждат приказно... Ако в началото бяха казали, че ще го правят като при БулРИС всчико, бая критика щяха да отнесат. Стилът доста напомня началото на 80-те - брутализъм, бетон, индустриално излъчване - това е било характерно за много места, не само у нас. Дори във Виена е подобно пътническото пристанище на Дунав. Но все пак годината е 2020 и щеше да е добре да има малко повече въображение. Но да се надяваме с цветя, художествено осветление и паркова мебел да го докарат до нещо по-издържано според модерните стандарти. Само парапетът да сменят, пак ще е файда.
 
1441 - 1460 of 1515 Posts
Top