SkyscraperCity banner

1 - 20 of 44 Posts

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Отварям нова тема за конгресния център към Русенския университет Канев Център, тъй като е сравнително мащабна инвестиция.
Тя е в размер на 4 милиона лева, 2млн. от които са дарение на строителния магнат Игнат Канев. Най-голямата зала ще бъде с 800 места, като ще има и две заседателни зали със 100 и 70 места, както и зала за пресконференции. Очаква се строежа на сградата да приключи до октомври. Живея близо до обекта и имам път оттам всеки ден, така че ще има редовно снимки.

 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #2
Направиха първа копка на "Канев Център Русенски университет"
13 Март 2013

Първите копки на бъдещия „Канев Център Русенски университет“ бяха направени днес от Симеон Кънев,брат на канадския строителен магнат Игнат Канев, официалният представител на бизнесмена в България Атанас Колев, ректорът проф. Христо Белоев, областният управител Стефко Бурджиев, зам.-кметът Димитър Наков, засл. проф. Васил Пенчев и Деян Василев от строителната компания.

Построяването на комплекса осъществява идеята на канадския строителен предприемач Игнат Канев да остави след себе си нещо стойностно, трайно и полезно за Русе, университета и региона. Идеята е била съгласувана с ректора проф. Христо Белоев при гостуването на Канев във висшето училище през септември 2012 г. На 12 октомври, в Деня на Русенския университет, г-н Канев обяви официално, че дарява 2 млн. лв. за изграждането на Центъра.

Двуетажният комплекс ще разполага с полифункционална зала със 790 места, сцена с площ 120 кв. м. и аванс-сцена с обслужващи пространства към нея. 482 от местата са разположени амфитеатрално в трибуни и две ложи. Останалите 317 са на равен под. При нужда фоайето и залата ще могат да се обединяват в общо пространство.

Фоайето е с кафе-бар и гардероб, към него е предвиден и ресторант със 120 места. Подходът към фоайето, с асансьор за осигуряване на достъпна среда, ще бъде от ул. „Студентска“. На втория етаж ще бъдат разположени заседателна зала със 70 места, конферентна зала със 100 места, зала за пресконференции. Оборудването предвижда модерни системи за осветление, озвучаване, презентации и симултантен превод.

Комплексът ще служи за провеждане както на университетски, така и на градски, национални и международни форуми. В него ще могат да се организират семинари, конференции, симпозиуми, конгреси, тържества и церемонии, трудови и кандидатстудентски борси, олимпиади, изложби и изложения, фестивали. Ще могат да се правят сценични постановки и да се изнасят концерти.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #6
^^

Ехеее, октомври ще бъде открит? Толкова бързо?
То в началото даже казваха, че ще бъде готов до средата на септември.

Блоковете отзад изглеждат отчайващо
Само блоковете да изглеждаха отчайващо в тоя район... дано след като се построи центъра да почнат да облагородяват района, че срамота.
 

·
Registered
Joined
·
166 Posts
КАНЕВ-ЦЕНТЪР
БЛОК А:
I ЕТАЖ
· Полифункционалната зала е с 790 места, от които 482 са разположени в трибуни над входа на залата и в двете ложи (лява и дясна) амфитеатрално. Останалите 317 места са разположени на равен под с оглед ползване на залата за изложения и презентации. Между фоайето и залата е предвидена възможност за отваряне на пространството с оглед обединяването им при използването им за изложби, студентски и трудове борси, и др. Над залата е предвиден купол със странично осветление.
Залата ще се ползва за лекции, беседи, университетски, общоградски и национални масови прояви, изложения, концерти, тържества и сценични постановки.
· Сцена с площ около 120 м2 с аванс-сцена, малки джобове – ляв, десен и заден като обслужващо пространство. На сцената е предвидена оптимизирана сценична механизация и подвижен екран. Ще се изгради сценично осветление с преден и заден осветителни мостове и ефектно осветление от дъното на залата.
· Общото управление на системите ще се локализира в технически помещения, намиращи се в дъното на залата и над входа на „КАНЕВ ЦЕНТЪР“. Там ще има и пултове за озвучаване и за симултантен превод.
· Фоайе с гардероб 74 м2 и WС за посетители с 6+1 клетки за мъже и 9+1 клетки за жени. Във фоайето е предвиден малък бар за кафе и безалкохолни напитки.
Фоайето е с подход от ул. “Студентска” и топла връзка (блок В) към сградата на Ректората. Предвиден е асансьор за осигуряване на достъпна среда.
· Към фоайето е предвиден ресторант за 120 места със самостоятелна кухня и с външен вход.

I I ЕТАЖ
На втори етаж ще има:
· заседателна зала със 70 места и 2 обслужващи помещения за озвучаване и симултантен превод;
· конферентна зала със 100 места и с 2 обслужващи помещения;
· зала за пресконференции;
· 4 офисни помещения;
· сервизни помещения;
· помещение за главно ел. табло и помещение за хигиенистки.
В сутерена на „КАНЕВ ЦЕНТЪР“ ще има абонатно, бойлерно, вентилационно и технически помещения и складове.


Блок В (топла връзка към Ректората):
Предвидена е нова топла връзка между сградата на Ректората и блок А с конструкция и вид, аналогични на тези на източната топла връзка. За хора с увреждания е предвиден преход с инвалидна платформа в източния край на топлата връзка.


Около сградите е предвидено общо благоустрояване и озеленяване с алейно осветление и ефектно осветление на фасадата към улица “Студентска”.
Оформянето на екстериора на сградата е аналогичен с този на Корпус 2.
Ползват се материали креатон, еталбонд, външни мазилки, AL дограми със стъклопакети.
За оформянето на интериора ще бъдат използвани полиран гранит 20 мм за подове и синтетична подова настилка, а за стените и таваните – полиран гранит 10 мм, еталбонд, фасагени, стенни облицовки и окачени тавани с-ма “Армстронг” включително за акустично въздействие.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #8
Какво означава облагородяване "около сградите"? Паркинга практически е готов, алеи там много няма. Искрено се надявам да направят нещо по Мадарски конник и Студентска, че не се гледа..
 

·
Registered
Joined
·
166 Posts
Какво означава облагородяване "около сградите"? Паркинга практически е готов, алеи там много няма. Искрено се надявам да направят нещо по Мадарски конник и Студентска, че не се гледа..
Част от паркинга ще бъде разрушен и включен в площа на центъра. Каквото и да е "облагородяването", ще е в рамките на парцела на университета.
 

·
Registered
Joined
·
69 Posts
Някъде бях прочел че ще се прави пробив до задния вход на университета....
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #12
До есента се очаква да бъде вдигнат комплексът "Канев център" в Русе
8 Април 2013

До есента се очаква да приключи строителството на първия етап от комплекса
"Канев център Русенски университет", който ще служи за провеждане на университетски, градски, национални и международни форуми и в него ще могат да се организират конференции, конгреси, кандидатстудентски борси, олимпиади, изложби и много други събития.

Изпълнението е възложено на ДЗЗД "Канев център", обединение между русенските фирми "Роан 90" и "Медиком". Проектът е дело на "Нордплан" ООД, Русе, с ръководител на колектива и главен проектант по част "Архитектурна" арх. Цвети Русинов. Проектанти по част "Архитектурна" са още арх. Мартин Димитров - водещ проектант, арх. Чавдар Черников и арх. Момчил Василев. По част "Конструктивна" са работили инж. Пепка Русинова, инж. Пламен Пенев, инж. Евгений Камарашев и инж. Ивайло Жеков. Проектът по част ОВК е на инж. Боян Бойчев, по част Ел. - на инж. Венета Табияшка, по ВиК - на инж. Мария Петрова.

Символичната първа копка направиха преди дни Симеон Кънев, брат на канадския строителен магнат Игнат Канев, официалният представител на г-н Канев в България Атанас Колев, ректорът проф. Христо Белоев, областният управител Стефко Бурджиев, зам.-кметът Димитър Наков, засл. проф. Васил Пенчев, Деян Василев от строителната компания в присъствието на преподаватели, студенти и гости.

Построяването на комплекс "Канев център Русенски университет" осъществява идеята на прочутия ни сънародник, канадския строителен предприемач и филантроп Игнат Канев, да остави след себе си нещо стойностно, трайно и полезно за Русе, университета и региона.
Идеята е била съгласувана с ректора проф. Христо Белоев при гостуването на Канев във висшето училище през септември м.г. Малко по-късно, на 12 октомври, в Деня на Русенския университет, Канев обяви официално, че дарява 2 млн. лв. за изграждането на центъра.
Екстериорът на центъра е хармонизиран изцяло с Учебен корпус 2 и ще бъде свързан с Ректората с идентична топла връзка. В източния й край е предвиден преходът с инвалидна платформа за хората с увреждания. Така ще се постигне напълно завършен архитектурен ансамбъл с лице към ул. "Студентска", което ще подобри както визията на университета, така и на този район на града.

Двуетажният комплекс ще разполага с полифункционална зала със 790 места, сцена с площ 120 кв. м и авансцена с обслужващи пространства към нея - 482 от местата са разположени амфитеатрално в трибуни и две ложи. Останалите 317 са на равен под. При нужда фоайето и залата ще могат да се обединяват в общо пространство. Фоайето е с кафе-бар и гардероб, към него е предвиден и ресторант със 120 места. Подходът към фоайето с асансьор за осигуряване на достъпна среда ще бъде от ул. "Студентска".
На втория етаж ще бъдат разположени заседателна зала със 70 места, конферентна зала със 100 места, зала за пресконференции. Оборудването предвижда модерни системи за осветление, озвучаване, презентации и симултанен превод.

Избраните от дарителя строителни материали за екстериора са креатон, еталбонд, външни мазилки и AL дограми със стъклопакети. За интериора ще се използват полиран гранит за под и синтетична подова настилка. За стените и таваните са определени полиран гранит, еталбонд, фасагени, стенни облицовки и окачени тавани, система "Армстронг", която подобрява акустиката.

От "Нордплан" ООД уточниха, че по задание на ръководството на Русенски университет "Ангел Кънчев" през изминалата година са изготвили прединвестиционно проучване в два варианта за изграждане на експо център с полифункционална зала, две конферентни зали, ресторант и офиси. Сградата е свързана с топла връзка към централната сграда на РУ и обслужваща сграда за хотел и бизнес офиси с подземен паркинг – гараж, дооформящ започнатата сграда на Електрофакултета през 1990 г.
След посещението на Игнат Канев през септември м.г. този комплекс прераства в "Канев център", който да се изгради със средства, дарени от Игнат Канев. Според разработката комплексът е предвиден да се изгражда на два етапа.

Обект: "Канев център Русенски университет"
Възложител: РУ "Ангел Кънчев"
Проектант: "Нордплан" ООД Русе с р-л на колектива и гл. проектант арх. Цвети Русинов
Изпълнител: ДЗЗД "Канев център", включващо русенските фирми "Роан 90" и "Медиком"
ЗП (настоящ етап): 1547 кв.м
РЗП (настоящ етап): 3472 кв.м
Етап: в строеж
 

·
Flying Spur
Joined
·
542 Posts
Канев център се строи дори и в неделя

Въпреки горещият неделен ден, в строящият се Канев център на територията на Русенски университет, работата не спира. Строителството в грубата си част е почти приключило, като се работи по фасадата и вътрешната част на сградата.

 
1 - 20 of 44 Posts
Top