SkyscraperCity banner

21 - 40 of 44 Posts

·
РУСЕфил
РУСЕфил
Joined
·
2,913 Posts
Харесва ми размахът с който се действа тука. Освен това ми се струва, че ще изглежда много добре.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #23
Вече гледаме към откриването. Старата връзка с паркинга, който се намираше там (откъм ул. Мадарски конник) е запушена и се прави нова връзка откъм Студентска.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #24
Росен Плевнелиев ще присъстава на откриването на „Канев Център“ в Русе
25 Септември 2013Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще присъства на откриването на „Канев Център Русенски университет“. Сред официалните гости ще бъде и посланикът на Канада в Букурещ. Ще присъстват и около 20 души от Канада, сред които и бизнесмени. Официалното откриване ще бъде на 10-ти октомври.

Първите копки „Канев Център Русенски университет“ бяха направени през месец март. На 12-ти октомври миналата година, в Деня на Русенския университет, канадският строителен магнат Игнат Канев обяви официално, че дарява 2 млн. лв. за изграждането на Центъра.

Комплексът ще разполага с многофункционална зала с 800 места. Ще има заседателна зала със 70 места, конферентна зала със 100 места, зала за пресконференции. Оборудването предвижда модерни системи за осветление, озвучаване и презентации.

Комплексът ще служи за провеждане както на университетски, така и на градски, национални и международни форуми. В него ще могат да се организират семинари, конференции, симпозиуми, конгреси, тържества и церемонии, трудови и кандидатстудентски борси, олимпиади, изложби и изложения, фестивали. Ще могат да се правят сценични постановки и да се изнасят концерти.
 

·
Registered
Joined
·
15,210 Posts
Малко офф, ама всеки път като видя името на темата, т.е. на обекта, и в първия момент го чета по малко по-различен начин... :lol:
 

·
Registered
Joined
·
12,763 Posts
Малко офф, ама всеки път като видя името на темата, т.е. на обекта, и в първия момент го чета по малко по-различен начин... :lol:
Па не е ли те срам, да си мислиш такива работи! :lol:
 

·
Registered
Joined
·
827 Posts
Браво, браво! Де да имаше повече родолюбци с финансови възможности като Канеф, които да осъзнават че трябва да оставят нещо след себе си.
 

·
Registered
Joined
·
12,763 Posts
Интервю с Игнат Канев при Сашо Диков, от бедно момче от Горно Абланово до милиардер в Канада. Четри братя били с един чифт обуща :(

Интервюто е в последната част от предаването.

www.play.novatv.bg/play/330656
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Канадски строителен магнат вдига втора сграда в Русе


Целта е да се оформи мащабен научно-образователен център в Русенския университет


Канадският строителен магнат с български произход инж. Игнат Канев, който финансира изграждането на модерен образователен център в Русенския университет, планира да построи втора сграда към комплекса.

Първото здание, изградено по инициатива на инж. Канев, бе открито на 10 октомври. В него има няколко модерни конферентни зали, едната от които разполага с 800 места.

Новата сграда в комплекса ще бъде многофункционална, тъй като ще разполага с офиси, търговски площи, хостел и подземен паркинг, както и топла връзка към първата сграда. Планираната инвестиция ще бъде на стойност около 5 000 000 лв.

Целта е да се оформи мащабен научно-образователен център в Русенския университет, в който да се провеждат не само учебни занятия, но и международни симпозиуми, изложения, фестивали и културни събития.
http://stroimedia.bg/news/index.pcgi?material_id=9951
 

·
Rough'n'tough
Joined
·
11,577 Posts
Хубаво е решил човекът в края на живота си да вложи до родното си място. Така се оставя траен спомен. На всичко отгоре цялата работа е свързана с образование, ангажира се академичната общност в града, има положителна енергия, и със сигурност центърът ще освежи ВУЗ-а. Освен това Русе съвсем навременно се сдобива с ново място за провеждане на събития. Много приятно.

Канадски строителен магнат вдига втора сграда в Русе
Ехе, тема с продължение значи, може бе по-интересно от първата серия. :)
 

·
Flying Spur
Joined
·
542 Posts
До къде стигна втора фаза на проекта тук? Не са публикувани снимки отдавна
 

·
Registered
Joined
·
645 Posts
"Канев център" е сърцето на Научния парк при Русенския университет "Ангел Кънчев"

http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=2421097Арх. Русинов, на какви изисквания трябва да отговаря една съвременна многофункционална зала?
- Сградата на "Канев център" е част от Русенския университет "Ангел Кънчев". Изпълнявайки определени функции на университета, тя е отворена и за нуждите на русенската общност. Разположена в югозападния ъгъл на територията на университета, тя има самостоятелен достъп. След изграждането и на втория етап на "Канев център" ще задоволи изискванията за многофункционална сграда с възможности да приема всякакви културни и обществени мероприятия, както и специфичните изисквания на един високотехнологичен център с оглед ускореното развитие на научния и икономически потенциал на България. Поставените цели са:
* Университетска програма: Студентски учебен Бизнес инкубатор Junior по предприемачество, университетски Бизнес център Каneff за млади предприемачи - магистри и докторанти, Национален студентски център по предприемачество, креативност и иновации, школа за креативно-иновационно обучение – с-ма "Декарт", Център за високи технологии.
* Корпоративно обучение и обслужване: Креативно-иновационен център за корпоративно обучение и консумативно обслужване, Център по интелектуална собственост, Школа за предприемачи по креативен мениджмънт, Център по трансферно знание и информация, Нодална иновационна мрежа Каneff.
* Учебно-научен информационен център Каneff, симпозиум Каneff, стипендии, интернет мрежа, дейности под егидата на фондация Каneff.
За реализацията на експоцентър с полифункционална зала към РУ "Ангел Кънчев" първоначално бяха представени два идейни проекта. Каква е предисторията?
- През 2012 г.ръководството на университета възложи два идейни проекта. Единият беше изготвен от архитектурно бюро в Германия. Другият беше изготвен от екип на "Норд-план ООД", Русе, в състава на който сме аз и арх. Мартин Димитров и конструкторите инж. Пламен Пенев и инж. Пепка Русинова. Академичният съвет на университета и дарителят Игнат Канев избраха за реализация нашия вариант, на "Норд план" ООД.
В изключително кратък срок беше изготвен технически проект, а самото строителство беше изпълнено за шест месеца от фирмите "Медиком", "Роан" и "Светстрой". По време на реализацията бяха допуснати несъществени промени. Единствено отказът за изпълнение на стъклен купол предизвика разочарованието на по-младите колеги в екипа.
Трудно ли беше да ситуирате комплекса като такъв в определените за целта граници?
- През 1985-86 г. проектирахме нова сграда на електрофакултет, от който беше изпълнен частичен фундамент. Без да го унищожаваме, той е подготвен да бъде част от ІІ-ри етап на комплекс бизнес офиси, пансион и подземни гаражи. През 1995-96 г. изготвихме застроителен план на университета, който беше утвърден. В него е заложено изграждането на подобна сграда на същото място.
Предвижда ли се последващ етап и с какви параметри?
За втория етап на "Канев център" е изготвен идеен проект. Той органично е свързан с функциите на първия етап. В него се предвижда изграждането на блок с бизнес и научни офиси с обслужващи помещения и пансион с 31 студия и подземен гараж. Застроената му площ е 1730 кв.м, а разгънатата - 6160 кв.м. Очакваната стойност на инвестицията е 5 млн. лв.
С какво още бяха свързани предизвикателствата в хода на проектирането?
- Основното предизвикателство бяха кратките срокове поставени от ръководството на университета в лицето на проф. д-р Христо Белоев, ескизът - за седмица, идейният проект - за две, техническият проект - за четири. Единственото облекчение беше в това новата сграда да е в архитектурна хармония с вече изградения Корпус по технология на машиностроенето, намиращ се източно от Ректората, чийто автор от 1985-86 г. съм аз. Опитният архитект знае, че понякога ограниченията ни помагат да превъзмогнем колебанията при избора на някой от десетките възможни варианти.
И все пак окончателната дума имаше дарителят, който категорично предпочете българския вариант.
По ваш проект преди няколко години бе финализирано строителството на нов учебен корпус към РУ с топла връзка. Предизвикателствата тогава какви бяха?
- Учебния корпус по Технология на машиностроенето съм проектирал в периода 1984-1985 г. Една голяма и сложна сграда с разгъната застроена площ над 20 000 кв.м. Беше завършена през 2010 г., 25 години след започването й. Радвам се, че това се случи, защото когато се разделих с ТПО - Русе, през 1990 г. и "инвентаризирах" проекти и реализации, резултатът беше отчайващ. Само 17% реализирани проекти! За информация на младите колеги, да, така беше, но това е друга тема.
До голяма степен завършването на обекта се дължи на невероятната воля и амбиция на настоящия ректор проф. д-р Христо Белоев, на когото благодаря за изключително плодотворното ни сътрудничество.
В процеса на изготвянето на приетия ИПГВР на гр. Русе е заложено изграждането на научен (технически) парк съвместно с РУ "Ангел Кънчев". По какъв начин "Канев център" се вписва в този парк?
- Аз бих казал, че "Канев център", изграден с дарението на големия българин Игнат Канев и дофинансиран със собствени средства на университета, е сърцето, същината на Научния парк при Русенския университет "Ангел Кънчев". Неговата многофункционалност дава неограничени възможности за развитие на дейности, присъщи на ХХІ век.
 

·
Registered
Joined
·
827 Posts
Много ми харесва, как се развива целия район на университета или кампуса както му викат на други места :) Завършването на новия корпус, Канев Център, заданието за реконструкция на университетската спортна зала и стадиона, обновяването на някои от общежитията. Като са създавали университета се е мислело мащабно и е заделена необходимата територия за развитие. Смятам, че трябва да се разкарат и паянтовите подобия на закрит паркинг м/у новия корпус и Руската гимназия. Може да се направи някаква учебна сграда с многоетажен паркинг или нещо подобно.
 
21 - 40 of 44 Posts
Top