SkyscraperCity banner

261 - 280 of 281 Posts

·
Registered
Joined
·
1,412 Posts
Винаги може да ме докладваш на модератор или да ме добавиш в игнор листа си. Кажи нещо по темата, може и снимка да качиш. Не се стеснявай.
Глупости, нямам причина да те докладвам или игнорвам, просто го дай малко по оптимистично, макар че понякога и аз роптая, ако трябва да съм честен :)
 

·
Registered
Joined
·
1,363 Posts
Снимката от постинга на колегата Dr1nata малко по-горе ме подтикна да публикувам мои снимки от Младежкия парк, които вече са мноооого стари - още от декември миналата година. Тогава ги направих с идеята да ги използвам във форума, но после ме завъртя въртележката и останаха встрани от вниманието ми. Но тъй като през зимата там не е работено и промени няма, публикуването ми е оправдано и практически отразява и сегашното положение на нещата. И така - да тръгваме...

23.12.18 В Розариума са монтирани нови дървени перголи (ще рече пейки с навес за пълзяща растителност), подобни на старите. Впрочем, за да си припомним как изглеждаше това място преди реконструкцията, слагам първо снимка от 2016. Понеже не намерих друга, взех такава от Google Street View с всичките там екранни "украшения", но все пак достатъчно илюстративна за някогашното състояние на Розариума.
Всъщност основният му план (форма и разположение на лехите с рози и алеите между тях) е запазен, просто се подновява настилката на алеите и бордюрите на лехите, както и перголите на снимките по-нататък.


Продължаваме към Дунавски кът...
 

·
Registered
Joined
·
1,363 Posts
23.12.18 Там вече някой малоумен простак е успял да мине с колата си през новите лехи за цветя, при което са се образували дълбоки коловози във влажната почва. Много простотия и безотговорност се шири сред народа ни и все повече ще става, уви...
Изградена е бетонна подпорна стена на мястото на старата тухлена между нивата на площадката пред стария ресторант и северно от него.
Новата железобетонна плоча около сградата вече е с откъртен ъгъл.
Това е подпорната стена от другата, източната страна на сградата - към басейна.
Бъдещата панорамна площадка за съзерцаване на реката, северно от която (площадка) е изрязана цялата растителност по ската към релсовия път.
Подновени са бетонните рамки на терасите с лехи за цветя. Интересно е, впрочем, дали има замисъл за някакво използване на самата сграда на стария Дунавски кът...
Нямам идея за какво може да служи тази будка на площадката до сградата. Надявам се, че няма да се искат билетчета, за да поседиш и погледаш реката... :)
В следващия постинг ще завърша снимките от тази миналогодишна разходка и парка.
 

·
Registered
Joined
·
1,363 Posts
23.12.18 На много места по високите (не осветителни) стълбчета покрай алеите са монтирани видеокамери. Не зная дали ще е за добро или лошо, но аз не бих искал, разхождайки се из парка, да се чувствам като участник в Биг брадър...
Накрая, на изхода на парка към училище Братя Миладинови, по алеята е монтирана ивица с тактилни плочки, което е с добър замисъл - минаващите там незрящи граждани да получат сигнал, че напускат безопасната паркова зона и се доближават до улица с автомобилно движение.


Това е, колеги, моят репортаж с почти двумесечна давност. Приближава пролетта, когато всички дейности по обновлението на града ни ще се раздвижат отново и ще има какво още да снимаме и дискутираме, а засега всичко добро и доскоро! :)
 

·
Registered
Joined
·
827 Posts
^^
Весел, ако можеш пусни и тук снимките от парка, които си публикувал в ruseonline. Качеството на работа там е просто потресаващо!
 

·
Registered
Joined
·
1,059 Posts
Няма проблем. Аз се въздържам да ги пускам тук поради две причини. Първо, някои форумци ще ме обвинят, че едва ли не очерням прекрасната работа, която се е ширнала в Русе. Второ, просто е срамно да се представя града по този начин, заради тумба бездарници, неспособни да управляват работата по проектите. Всичко се движи мудно, хаотично, без мисъл за неудобствата, без мисъл за пътната безопасност, без никакъв усет за красиво. Просто се харчат пари и се прави нещо си.

Ето ги снимките от парка: 

·
Registered
Joined
·
827 Posts
Ще е пълен позор за града, ако това нещо се приеме в този вид!!! Дори по селата се строи по-качествено!
 

·
Registered
Joined
·
2,425 Posts
Благородно завиждам на всички живущи в кв. Възраждане. Няма такава зеленина, уют, спокойствие и красота ! Близо са до реката, близо са до центъра, близо са до университета, имат едни от най-добрите училища, какво може да се изисква повече ?
 

·
Registered
Joined
·
1,363 Posts
26.04.19 Една снимка, направена мимоходом в Младежкия парк до Розариума. Прави лошо впечатление, че бордюрите между асфалтовите алеи и лехите с декоративна растителност, освен че са твърде тънки, са и монтирани твърде дълбоко, при което горният им край е практически наравно с асфалта, вместо да се издига на няколко сантиметра над него и почвата в лехата. При това положение всеки по-силен дъжд размива почвения слой и разнася кал по алеята. Тоест, бордюрът не си изпълнява предназначението - да разделя и разграничава пешеходните от градинските участъци (border = граница). Елементарно нещо - толкова ли не можеше да се направи както трябва?! :eek:hno:

 

·
РУСЕфил
РУСЕфил
Joined
·
2,913 Posts
Изградена е нова детска площадка на част от опразненото място след реконструкцията на "Чипровци", "Петрохан" и "Шипка":Мястото определено може да понесе малко градинки, няколко дръвчета, освен засадените до тротоара, както и 2-3 алейки и няколко пейки - прекрасна квартална градинка.
 

·
РУСЕфил
РУСЕфил
Joined
·
2,913 Posts
Може би не е най-подходящата тема, но да отбележим усилията на общината да се осигурят някакви условия за дезинфекция из ключови места в града. Може би няма да е лошо и след китайския вирус да имаме подобни решения, евентуално не пластмасови и временни, но все пак места, където човек да може да се измие в парка, на кея, някъде по "Александровска" евентуално. Както става ясно, имаме бая да правим из цяла Европа по темата с хигиената.

Община Русе постави мобилни мивки на възлови места в града


Мобилни мивки с препарати постави Община Русе на възлови места в града, с цел да се ограничи разпространението на COVID-19.
Местоположението на 10 те мивки е определено на база на пътникопотока на работещите граждани и е както следва:
  • Кооперативен пазар;
  • Пазар в кв. „Чародейка“;
  • Пазар Олимпия;
  • Площад „Свобода“ срещу Съдебната палата;
  • Улица „Александровска“ 93 ;
  • Площад „Хан Кубрат“;
  • Площад „Батенберг“
  • В района на спирките на обществения транспорт „Оборище“, „Пантеон“ и „Медицински център-запад“.
Ежеседмично ще се извършва обслужване и зареждане на мобилните мивки поставени от Община Русе.

Бряг
 

·
Registered
Joined
·
688 Posts
Теренът на бившия завод „Петър Караминчев“ дали не може да се изкупи от общината и в ОУП да се промени като зона за озеленяване. В близост са РУ и няколко квартала, а като площ е не много по-малък от парка на възрожденците. В средносрочен план може да се оформи още една зона за отдих и спорт. Вероятно и собствениците ще искат да се отърват вече от този актив, особено ако им се нареди да обезопасят и облагородят мястото.
 

·
Registered
Joined
·
1,059 Posts
Те щото от общината свършиха нещо с терена на поделението, само още места с бурени и съборетини им липсват.
 
261 - 280 of 281 Posts
Top