SkyscraperCity banner

1 - 20 of 690 Posts

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #1
Отварям тази тема, тъй като се заговори за ремонт и строеж на няколко спортни обекта в града. На първо място е ремонта на градския стадион, който би трябвало да е приключил до официалното откриване на новата писта (13 октомври). За него за сега е разкрито, че ще се поставят 4500 нови седалки в двата централни сектора. Също така ще се строи и нова многофункционална спортна зала в СОУЕЕ за 1 млн. лв. Текат ремонти и по спортната база около стадион Дунав с градежа на ново изкуствено, тренировъчно игрище. Аристон обяви мераци да строи чисто нов стадион за 18 500 души до 2015г. За да не е съвсем головсловен поста, ето няколко снимки от новата писта на градския и една по-стара от градежа на новия помощен терен до стадион Дунав.

Изкуствена настилка, размери 96х62м. + осветление. Снимката е от началото на август.


И новата писта на градския стадион.


 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #2
Проекта за стадион на Аристон.

"BOBO ZANDER ARENA", СПОРТЕН КОМПЛЕКС АРИСТОН КВ. ЛОКОМОТИВ

СПОРТНОТО СЪОРЪЖЕНИЕ СЕ ПРЕДВИЖДА ДА Е С

• 18 500 СЕДЯЩИ МЕСТА, ОТ КОИТО 7 500 ПОКРИТИ

• БИЗНЕС ЛОЖИ

• БИЗНЕС МЕСТА

• ОСВЕТЛЕНИЕ

• ДВА РЕСТОРАНТА

• ОСЕМ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ

• ЕДНО ЗАВЕДЕНИЕ КЛУБ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ''АРИСТОН РУСЕ ФК''

• ВЪЗСТАНОВИТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ПЪРВИЯ ОТБОР

• МУЗЕЙ, ЗАЛА НА СЛАВАТА

• СЪБЛЕКАЛНИ И ОБСЛУЖВАЩИ ПОМЕЩЕНИЯ

• 4 500 ПАРКОМЕСТА.

П.П: Извинявам се за 8-те снимки. Би било тъпо да остане само една за отделен пост.
 

·
Banned
Joined
·
2,533 Posts
Езерото в `Липник` ще приема състезания по кану-каяк


Езерото в лесопарка "Липник" ще бъде източено, удълбочено и пригодено за състезания, заяви кметът Пламен Стоилов при награждаването на русенските спортисти, участвали в Олимпиадата в Лондон 2012. Процедурите са на финалната права за придобиване на собствеността на Гребната база. Търсят се средства за изграждане на модерен комплекс за кану-каяк и академично гребане. 1.5 км. дължина за големи състезания по кану-каяк са достатъчни. Според Стоилов, на местно и държавно ниво има консолидация на екипите за пълна подкрепа за развитието на спорта. До края на септември на Градския стадион ще бъдат монтирани 4000 нови седалки, за които са отпуснати средства от бюджета.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #5
Тоя ремонт на градския продължава да ме притеснява. Ако само ще подменят седалките ще бъде супер отбий номер... :eek:hno: За съжаление обаче за срока, който гонят едва ли ще направят нещо друго.
 

·
Registered
Joined
·
2,425 Posts
Поредната порция пиар на ББ ( казва го,негов симпантизант ), ще махнем едни седалки,ще сложим 4-5 хил. такива,освежихме пистата,време е за ленти...И най-тъпото от всичко е,че този стадион в момента е годен за използване,но докато не го открие ТОЙ,няма как да играем на него...
 

·
levski forever
Joined
·
12,128 Posts
Еее браво за темата :cheers:, дано се изпълняват проектите, че да има материали и снимки.
А относно стадиона важно е бетона в какво състояние е, може да не е толкова зле и да мине с някои замазки тук там.:)
 

·
Registered
Joined
·
3,942 Posts
А какво е сегашното състояние на стадиона, които трябва да стане Bobo Zander.
 

·
Registered
Joined
·
2,425 Posts
DunavFC, във фейсбук страницата на Дунав четох, че щяло да се сменя името на градския стадион. Предполагам, че си по-навътре в нещата, вярно ли е?
Значи,това е една идея,която се е коментирала между ръководството на отбора и община Русе.И е логично,защо има нужда от смяна на името,просто в "Градски" няма нищо оригинално,автентично,всеки втори стадион в България се нарича "Градски",дори и в световен мащаб е много характерно стадионите да имат такова наименование.

Иначе,ако искаш влез в форума на отбора,там също се дискутира тази тема и се предлагат най-различни имена,можеш да споделиш и ти,ако имаш някакви идеи ;)


А какво е сегашното състояние на стадиона, които трябва да стане Bobo Zander.
На много прилично ниво,преди 2 год. беше абсолютна трагедия,но сега доста реновиран.Не знам,дали да вярвам,че този проект ще се осъществи някой ден,но хорат от ФК Аристон показават поне до момента,че имат сериозни намерения.Освен,че освежиха ст.Локомотив ( този,който се предполага,че трябва да стане Бобо Зандер ) ,направиха няколко изкуствени терена,няколко с естествена трева и имат намерение да изграждат още,така че само адмирации за тях ;)
 

·
РУСЕфил
РУСЕфил
Joined
·
2,913 Posts
Браво за темата, още утре ще кача актуални снимки от работата по тренировъчното игрище на ст. Дунав.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #15 (Edited)
Приключил е ремонта на Механото. Виждаме, че са доасфалтирали второто игрище и де факто вече и двете са използваеми. Освен това са боядисвани таблата и сменени ринговете на четирите основни коша. Ремонта е направен с дарения на различни фирми и лица.


Снимките са от Facebook.
 

·
tender
Joined
·
328 Posts
супер тема

някой знае ли какво е състоянието на Ялта и правени ли са скоро ремонти там?

също ако някой има снимки на малката зала по гимнастика на Локомотив ще съм му супр благодарна - имам особен сантимент към тази зала, много искам да видя как изглежда към днешна дата :)
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter #17
За Ялта... Последно влязох зимата в залата на втория етаж. Беше запуснато, но пък съм виждал и далеч по-кошмарни условия за спорт. От това, което видях пътьом по коридорите на комплекса мога да направя същия извод и за цялостното му състояние, макар да не съм влизал в другите зали. За гимнастическата зала в Локомотив нищо не знам.

Нещо, което може би бях пропуснал с началото на темата е, че се предвижда и нова подгряваща лекоатлетическа писта до градския стадион, с което Русе да може да кандидатства за домакинство на големи лекоатлетически форуми.
Приключва изработването на проект за подгряваща лекоатлетическа писта, която ще позволи нормално провеждане на състезания на балканско и по - високо ниво. Такива са изискванията на наредбата на Министерството на физическото възпитание и спорта. Има осигурено финансиране.
RuseInfo
 

·
РУСЕфил
РУСЕфил
Joined
·
2,913 Posts
Снимки от 04.09.2012 на тренировъчното игрище на стадион "Дунав" през деня и по тъмно. 
1 - 20 of 690 Posts
Top