SkyscraperCity banner

1101 - 1112 of 1112 Posts

·
Registered
Joined
·
469 Posts
Единствената част с павета на Придунавски до топлата вода ,след дъжда.
 

·
РУСЕфил
РУСЕфил
Joined
·
3,033 Posts
Кръгово на Джъмбо ще има, ама друг път. Имаме да градим София все пак, 2-3 млн. лв. за Русе са ни кът...
Иначе Крумчо е учудващо адекватен.

Кръгово кръстовище на Джъмбо ще има, но кога....


Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова отговори на актуален въпрос, зададен от народните представители Крум Зарков и Георги Стоилов, кога ще бъде изградено кръгово кръстовище на изхода на Русе, при магазин „Джъмбо“.

Аврамова призна, че ще има известно забавяне в осъществяването на проекта, което се дължи на нормативни пречки и търсене на финансиране. Но тя увери, че проектът е актуален и ще се реализира , съвместно с Община Русе.

„Радвам се, че не сте се отказали от този проект и че той ще се реализира, за което ще следя.” каза в реплика Крум Заров. Той допълни, че нормативните пречки са работа на министерството и негова работа е те да бъдат преодолявани. „Финансовите пречки обаче са въпрос на политически приоритети и се случва винаги така, че Област Русе и нейната пътна инфраструктура изпада от финансовите приоритети на правителството.” заяви Зарков.

„Като идва някой от Плевен или Велико Търново е принуден да мине през смъртоносната отсечка Русе-Бяла. Като излиза за Варна минава през въпросното опасно кръстовище. Тази руска рулетка, на която са подложени жителите на общината е абсолютно нетърпима и е наложително да се има предвид когато се градят приоритети.” завърши Крум Зарков.
АРЕНА
 

·
Registered
Joined
·
2,431 Posts
Discussion Starter #1,105
Това винаги се случва в Русе. Не знам въобще как го търпим този мърляв областен управител, нищо не се решава за Русе.

Нито опашките на границата, нито бул. България и проблемите там, нито кръстовището на Джъмбо, пътя Русе-Кубрат вече колко години го отлагат... Ферибота към Румъния? Празен стои терминала, а моста не можеш да минеш... Жалко че търпим, трябва да блокираме бул. България или границата и да поставим всичко на масата за решение веднага!
 

·
Registered
Joined
·
1,111 Posts
Трябва да се отбележи, че боята на кмета няма значение в случая. Дори когато правителство, областен и кмет бяха от една коалиция, за Русе все дърво. Слабо лоби има града.
 

·
Registered
Joined
·
2,431 Posts
Discussion Starter #1,107 (Edited)
Има нови публикувани документи по обществената поръчка за нови електробуси и тролейбуси в Русе. Констатирам следното:

1. Одобрено е предложението на SOR за електробусите. Кандидатствали са с модел SOR EBN 9,5 с гаранция 4 години.

2. Кандидата с китайските електробуси е отстранен.

3. Поръчката в частта за тролейбусите се прекратява. Двамата участници са отстранени поради различни причини. Шкода са кандидатствали със модел 30Tr
:blink:
докато Соларис са предложили Trollino 12.

Има възможност за обжалване. Не знам дали на следващ етап ще се обявява отново поръчката в частта за тролейбусите или ще преминат към директно договаряне. Съгласно чл. 182 ЗОП, може да се премине към директно договаряне ако процедурата за възлагане чрез публично състезание е прекратена, тъй като няма подадени оферти или подадените оферти са неподходящи и първоначално обявените условия не са съществено променени.
 

·
Registered
Joined
·
180 Posts
Дано поръчката се обяви и отново тези кандидати се появят. Не искам да си представя да се появи нещо неподходящо като руски и ункаински боклуци каквито ще има Враца. За електробусите се очакваше да са Сор.
 

·
РУСЕфил
РУСЕфил
Joined
·
3,033 Posts
И какво излезе - притесненията за електробусите, където можеше да ни натресат неизвестни китайци май се оказаха напразни, а за сигурната част на поръчката - тролейбусите, където и кандидатите бяха ок - все пак драма. Странна работа.
 

·
Registered
Joined
·
180 Posts
При електробусите, да имах притеснения за нещо китайско. За щастие се избра Сор. Той ще побира 66 пътника+ 1 брой вероятно инвалидната количка. Ще е 9,79 метра. Мисля за Русе е напълно достатъчно това. Ако правилно чета 1 километър на електробуса ще струва само 0,07 евро. Все пак Исузутата са мисля до 8,5 метра. Що се отнася до тролейбусите фирмата е очаквала явно друг кандидат. Интересно защо не са преписали нещата от последната поръчка на Плевен, но те си знаят. Интересно е, че за пръв път в страната се предлага модела Шкода-Сор 30тр показан на снимката. Вероятно отново ще се обяви поръчка за закупуване на торейбусите. Има време до април 2023 и те да дойдат.
284476
 

·
Registered
Joined
·
1,111 Posts
Градски автобус с две врати. Прекрасно. Барем тролейбусите са като свят. Да приемем, че така е добре, ако гледаме новата транспортна схема, при която тролейбусите са гръбнак, а автобусите подпомагат.
 
1101 - 1112 of 1112 Posts
Top