SkyscraperCity Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 2186 Posts

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Отделна тема за транспорта и транспортната инфраструктура. Дал съм заявка за преместване на 40-тина мнения тук от последните няколко седмици, така че темата надявам се ще бъде попълнена в най-скоро време. :)
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Община Русе е в процес на оценка и вероятно до края на месеца ще получи одобрение за модернизацията на градския транспорт
02 Юли 2012
RuseInfo

Община Русе е в процес на оценка и вероятно до края на месеца ще получи одобрение за модернизацията на градския транспорт. Първите одобрени проекти по тази схема бяха на град Бургас (131 млн. лева) и на град София (122 млн .лв.). Предстои подписването на договорите за общините Варна,Стара Загора и Плевен. Договорът е част от схемата на ОПРР за подобряване на градския транспорт на седемте големи града, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време на церемония днес. Общият бюджет, който представлява европейско финансиране, заедно с националното съфинансиране, което сме предвидили в рамките на оперативната програма, е 575 млн. лв, допълни тя. Средствата са за подобряване на системите на градския транспорт на София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Русе. С подписването на договорите за градския транспорт ресурсът по ОПРР ще бъде почти напълно изчерпан. Съгласно взетото решение на Комитета за наблюдение спестените средства по линия на оперативната програма ще бъдат насочени към нова схема - за интегрирано градско развитие, каза още министърът. Тя цели да допълни съществуващите инвестиции и да допринесе за развитието и на градския транспорт. МРРБ създаде специално звено, което до 2020-а година ще се занимава с управлението на големите инфраструктурни обекти, насочени към интегриран градски транспорт и финансирани в рамките на този и на следващия програмен период на Оперативната програма.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #4 ·
17 796 лева ще струва допълнителна техника, която ще закупи ОП „Комунални дейности“. Два асфалтореза, две машини за обдухване и един хидравличен къртач ще служат за ремонт на пътища в малките населени места. Предложението бе обсъдено на днешното заседание на комисията по култура и религиозни дейности. Корекцията на общинския бюджет ще бъде разгледана на сесия на 12 юни.
АРЕНА
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #5 ·
....на мен ми харесваше досегашния формат.
За кога се очаква да бъде завършен пробива при Кауфланд ?
Веднага след удобряването на проекта ще се подпишат договорите. Предполага се до есента ще започнат дейностите и се надявам до края на зимата да са готови.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #6 · (Edited)
Лично мнение е, че се преувеличават нещата от страна на живущите в района с тоя пробив, ама не може все пак да мине такъв голям проект без никакви перипетии по каквато и да е линия... :)
 

·
Registered
Joined
·
827 Posts
То е ясно, че винаги ще има недоволни.
Дано да си прав, че изпълнението на пробива ще започне скоро, въпреки че като знам какви са тромави процедурите по търсене на изпълнител, евентуални обжалвания и тем подобни пречки.....
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Искрено се надявам да се разминат тия цигании с обжалванията. Договора трябва да е подписан до края на месеца, процедурите за избор на изпълнител би трябвало да стартират веднага. Ако ги няма обжалванията, самите процедури ще станат бързо и на есен ще стартира изграждането. Все си мисля обаче, че няма да ни се размине. :(
 

·
Registered
Joined
·
827 Posts
Не следя много как е ситуацията в други градове, обаче ми се струва че при нас нещата с обжалванията на различни конкурси са излезли извън контрол. Почти всичко се обжалва, не толкова с цел търсене на справедливост, а с цел прецакай другия и накрая се изпускат сроковете и цели проекти се провалят. Накрая всички губим.
 

·
Registered
РУСЕфил
Joined
·
4,713 Posts
Просто така се задават параметрите, че да позволяват обжалване - понякога е в нечии интерес, а понякога просто недоглеждане на администрацията.
 

·
българо&
Joined
·
5,192 Posts
Абсолютно навсякъде е така. Загубилите търгове фирми май възприемат обжалването като ново завъртане на рулетката - ако стане, стане, може при обжалването да си проличат нередности, може фирмата-победител да е загубила политическия си гръб. Такива ти му работи. Но си е напълно редовна картинка по света и у нас.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Аз го тълкувам като, че е имало толкова много дупки, че участъците от старата настилка, които са нарязани са доста повече като заемащо пространство от "ядващия се" стар асфалт. Така като гледам колко е рязано, наистина почти всичко са махнали и остава доста малка част от старата настилка... Ама като е така защо направо не я преасфалтират цялата... колко да е оскъпяването..
 

·
Registered
РУСЕфил
Joined
·
4,713 Posts
Като гледам как го ровичкат, най-вероятно няма да е почти изцяло, но все пак ще видим какво ще се получи
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #17 ·
А някой да знае тия гаражи в Родина и Чародейките дали се използват по предназначение? Щото примерно тия зад университета, една част от тях се ползват за бакалии, автосервизи и всичко друго, но не и за гаражи. А ако се освободим от присъствието им, там ще се застрои супер бързо.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Между другото утре от 14ч. (ако не ме лъже паметта) ще има обществено обсъждане в пленарна зала за пробива до Кауфланд. Предполагам, че още същата вечер ще бъде излъчено по КИС 13.
 

·
Registered
РУСЕфил
Joined
·
4,713 Posts
В Родина са си гаражи почти всички. Те май и зад университета повечето де.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #20 · (Edited)
Днеска ходих на общественото обсъждане за пробива до Кауфланд, тъй като трябваше да го снимаме. Ще бъде излъчено довечера по КИС. Толкова голямо невежество нагъчкано в една зала не съм виждал скоро! От общината им обясняват на хората как трасето не може да бъде изменено, защото по ПУП е прието така през 2009г, а за да се измени ПУП пак са нужни 10-15 години и как, че ако се забави самия проект ще загубим парите за целия транспортен проекти и, че не мине ли този проект няма да можем да кандидатстваме по втората му фаза, където са ни заделени 50 милиона (това с втората фаза лично за мен е новост и не знаех, че ще имаме толкова пари на разположение), а една баба вика "е толкова ли е трудно на една скица като тия, които ни показвате, да надраскате новото трасе... за 2 часа работа" и до последно твърдеше, че няма как да се загубят парите. Очевидно или съвсем не е наясно с нещата, или не си е пила хапчетата. :nuts: Тоя дебат беше един пример за минусите на демокрацията, мога смело да твърдя. :lol: Поне, че залата беше разделена на два лагера, едните-за, другите против пробива, та всичката тая смотана помия не се изля само върху общината. Дори един дядо, който беше против пробива пита хората, които го подкрепят колко са им платили от общината на хората, които видиш ли са за пробива?!! :bash: Цирка беше пълен.

Интересното е, че освен самия пробив се предвижда и цялостно облагородяване на района около двата "драматични" блока. Идеята, над която се стигна до частичен компромис обаче е за стесняване на платното до 1+1, като до самото платно да има дървета и евентуално кръгово на кръстовището с Чипровци. Общината подчертаха, че при първоначалната идея за 2+2 има ЦЕЛИ 7.5 метра от блока, който най-много се оплакваше. Ебати хората... моя тротоар я има 3 метра, я няма... :bash: Това за кръговото обаче те първа ще се дискутира.

П.П: Ще се пробваме да го качим цялото обсъждане в интернет, но не обещавам, че ще стане. Ако успеем ще го сложа тук.
 
1 - 20 of 2186 Posts
Status
Not open for further replies.
Top