SkyscraperCity Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 45 Posts

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
^^
Ако не се лъжа, булеварда и сега си е с 3 ленти в посока, от които 2 активни и една която се използва за паркинг! Минусът на идеята е че ще бъдат орязани зелените площи и на кръговото и по цялата дължина на 'Царя', тоест тази зелена алея посредата ще изчезне!
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
Между другото ще е супер, ужасно мразя паркиралите коли които заемат лентата. Особено ме дразнят наглите тъпанари пред Папагала, които държат да паркират по възможно най-наглия начин така че всички да им видят новите возила.
В общи линии и аз това си помислих. В смисъл би било доста по-елегантно, бързо, ефективно и евтино решение просто да се забрани паркирането по булеварда! По бих желал да видя развитието на инфраструктурата в западната част на града, а именно западно от Николаевска. В този район (м/у Лома и Николаевска) няма нищо друго освен едноетажни запустели къщи и тесни улички м/у тях. Няма магазини, няма офиси, няма хотели, няма и хора!!!! Сякаш е на края на града, а всъщност исторически точно от този район е започнало развитието на Русе. А именно, с инвестиции в инфраструктурата може да се даде тласък на развитието. Продължението на Бозвели до Сарайският мост (който кмета е готов да затвори за движение btw) не би ли трябвало да е приоритет?
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
но реално погледнато на 3 преки от Батенберг и вече си в индустриалната зона.
Напълно си прав и навярно именно това е спирачка за развитието на квартала. Кой би искал да живее на 3 преки от индустриална зона?? Никой навярно, още повече че тези по-скоро бивши предприятия в мнозинството си (с изкючения разбира се) изглеждат не особенно лицеприятно.
Решение би било евентуално оформяне на поречието на Лом-а в зелена зона, а именно красив, кокетен парк с малката река лъкатушеща през него! Това би било буфер м/у индустриалната зона и жилищните квартали!
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
Аз щях да съм доволен ако нашето кръгово приличаше на това от снимката, поне по маркировката и озеленяването. За съжаление, тези "екстри" са в графа "глезотии" за община Русе :/
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
С учудване разбирам от кипчето че в града синя зона няма...... така ли е наистина или нещо не съм разбрал? И с учудване гледам отношението на (предполагам) общинския съветник който коментира евентуалното въвеждане на такава...... Та той казва, интерпретирам "не ни е нужно подобно нещо, колите паркирани в центъра не са много и ако въведем това ще ни замерат с камъни по улиците" :lol: Това трябва да е шега....

Подобно немърливо отношение към важни въпроси е несериозно. И на мен както на всеки не му е приятно да бъда таксуван за щяло и не щяло, но дали поради това че живея в чужбина вече шеста година или просто защото ми харесва да има правила и те да се спазват, твърдо подкрепям тезата че в центъра и в райони където места не достигат, паркирането трябва да е платено. Естествено на достъпни цени. Това би било не малко перо в бюджета на общината, а не нямането на пари да е безконечно оправдание за да не се прави нищо от общинарите...... Ами в крайна сметка това е част от работата им, да намират пари за важните за града проекти!
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
Изказвал съм мнението си, че вместо да се дълбаят тук и там подлези и сложни за проектиране и изпълнение съоръжения за преминаване на ж.п. линията, разкъсваща града на две, би било добре проблема да се реши радикално! Като се изнесе самата линия извън гъсто населените райони на града.
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
Дай пример къде по света (столици и големи градове) централната Ж.П. гара e в покрайнините на града :eek:hno:. Точно обратното почти навсякъде те са в идеалния център на града
Очевидно имах предвид трасето на ж.п. линията, не самата гара......
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
Проект за реконструкция на улица “Алексдандровска” между площадите “Свобода” и “Батенберг”
Общинският съвет в Русе даде съгласие за кандидатстване с проектно предложение по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Зелена и достъпна градска среда” по Оперативна програма „Регионално развитие”. Става дума за реконструкция на централната пешеходна улица “Алексдандровска” в участъка между площадите “Свобода” и “Батенберг”.
http://www.youtube.com/watch?v=J1eCduD5dlw&list=UUDEpg6_YY4XEd6ai4PCXffA&index=4
Всичко това добре, но пак ми се струва, че много бавно се случва всичко! Кмета ясно казва, че тепърва ще се изготвя проект и тепърва ще се кандидатства за финансиране......
Не се споменава нищо за освежаване на фасади :eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
Все още ми е трудно да осмисля, как в междублоковото пространство виждащо се на първия видео клип се е предвиждало първоначално да минава булевард с по 2 ленти в посока.....
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
За автомобили.. чу се Волксваген, но това ще стане (ако изобщо стане)
Няма да стане! Предполагам звуча прекалено песимистично, за което моля да бъда извинен! Но нека бъдем честни, подобни "новини" за големи инвестиции, които уж идват към града в обозримо бъдеще, но все още изчакват (по причини които явно ние гражданите не заслужаваме да разберем) се пускат из регионалната преса периодично! Помня как преди години Утро запълни поне дозина от броевете си, прокламирайки от първа страница как всъщност Шишеджам идват да строят в Русе. Помня как Polaris щяха да инвестират, помня как имало голям инвеститор (каквото и да значи това :nuts:) който се колебаел м/у Русе и Гюргево, помня как от Южна Корея имало интерес от Австрия и т.н. и т.н......
Дано греша, но почти всички "новини" за "потенциален инвеститор" пускани из печата не са дори и слух, а са си откровенна измислица. Във всеки случай, ако някой ден огромна корпорация като Фолксваген реши да се спре на нашия град, то със сигурност това би било събитие не с регионален, а най-вероятно с национален мащаб.....
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
Е. Николова бе и кметът който положи основите, за изграждането на индустриалния парк. Като цяло беше, не просто чиновник, а политик с идеи и поглед в бъдещето! От кметовете изредили се на поста през последните две десетилетия именно на нея бих поставил, най-добра оценка, ако имаше класация!

П.П. Извинявам се, че политизирам темата за транспорта, но понеже стана дума за Николова...
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
^^ Доста смехотворно е това как експериментирали и едва ли не водили научно изследване за свойствата на боите :nuts:. Защо е нужно да се открива топлата вода след като хората са го измислили начина и си го ползват незнам... сигурно от деситилетия. А именно, полага се пласт, ако не се лъжа пластмасово-гумена(без да съм сигурен) смес с най-обикновенна машинка приличаща на ръчна количка. Маркировката издържа поне 3-4 години без да мръдне. Не вярвам цялото обрудване да струва повече от 5-10 хиляди лева.http://www.google.com/patents/EP0213338B1?cl=en
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
Да, сещам се за това безумие за Лом-а! И да прав си, това е някаква пълна бутафория! Но явно поне в главите на общинарите всички други проблеми са оправени, въпросителните са решени, града цъфти и върже, та са се решили да запретнат ръкави по "неотложната" ж.п. връзка с Мартен. Не изключвам и възможноста, статията да си е чисто и просто свободно съчинение на млад "журналист".
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
Ето така изглежда ремонтираната част от "Александровска":Качеството на тези бетонни плочки много ме притеснява! Всичко останало ме кара да гледам със задоволство снимките! Пейки предвидени ли са?
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
^^ Бившето КТМ както е споменато в статията е предприятие с чудесна инфраструктура! Непосредствено до Дунав Мост, със свой спобствен пътен и ж.п. възел и свое собствено пристанище. Жалко, че още през 90-те не бе приватизирано правилно, като сега можеше да е мотор на икономиката в района.
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
И аз със два въпроса относно новата улица! Първият е как в момента става влизането и излизането от Практикер? Новата улица/подлез има ли вече име?
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
Кратък фоторепортаж от ул. Дебър/пробив Кауфланд
А как се получава южната страна на подлеза, от към Родина? За там имам притеснения още след като излезе проекта, поради решението трасето да криволичи между блоковете!
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
Щеше да е по-добре да са малко по-големи, за да показват поне два реда текст...
Аз от това което виждам, тези табла дори не са в състояние да изпишат цяла дума :eek:hno:, (в случая "градски") съставена от 7 (седем) знака! Та за каква информативност говорим в случая? Разликата между русенското и старозагорското табло за съжаление, далеч не е в наша полза! Факта, че нашият кмет показва с гордост във fb, циферблата инсталиран по спирките в града, хич не е радващ.
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
"Ел. таблата" изобщо да не ги пускат. Да ги свалят и заменят с истински инфо табла, които могат да изпишат цяла дума, без да се налага да бъде slide-вана! Не е много. Елементарни неща са това!

Разписанията принтнати на хартия и лепнати така... са ок, само ако са на селска спирка в Горно Абланово. Но направено така в Русе, аз го приемам като обида!


^^
За мен, това което виждам на тази снимка, крещи.....дълбока провинция! Отбиване на номера. Нулево желание!

Примера с Плевен е сполучлив, ако бях видял това и в родния Русе щях да съм доволен. Стряскащ обаче е паралела със Стара Загора! Чакам момента, в който русенските медии ще запитат община Русе, от къде идва разликата и кой не си е свършил работата.

 
1 - 20 of 45 Posts
Status
Not open for further replies.
Top