SkyscraperCity Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 317 Posts

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Отделна тема за транспорта и транспортната инфраструктура. Дал съм заявка за преместване на 40-тина мнения тук от последните няколко седмици, така че темата надявам се ще бъде попълнена в най-скоро време. :)
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Община Русе е в процес на оценка и вероятно до края на месеца ще получи одобрение за модернизацията на градския транспорт
02 Юли 2012
RuseInfo

Община Русе е в процес на оценка и вероятно до края на месеца ще получи одобрение за модернизацията на градския транспорт. Първите одобрени проекти по тази схема бяха на град Бургас (131 млн. лева) и на град София (122 млн .лв.). Предстои подписването на договорите за общините Варна,Стара Загора и Плевен. Договорът е част от схемата на ОПРР за подобряване на градския транспорт на седемте големи града, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време на церемония днес. Общият бюджет, който представлява европейско финансиране, заедно с националното съфинансиране, което сме предвидили в рамките на оперативната програма, е 575 млн. лв, допълни тя. Средствата са за подобряване на системите на градския транспорт на София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Русе. С подписването на договорите за градския транспорт ресурсът по ОПРР ще бъде почти напълно изчерпан. Съгласно взетото решение на Комитета за наблюдение спестените средства по линия на оперативната програма ще бъдат насочени към нова схема - за интегрирано градско развитие, каза още министърът. Тя цели да допълни съществуващите инвестиции и да допринесе за развитието и на градския транспорт. МРРБ създаде специално звено, което до 2020-а година ще се занимава с управлението на големите инфраструктурни обекти, насочени към интегриран градски транспорт и финансирани в рамките на този и на следващия програмен период на Оперативната програма.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #4 ·
17 796 лева ще струва допълнителна техника, която ще закупи ОП „Комунални дейности“. Два асфалтореза, две машини за обдухване и един хидравличен къртач ще служат за ремонт на пътища в малките населени места. Предложението бе обсъдено на днешното заседание на комисията по култура и религиозни дейности. Корекцията на общинския бюджет ще бъде разгледана на сесия на 12 юни.
АРЕНА
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #5 ·
....на мен ми харесваше досегашния формат.
За кога се очаква да бъде завършен пробива при Кауфланд ?
Веднага след удобряването на проекта ще се подпишат договорите. Предполага се до есента ще започнат дейностите и се надявам до края на зимата да са готови.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #6 · (Edited)
Лично мнение е, че се преувеличават нещата от страна на живущите в района с тоя пробив, ама не може все пак да мине такъв голям проект без никакви перипетии по каквато и да е линия... :)
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Искрено се надявам да се разминат тия цигании с обжалванията. Договора трябва да е подписан до края на месеца, процедурите за избор на изпълнител би трябвало да стартират веднага. Ако ги няма обжалванията, самите процедури ще станат бързо и на есен ще стартира изграждането. Все си мисля обаче, че няма да ни се размине. :(
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Аз го тълкувам като, че е имало толкова много дупки, че участъците от старата настилка, които са нарязани са доста повече като заемащо пространство от "ядващия се" стар асфалт. Така като гледам колко е рязано, наистина почти всичко са махнали и остава доста малка част от старата настилка... Ама като е така защо направо не я преасфалтират цялата... колко да е оскъпяването..
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #17 ·
А някой да знае тия гаражи в Родина и Чародейките дали се използват по предназначение? Щото примерно тия зад университета, една част от тях се ползват за бакалии, автосервизи и всичко друго, но не и за гаражи. А ако се освободим от присъствието им, там ще се застрои супер бързо.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Между другото утре от 14ч. (ако не ме лъже паметта) ще има обществено обсъждане в пленарна зала за пробива до Кауфланд. Предполагам, че още същата вечер ще бъде излъчено по КИС 13.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #20 · (Edited)
Днеска ходих на общественото обсъждане за пробива до Кауфланд, тъй като трябваше да го снимаме. Ще бъде излъчено довечера по КИС. Толкова голямо невежество нагъчкано в една зала не съм виждал скоро! От общината им обясняват на хората как трасето не може да бъде изменено, защото по ПУП е прието така през 2009г, а за да се измени ПУП пак са нужни 10-15 години и как, че ако се забави самия проект ще загубим парите за целия транспортен проекти и, че не мине ли този проект няма да можем да кандидатстваме по втората му фаза, където са ни заделени 50 милиона (това с втората фаза лично за мен е новост и не знаех, че ще имаме толкова пари на разположение), а една баба вика "е толкова ли е трудно на една скица като тия, които ни показвате, да надраскате новото трасе... за 2 часа работа" и до последно твърдеше, че няма как да се загубят парите. Очевидно или съвсем не е наясно с нещата, или не си е пила хапчетата. :nuts: Тоя дебат беше един пример за минусите на демокрацията, мога смело да твърдя. :lol: Поне, че залата беше разделена на два лагера, едните-за, другите против пробива, та всичката тая смотана помия не се изля само върху общината. Дори един дядо, който беше против пробива пита хората, които го подкрепят колко са им платили от общината на хората, които видиш ли са за пробива?!! :bash: Цирка беше пълен.

Интересното е, че освен самия пробив се предвижда и цялостно облагородяване на района около двата "драматични" блока. Идеята, над която се стигна до частичен компромис обаче е за стесняване на платното до 1+1, като до самото платно да има дървета и евентуално кръгово на кръстовището с Чипровци. Общината подчертаха, че при първоначалната идея за 2+2 има ЦЕЛИ 7.5 метра от блока, който най-много се оплакваше. Ебати хората... моя тротоар я има 3 метра, я няма... :bash: Това за кръговото обаче те първа ще се дискутира.

П.П: Ще се пробваме да го качим цялото обсъждане в интернет, но не обещавам, че ще стане. Ако успеем ще го сложа тук.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #22 ·
Наистина го има и тоя момент, но имаше и доста хора на средна възраст. Примерно едното предложение за кръгово го даде на кръстовището с Чипровци го даде именно човек от "контралагера". Имаше една жена на видима възраст около 30 и няколко, която в началото се включваше доста бурно, но като цяло и затвориха устата. Проблема е, че тия бабички и дядовци освен че са некомпетентни, но са и нахални и не дават думата на никой.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #28 · (Edited)
Нещото, което ми хареса днес е, че нямаше отпор само от една страна, а че в пленарна дойдоха и хора, които защитават проекта. Това може да даде някаква увереност на общината, защото на моменти ми изглеждаха леко разколебани. Наистина ако ще го правят 1+1 ще си изгуби смисъла и ще стане затапена като Шипка...

Който е в Русе и има КИС може да си го пусне. В момента дават обсъждането

П.П: А, да. Бабката ми напомни за другия и бисер. Значи заради някво разширение на "бул. Липник", разбираш ли срещу МГ, разбираш ли били пропаднали сгради някакви разбираш ли.

Къде е бул. Липник, къде е МГ, къде бяха пропадналите сгради... Да имахме такъв кмет като нея, с размах размести половината град и ПУП нов може да направи за 2 часа.:lol:
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #31 · (Edited)
Ето и две извадки от горното видео с проектното трасе (по по-компромисния му вариант 1+1).

На първата снимка се вижда до самия прелез ситуацията. 1+1 а по протежението на улицата-с дървета. Тук влиза и едно локално платно между двата паркинга срещу блока отдясно (не им знам кой блок как се казва там). Плюс идеите за цялостно облагородяване. Тука тъпото е, че не искали асфалт пред терасите си, а то пак така се получава. По-добре да не подкокоросвам, че ще вземат да се сетят пак и това няма да мине даже. :)Втората извадка е при включването към Чипровци. Тука се получава една малка тапа непосредствено преди самото кръстовище и един човек даде едно от малкото (да не кажа единственото) конструктивни предложения в тая дискусия-да се направи кръгово там. Както се вижда ръкава на Чипровци, който минава непосредствено пред детската градина е затворен и там остава зеленина. Между другото на тая снимка се вижда ясно, че и сега улицата там минава дори още по-близо до терасата на хората, само че от другата страна... А дори дървета няма.П.П: Между другото гледайки тая схема, ако линията се мине с подлез, а след него, до самия Кауфланд се разшири с още една-две секции преди светофара, може и тия истории с тапите да се предотвратят до някаква степен. Гледам, че дори и в това си решение, включването в Чипровци също става с допълнителни секции, а ако пък се направи и кръгово там, проблеми по-трудно ще има.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #32 ·
Тепърва подробностите около него ще стават все по-ясни, след като се покажат различни идейни проекти, заяви зам.-кметът Димитър Наков на среща в Пленарна зала с жители на кв. „Родина“. Ще има публичност, за да се чуят мненията на хората. Не е възможно да бъде промененон трасето на новите улици.
След изграждането на пътната връзка между бул. „Липник“ и ул. „Чипровци“ покрай „Кауфланд“ общината ще пристъпи към строежа на надлез до Кооперативния пазар.
Ruse4Ruse.com

Това е по препоръка на Расмусен и вероятно ще бъде вкарано по втория етап от транспортния проект, за който можем да кандидатстваме при изпълнение на този.
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #34 ·
Засега никой не знае. Расмусен като е бил на посещение в Русе е казал, че следващото нещо, по което трябва да се помисли е въпросния надлез до пазара. Явно са го взели много на сериозно и го споменаха още вчера. Вече какво ще представлява, нямам идея. Сега не знам, но според мен по-лесно ще е да вдигнат линията, отколкото пътя, тъй като по пътя има различни постройки, апък по линията няма. Друг е въпроса, че ако се съборят тия едноетажни бараки там може да се преустрои и облагороди района. :)
 

·
CSKAr4e
Joined
·
5,698 Posts
Discussion Starter · #35 ·
Прекратили са процедурите за отдаване на концесия на летището. Сега чакаме отзвук да видим кога ще започнат да го дават на общината.
 
1 - 20 of 317 Posts
Status
Not open for further replies.
Top