SkyscraperCity Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 5 of 5 Posts

·
българо&
Joined
·
5,192 Posts
Абсолютно навсякъде е така. Загубилите търгове фирми май възприемат обжалването като ново завъртане на рулетката - ако стане, стане, може при обжалването да си проличат нередности, може фирмата-победител да е загубила политическия си гръб. Такива ти му работи. Но си е напълно редовна картинка по света и у нас.
 

·
българо&
Joined
·
5,192 Posts
ЖП линията на кея влиза в тунел
8 Август 2012
АРЕНА
Исках да ви питам какво става с тази линия. Когато дойдох на 1ви януари тази година да се разходим с приятелката ми отидохме до музея на транспорта. Там останах малко стъписан, защото никъде на друго място не съм виждал подобно нещо - контактната мрежа си стои, но релсите се скриват в калта и след 20 - 30 метра се появяват отново. Очевадно е, че линията не може да се ползва в този си вид, но как се е стигнало до там?
 

·
българо&
Joined
·
5,192 Posts
pobre diablo said:
Не мога да си представя къде ще ги сложат тези трамваи :nuts:
За трамваите основните проблеми са три. Не знам как е положението в Русе. Роден съм там, но съм напуснал града много, много малък, така че вие ще кажете.
1) трябват широки кръстовища, за да може мотрисите да се вписват в завоите. Дори в София на много места това е проблем
2) не трябва да има големи наклони, в противен случай решението е тролейбуси
3) не трябва въздухът да е много влажен, в противен случай когато влагата влезе в контакт с финия прах по релсите, характерен за градската среда се получава такава лигава консистенция, че сцеплението е почти никакво.
 

·
българо&
Joined
·
5,192 Posts
Не знам за налкона, но след като в Сан Франциско има трамваи, може и в Русе :D Иначе имаме тролеи.
Примерът ти е неуместен, защото не е за трамваи, а за въжена железница, което е нещо съвсем различно и освен това в 21 век не се сещам за нови примери за използване на тази технология. Кръстили са ги трамваи, защото изпълняват такива функции и външно приличат на трамваи, но не са трамваи. maylie, знам, че има тролейбуси в Русе. Казвам, че трамваите са много ефективен, екологичен и конкурентен начин за масов транспорт, но ако и трите условия, които посочих не бъдат изпълнени, няма как той да бъде приложен.
 

·
българо&
Joined
·
5,192 Posts
Съседи, при вас има ли някакви новини? Вчера чух по БНР, че Дунав мост - 3 отново щял да е Русе - Гюргево?!
 
1 - 5 of 5 Posts
Status
Not open for further replies.
Top