SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
2141 - 2160 of 2186 Posts

·
Registered
Joined
·
1,363 Posts
Изглежда, че прословутата информационна система на градския транспорт, изградена с европари, на практика изгуби функционалността си - доколкото изобщо е имала такава. Част от таблата съвсем не работят (не светят), други показват информация, доста различна от реалното движение на возилата, а има и драстични случаи като показания на снимката (спирката е пред Булстрад Арена), при който в 20:35 часа е обявено пристигане на автобус 10 в 7:46! Само не е пояснено за същия ден ли се отнася или за следващия... Когато направих снимката (20.09.2017), предположих, че е моментен проблем, който скоро ще бъде отстранен. Днес, един месец по-късно, показанието на таблото е същото. Пародия и трагедия! :eek:hno:

Трагедия, защото за тази имитация и бутафория са пръснати доста пари, а сега тя на никого не носи полза и не помага. Пари, хвърлени на вятъра. Единствената ми (плаха) надежда е, че като се направи новата транспортна схема на града, при изцяло общински градски транспорт и евентуално закупуване на нови возила, ще се монтират в тролеите и автобусите нужните GPS-устройства, системата ще се настрои и ще бъде реално работеща и в полза на потребителите на русенския градски транспорт, а не просто скъпо "украшение" на спирките...

 

·
Registered
Joined
·
176 Posts
Заедно с народния представител Plamen Nunev проведохме работна среща с председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. Обсъдихме предстоящото подписване на Споразумение за ангажиментите на двете страни по поддържането на бул. „България", по който се осъществява връзката с Дунав мост. Поставих въпроса за възстановяването на отводнителната система по булеварда, което ще стартира догодина. Коментирахме и необходимостта от реконструкция на Дъговия мост, както и изграждането на Кръгово кръстовище на пътя Русе – Варна при кръстовището на магазин „Джъмбо“. Направихме и оглед на място както на кръстовището, така и на участъка при „Дунав мост“, където се образуват задръствания от интензивния трафик.
Инж. Дончо Атанасов се ангажира с всички поставени по време на срещата въпроси.
 

·
Registered
Joined
·
847 Posts
На Олимпа посока млечна кухня са разровили доста солидно парче от пътя, някой да има идея дали правят нещо или е ремонт на ВиК?
 

·
Registered
Joined
·
688 Posts
Някой много умен е взел решение да прецака маркировката на новото кръгово. Сега джигитите свободно си шарят в него и от най-вътрешната лента, излизайки от него влизат в крайна дясна лента, отнемайки предимството на тези които правят само десен завой. Един такъв щеше да ме отнесе вчера, 10 секунди ми свири с клаксона, след което направи обратен завой на "Цар освободител" посока халите. А колко просто бе да си кара в неговата си лента.
 

·
dRusenec :)
Joined
·
10,326 Posts
Тъй като не ми се вярва това да са габаритите на новата Шипка, някой има ли идея какво ще правят с площите от съборените къщи след като изградят въпросната нова улица? Би било тъпо да се пръкнат някакви скапани временни обекти, лафки, магазинчета, прочее свинщина.
 

·
Registered
Joined
·
35 Posts
Тъй като не ми се вярва това да са габаритите на новата Шипка, някой има ли идея какво ще правят с площите от съборените къщи след като изградят въпросната нова улица? Би било тъпо да се пръкнат някакви скапани временни обекти, лафки, магазинчета, прочее свинщина.
Бях останал с вечатление, че ул. Шипка ще бъде с по 2 ленти в едната посока.
А за празното пространство бих заложил на паркинг :/
 

·
Registered
Joined
·
2,388 Posts
Ще се изгради кръгово между Шипка и Чипровци, заради това има толкова свободно пространство. Иначе трасето на улицата ще бъде две ленти в посока, съответно с тротоари и велоалея. Петрохан ще излиза на Чипровци.

 

·
Registered
Joined
·
447 Posts


Значи Кадин Мост е включена директно в кръговото ,а Петрохан който е натоварен 20-пъти повече в трета глуха ........нямам думи!
 

·
Registered
Joined
·
155 Posts
Единственото обяснение което намирам, е че Петрохан е еднопосочна и донякъде липсата на място, все пак 3 четирилентови пътя от северната страна на кръговото, вероятно няма да оставят много място, ако кръговото не е голямо.
п.п. Всъщност има ли практика еднопосочни и двупосочни пътища да се пресичат с кръгови, че не се сещам за много примери?
 

·
Registered
Joined
·
2,388 Posts
Догодина в началото на пролетта ударно започват ремонтите по улиците.
П. Стоилов: 2017-а - годината на голямата подготовка за бъдещото строителствоПрез пролетта на следващата година, ако условията позволят още през март, ако ли не, през април, ще стартира цялостния ремонт на уличната мрежа в Русе. 150 улици ще бъдат реновирани, а работата по тях, съответно и прилежащите тротоари, ще продължи 6 месеца. Това съобщи кметът Пламен Стоилов по време на пресконференция, на която направи отчет на първата половина от втория си мандат.

Втората година от своя мандат, той я окачестви като „Годината на голямата подготовка за бъдещото строителство“. Паралелно с тoва ще се ремонтират и други улици. В момента тече процедура по закупуване на машина, която да пълни фугите по нацепените улици, с което се удължава животът на цялото пътно платно, съобщи Стоилов

В предстоящата година в Русе ще се изпълняват едновременно над 30 инфраструктурни проекти. Средствата, които са привлечени по различни проекти за неговата подготовка се равняват на 119 000 000 лв. За целия мандат на администрацията на Стоилов са палнирани над 200 000 000 лв.в инфраструктурата на Русе.

При ремонта на улиците ще бъде подменяна и подземната инфраструктура, за да не се налага след това ново разкопаване. На някои места общината ще го прави за собствена сметка, защото предстои и втори етап на проекта по водния цикъл на Русе, но той ще стартира по-късно. По него бенефициент е ВиК-Русе.
 

·
Registered
Joined
·
176 Posts
Общински съвет – Русе ще реши за вариант за разширение на ул. „Бозвели“ в участъка от ул. „Борисова“ до ул. „Сент Уан“
https://rousse.info/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%82/
Допълнителни курсове по тролейбусни линии с № 9, 13 и 21 ще има от 13 ноември
https://rousse.info/%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%B1%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8/
 

·
Registered
Joined
·
278 Posts
Работи се по нефункциониращият към момента ГКПП на Дунав мост. По информация от работещите там трябва да заработи преди нова година и да обслужва само тежкотоварните превозни средства. Да видим дали това ще намали образуващите се опашки по бул. "България"

 

·
Registered
Joined
·
2,388 Posts
^^ Това ще подобри нещата значително от българска страна. Преди бяха споменали, че ще отворят източното ГКПП чак като удвоят платното под жп моста което ще стане вероятно пролетта, така че ще видим.
 

·
Registered
Joined
·
1,363 Posts
29.11.2017 Вчера се разходих в не твърде обичайна за мен посока (обикновено обикалям местата на реконструкция на кея и прилежащите улици). Наминах към мястото на бъдещото кръгово на улица Шипка при кръстовището с Петрохан. Преди да премина към фоторепортажа обаче, моля някой от форумците, който е наясно, да ми изясни едно недоумение, което имам от години във връзка с една улица в района. За нагледност прилагам карта на тази част от ж. к. Родина.

Става дума за улицата, която върви от съществуващото кръгово на Чипровци до бъдещото на Шипка/Петрохан (на картата съм я оцветил в зелено). Широка, дълга и права улица, която обаче на всички карти на града - от социалистическите на хартия до електронните в Мрежата, включително и в Гугъл - е изобразена без име! Къде ли не търсих и проверявах - няма име и това е! Контекстното меню в Google Maps дава Unnamed Road, тоест Безименен път. Определено не е Чипровци, която след кръговото продължава на запад и това ясно е означено на картата. Въпросната улица пък върви от кръговото на юг. Много странно е улица от такъв мащаб в голям град да стои десетилетия без име, като някакъв черен междуселски път през къра... В коментарите си ще я наричам Безименният път.:)
И така - улица Шипка е преградена и затворена за движение непосредствено след ж. п. прелеза, както и всички околни улици и улички, водещи към строителния участък. Все пак, няколко коли, идващи от Петрохан, си минаха по Шипка, заобикаляйки загражденията. В България сме, все пак...:bash:
След премахването на копторите покрай улицата (основно цигански) мястото е с доста различен от преди изглед - по-открито, по-светло и слънчево. Още по-неузнаваемо ще бъде, когато реконструкцията приключи...
В двора на една от запазените къщи (доста по-стойностна от съборените) гордо се вее българският трибагреник. :)
Следва продължение...
 

·
Registered
Joined
·
1,363 Posts
Още за обекта на Шипка...

Собствено по строителната част - в момента се извършват основно подготвителни работи, а строителството на кръговото още не е започнало по същество. На долната панорама се вижда цялото кръстовище между Безименния път (вляво) и Петрохан (вдясно на снимката). Това е и мястото на бъдещото кръгово.
По Петрохан и Безименния път в участъците им около кръстовището се работи по В и К съоръженията.

Засега нещата са такива, колеги. Да видим дали времето ще позволи да се работи по самото кръгово кръстовище там...
 

·
Registered
Joined
·
1,363 Posts
Ще добавя и една снимка, която не е точно по темата (offtopic), но понеже е снимана в същия фоторепортаж и не е за нещо особено значимо, за да я местя в друга тема, добавям я тук.

Извършва се ремонт и саниране на целодневна детска градина Пинокио, която е на улица Вискяр планина, близо до Шипка и Безименния път. (На картата в по-горния ми постинг е изобразена в червено.) Определено ще изглежда добре, когато работата по нея завърши. :)

 
2141 - 2160 of 2186 Posts
Status
Not open for further replies.
Top