И аз си мисля за същото, но поне с една с нощувка. Мечта ми е да посетя Русе още от преди две години, но тогава не се осъществи въпреки че живеех във ВарнаИнтересува ме какъв евентуално туристически маршрут бихте ми препоръчали за еднодневна визита на Русе?![]()
Това е единственият голям град в България, в който не съм бил :lol: Мен 1 ден ме устройва, защото екскурзията най-вероятно ще я направя от вилата ми в Габрово, тоест няма да бия път чак от София и обратно за 1 денИ аз си мисля за същото, но поне с една с нощувка. Мечта ми е да посетя Русе още от преди две години, но тогава не се осъществи въпреки че живеех във Варна![]()
Това е по-скоро за транспортната тема.30 млн.лв. за интегрирания градски транспорт в Русе
Община Русе е внесла в Министерството на регионалното развитие и благоустройството проекта за интегрирания градски транспорт в Русе.
Общата му стойност е близо 30 милиона лева. Проектът предвижда да бъдат обновени стълбовете от контактната мрежа, тролеите да бъдат оборудвани с GPS-и, на спирките да се продават електронни билети. Най-голям ремонт ще претърпи кръговото кръстовище пред сградата на полицията. По булевард „Цар Освободител” ще има бус ленти, а в целия град ще се обособят 14 км велоалеи. Проектът трябва да приключи до 2015 г. В него е включено и изграждане на транспортната връзка, свързваща квартал „Родина” с булевард „Липник”. Така нареченият „пробив” ще струва 7 500 000 лв., които са включени в стойността на проекта.
Публикуване на Tuesday, July 03 @ 00:00:00
http://www.ruse-news.com
Искаш да кажеш "плавам", нали? Не препоръчвам плуване в Дунава освен при самоубийство :lol:Аз лично плувам до там с приятели !Ето тук пет снимки 10км нагоре по течението от Русе .
Аз може да съм грозен като кашалот , но не мога да плавам . Реката е мръсна когато нивото и се покачва и почва да обира всички клонки и гадорийки лежали по брега . Твърдя от собствен опит , че последните 20 години , качеството и се подобрява главно заради два фактора . Пречиствателни станции и намаляване на промишлените отпадъци заради колапса на комунизма . Ако не съм те разбрал и имаш предвид опасното течение и водовъртежи , то искам да обърна внимание , че в някой широки участъци като споменатия от мен има дори феномен реката да тече нагоре както е на пирговския бряг до понтона , а до самият пясъчен остров течението е много слабо затова и децата играят там . Дълбоките участъци в средата на реката обаче имат силно течение и човек трябва да се спусне около 100метра нагоре ако не иска да пропусне острова !Искаш да кажеш "плавам", нали? Не препоръчвам плуване в Дунава освен при самоубийство :lol:
Съжалявам, не знаех, че има и такава, не беше посочена сред линковете тук
Да, и аз се извинявам за това. Понеже я направих малко по-късно снощи и съм пропуснал да я добавя. Сега ще коригирам поста.Съжалявам, не знаех, че има и такава, не беше посочена сред линковете тук