SkyscraperCity Forum banner

[Ruse|Русе] Urban Discussion Thread | Градски дискусии

554110 Views 3319 Replies 152 Participants Last post by  Eдин тun
Тази тема според мен е ясна. :)
1 - 20 of 3320 Posts
Администрацията спасява проекта за Обществена трапезария
2 Юли 2012
АРЕНА

С 49 735 лева да бъде съфинансиран проектът за Обществена трапезария за социално слаби и бездомни хора, самотни родители и многодетни майки, одобриха общинските съветници от комисията по култура и религиозни въпроси. Европроектът за 300 000 лева висеше на косъм и предвиждаше кухнята да заработи от януари 2012 година. Съфинансирането идва от спестените пари от друг проект – за дигитална карта на Русе. 5 работни места ще бъдат отворени за инициативата. Трапезарията ще работи 15 месеца, като Община Русе трябва да осигури устойчивост в следващите три години. Официалното откриване се очаква да бъде на 1 август.
See less See more
30 млн.лв. за интегрирания градски транспорт в Русе
Община Русе е внесла в Министерството на регионалното развитие и благоустройството проекта за интегрирания градски транспорт в Русе.

Общата му стойност е близо 30 милиона лева. Проектът предвижда да бъдат обновени стълбовете от контактната мрежа, тролеите да бъдат оборудвани с GPS-и, на спирките да се продават електронни билети. Най-голям ремонт ще претърпи кръговото кръстовище пред сградата на полицията. По булевард „Цар Освободител” ще има бус ленти, а в целия град ще се обособят 14 км велоалеи. Проектът трябва да приключи до 2015 г. В него е включено и изграждане на транспортната връзка, свързваща квартал „Родина” с булевард „Липник”. Така нареченият „пробив” ще струва 7 500 000 лв., които са включени в стойността на проекта.
Публикуване на Tuesday, July 03 @ 00:00:00
http://www.ruse-news.com
See less See more
Интересува ме какъв евентуално туристически маршрут бихте ми препоръчали за еднодневна визита на Русе? :)
И аз си мисля за същото, но поне с една с нощувка. Мечта ми е да посетя Русе още от преди две години, но тогава не се осъществи въпреки че живеех във Варна ;)
И аз си мисля за същото, но поне с една с нощувка. Мечта ми е да посетя Русе още от преди две години, но тогава не се осъществи въпреки че живеех във Варна ;)
Това е единственият голям град в България, в който не съм бил :lol: Мен 1 ден ме устройва, защото екскурзията най-вероятно ще я направя от вилата ми в Габрово, тоест няма да бия път чак от София и обратно за 1 ден :)
^^

Центъра си е забележителност като цяло, крайбрежна алея, може също и парка. Пантеонът на възрожденците е едно от 100-те туристически места, където се слагат печати. Има и исторически музей. Театър и опера също, но не знам дали лятото работят. Барове, ресторанти и дискотеки има в голямо количество (особено Insomnia е напълно обновена и не е чалга).

Извън града са Ивановските скални църкви, крепостта Червен и защитената местност Русенски лом.

Това се сещам в момента. Другите нека да допълнят.
Кеят под ,,Рига,, с Дунава и оня завъртяния надлез до жп линията ,а може да обядваш на върха на хотела . Качи се горе под ТВ Кулата да видиш голяма част от Русе,реката и Гюргево . Ако си с гадже се разходете до езерото на Текето . За мен чистите пясъчни лагуни срещу пристанище Пиргово в средата на реката си е най голямото преживяване за цял живот . Вила за преспиване и лодка за да стигнете до там , мога да помогна при интерес . Аз лично плувам до там с приятели !Ето тук пет снимки 10км нагоре по течението от Русе . http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=342245&page=47 дело на Картчински , постнати от Дичко .
See less See more
Ето и моите предложение. Центъра си е абсолютно задължителен, както и кея. Дори е препоръчително да направиш една пешеходна разходка от главната-бул. Славянски (там има страшно красиви сгради) и оттам да се включиш към крайбрежието. Погледни на гугъл мапс да се ориентираш по-добре. Докато си/сте на кея може да отидеш и на панорамния ресторант на Рига.

Оттам панорамата вечер е г/д такава:

Дори ти беше предложил банер на Русе още с отварянето на темата за банерите с гледка оттам. Сексагинта Приста не работи заради реновацията, затова за жалост няма как да я посетиш. Иди до кулата. Няма да можеш да се качиш на самата кула, защото е частна вече, но от площадката пред нея също има много добра гледка. Пантеона и двата парка се близо до главната, така че едва ли ще ти е проблем да ги посетиш. Извън града са ивановските скални църкви, басарбовския скален манастир, крепостта при Червен и текето (с. Николово). Можеш да отидеш да видиш и Дунав Мост, защото има изненадващо голям интерес към него от хора от София специално. Не знам защо. :lol:

Малко ще е трудно да обиколиш всичките места за 1 ден. Препоръчително е да има нощувка. :)
See less See more
30 млн.лв. за интегрирания градски транспорт в Русе
Община Русе е внесла в Министерството на регионалното развитие и благоустройството проекта за интегрирания градски транспорт в Русе.

Общата му стойност е близо 30 милиона лева. Проектът предвижда да бъдат обновени стълбовете от контактната мрежа, тролеите да бъдат оборудвани с GPS-и, на спирките да се продават електронни билети. Най-голям ремонт ще претърпи кръговото кръстовище пред сградата на полицията. По булевард „Цар Освободител” ще има бус ленти, а в целия град ще се обособят 14 км велоалеи. Проектът трябва да приключи до 2015 г. В него е включено и изграждане на транспортната връзка, свързваща квартал „Родина” с булевард „Липник”. Така нареченият „пробив” ще струва 7 500 000 лв., които са включени в стойността на проекта.
Публикуване на Tuesday, July 03 @ 00:00:00
http://www.ruse-news.com
Това е по-скоро за транспортната тема. ;)

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1526268
Аз лично плувам до там с приятели !Ето тук пет снимки 10км нагоре по течението от Русе .
Искаш да кажеш "плавам", нали? Не препоръчвам плуване в Дунава освен при самоубийство :lol:
Е нали сега искат да правят един хубав плаж. Щото конския освен за пенсионери играещи табла и шах не е особено привлекателен за другите хора. :lol: Между другото това е доста любопитна идея. Ако се направи ще бъде супер, но 100 процента ще трябва да се правят промени в коритото на Дунав. Бая пари ще са, но както вървят нещата Мухобойко го очаква още един мандат, а нашия кмет те първа почва да управлява, така че поне няма да ни режат отгоре.
Искаш да кажеш "плавам", нали? Не препоръчвам плуване в Дунава освен при самоубийство :lol:
Аз може да съм грозен като кашалот , но не мога да плавам . Реката е мръсна когато нивото и се покачва и почва да обира всички клонки и гадорийки лежали по брега . Твърдя от собствен опит , че последните 20 години , качеството и се подобрява главно заради два фактора . Пречиствателни станции и намаляване на промишлените отпадъци заради колапса на комунизма . Ако не съм те разбрал и имаш предвид опасното течение и водовъртежи , то искам да обърна внимание , че в някой широки участъци като споменатия от мен има дори феномен реката да тече нагоре както е на пирговския бряг до понтона , а до самият пясъчен остров течението е много слабо затова и децата играят там . Дълбоките участъци в средата на реката обаче имат силно течение и човек трябва да се спусне около 100метра нагоре ако не иска да пропусне острова ! :) Лягам че утре първи работен ден ,реших да проверя как си изкарват хляба плебеите , стига съм се излежавал за 18 месеца, десет работни дни съм записал само :lol: ,все пак работата краси човека ,пък и 200 евро надник не е за изпускане :lol:
See less See more
Мерси много за информацията. В Дунава няма да плувам, защото имам лош спомен като бях на 9 годинки как си изгубих чехлите, защото затънах в тинята..:lol: А и реката е ужасно мръсна.
Тоест на ТВ кулата не може да се качи човек, правилно ли разбирам? (Малоумно ако питате мен. Всеки нормален частник би се възползвал да продава билетчета на туристи).

А как стои въпросът с паркирането в града, тъй като със сигурност ще съм с кола? :)

ПП: И разбира се, предполагам, че трябва да се къпя редовно с Аутан :lol:
ТВ кулата е затворена за посетители. Има само една винарна-ресторант в подножието и. Горе имаше сладкарница. След като БТК я купиха, я направиха на дата център. Доста малоумно наистина. :bash: Пред кулата обаче има площадка от която има добра гледка към центъра, но другите квартали не се виждат.

Паркирането си е гадно, както във всеки един по-голям град. Събота и неделя по-се намира, щото площада и главната са си пек и преди 5 часа събота и неделя е мъртвило. Препоръчвам ти още с влизането ти в града да се ориентираш към ул. Петко Д. Петков. В него район е по-вероятно да се намери място за паркиране.

Това не е най-прекия път от София обаче. Най-прекия път ти е бул. Борисова, но там движението е доста бавно и изнервящо + това трудно ще намериш място за паркиране.

Препоръчително е да дойдеш през седмицата (ако разбира се нямаш работа), та да можеш да усетиш пълната атмосфера на града. Събота и неделя буквално се изпразва и остава пусто по улиците (честно казано в никой друг град не съм виждал чак толкова голяма разлика между делнични дни и събота и неделя, може би само в Пловдив).
See less See more
Това е по-скоро за транспортната тема. ;)

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1526268
Съжалявам, не знаех, че има и такава, не беше посочена сред линковете тук
Съжалявам, не знаех, че има и такава, не беше посочена сред линковете тук
Да, и аз се извинявам за това. Понеже я направих малко по-късно снощи и съм пропуснал да я добавя. Сега ще коригирам поста.
1 - 20 of 3320 Posts