Nie mam zamiaru tutaj wdawać się w długą dyskusję bo pewnie nie znasz specyfiki regionu. Nie mam danych, ale mam znajomych, którzy wyjechali, część wróciła założła małe "biznesiki" za zarobione pieniądze. Jeden zatrudnia już kilkanaście osób, inny trzy ale się coś dzieje. Inni kupili mieszkania, domy itd. Ci co ciągle tam pracują przylatują jedni co 2 miesiace, inni co 4 miesiące. Za kazdym razem niesie to za sobą upłynnienie całej masy środków tam zarobionych w sklepach, restauracjach, u dentysty, ortodonty itd. To są ogrone środki, których Bytyjczyk, który przylatuje na 2 dni wypić kilka piw nie zostawi w naszej kasie. Są też tacy co przylatują raz na rok, ale tutaj utrzymują rodziny i kasa spływa do regionu. Sam kilka lat pracowałem w innym kraju, zarobiona tam kasa wróciła do Rzeszowa i teraz pracuję sobie w tej Polsce B, żyje mi się przyzwoicie płacę podatki w kraju itd. Nie widze nic złego w chwilowej, czy dłuższej emigracji, ten kapitał w części lub całości wraca do kraju. Problem mają włąśnie kraje, które tych emigrantów przyjeły bo tak na prawdę wysysamy to co najlepsze. Tak więc byłbym ostrożny w tych osądach o wyższości ruchu biznesowego nad emigracyjnym własnie w przypadku naszego regionu.nie jest, zachęcam do zrodel prawnych co jest celem działań samorządów. Jak nie znajdziesz to dodam ze nie jest nim finansowanie emigrantów. flyRZE masz jakies dane dot. tego ile dostarczają? bo wg wszelkich danych jakie mam jest dokładnie odwrotnie. Zamiast przyciagac biznes (loty linii tradycyjnych) dopłaca się do emigrantow (bo nie są to turyści, nie oszukujmy się)
Generalnie działania władz w Waszym rejonie mogłyby być nawet uznane za smieszne, ale...za takie pieniądze? A przy okazji zabiera to pasażerów latających dotychczas np. przez WAW - a to akurat kierunek gdzie RZE nic nie dopłaca (wiec jak np. zniknie rotacja poranna/nocna to wiecie do kogo m.in. należy mieć pretensje)
W dzień załadowania RZE do sprzedaży już nie było opcji zakupu w te dni. Po prostu nie będzie lotów.trochę to dziwne że nagle 24/31 dwie strony zarówno Paryż jak i Rzym... to tak wygląda jakby jednak zrezygnowali z lotów w te dni, nie bardzo mi się wierzyć chce że tak nagle wyprzedali
HRG nie jakaś dodatkowa, tylko zostaje jeden samolot tygodniowo i to z międzylądowaniem w KTW na powrocie.statystyki rezerwacji nowych połączeń:
RZE-RYG
22.06 więcej niż 25
25.06 więcej niż 25
29.06 więcej niż 25
RYG-RZE
22.06 pozostało 10
25.06 więcej niż 25
29.06 pozostało 22
RZE-TPS i TPS-RZE
19.06 więcej niż 25
23.06 więcej niż 25
26.06 więcej niż 25
RZE-PIK
23.06 pozostało 22
26.06 więcej niż 25
30.06 więcej niż 25
PIK-RZE
23.06 więcej niż 25
26.06 więcej niż 25
30.06 pozostało 19
Jest jakaś szansa że Oslo i Glasgow na zimę zostaną, Trapani tak czy inaczej tylko sezonowo, ale ostatnie dni słabo, za to do Girony tłumy
Uaktualnienie charterów
Sharm el Sheikh (EGIPT)-Wtorek
08:30 Nesma Arlines (Alfa Star,Sun Fun,Wezyr) 25.06.2013 (Międzylądowanie w Poznaniu)
12:30 Air Cairo (Alfa Star,Sun Fun,Wezyr) od 02.07.2013 (Międzylądowanie w Szczecinie)
2X Hurghada (EGIPT)-Czwartek
18:00 Bingo Airways (Wezyr,Sun Fun,Alfa Star,Exim Tours,Rainbow Tours) 20.06.2013
9:00 Bingo Airways (Wezyr) od 27.06.2013
16:15 Bingo Airways (Sun Fun, Alfa Star, Exim Tours, Rainbow Tours) od 27.06.2013
2x Antalya (Turcja)-Środa
10:00 Travel Service (TUI,ITAKA) od 19.06.2013
22:10 Pegasus Airlines (WEZYR,ALFA STAR) od 26.06.2013
Enfidha (Tunezja)-Czwartek
12:35 Enter Air (ITAKA,EXIM TOURS,BEE FREE,RAINBOW TOURS,NECKERMAN, ECCO HOLLIDAY) od 13.06.2013
Burgas (Bułgaria)-Piątek
11:50 Bułgarian Air (WEZYR,TUI) od 28.06.2013
Heraklion (Grecja)-Niedziela
21:40 Travel Service (GRECOS,TUI,ITAKA) od 09.06.2013
Costa Brava - sprzedaż miejsc na regularnych lotach
20:45, 21:00 Rayaner (Atur, Ecco Holliday)-Czwartek, Niedziela
Hurghada niby 2xtydzień ale jutro 20 Czerwca będzie jakiś dodatkowy czarter - 18:00 Bingo Airways
Dzisiejsza Antayla jakieś problemy z odlotem wylot przełożony o ponad 6 godziny
To jest mail informujący o anulacji tego kierunku, też taki dostałem, tak więc nie trzeba już czekać 2-3 tygodni tylko już jest wszystko jasne. Zapowiada sie duże cięcie, ale co tam hangary już są, a Miami juz niedługo tak więc nie ma co się stresować^^Raczej żadną tajemnica nie jest że brakuje w systemie kilku kierunków, Barcelona była dobrze obłożona byłoby szkoda, 2-3 tygodnie i będzie wszystko jasne.
FR kasuje z Rzeszowa jak i z wielu innych miast w Europie rózne kierunki. Tym samym tracimy GRO, PIK, BHX i TPS, licząc bardzo szybko i upraszczając stracimy z tego tytułu w okresie kiweiceń-październik około 60-70 tyś pax.^^^^ Przekierowania mało pomogły :/ . Mam nadzieje ,że plus 30tyś pax za początek tamtego roku mamy jak w banku . I w tym 670-680 tyś pax będzie :troll:
TLV to typowo czarterowa opcja i pewnie Alfa wprowadzi na zimę wycieczki do Izraela i pula foteli pójdzie na ten cel, ale wszyscy wiemy,ze o ile w lecie czartery z RZE się sprzedają świetnie to zimą się nie sprzedają wcale, do tego dochodzi obecna napięta sytuacja polityczna więc moze być ciężko.Włochy Mediolan - Bergamo
- Niby fajnie, jest możliwość sprzedaży wycieczek zimą, potencjał jakiś jest, ale np Lublin tam lata i w środku sezonu letniego wypełnienie oscyluje w okolicach +-50%
Francja Paryż - Charles de Gaulle
- Wszystko super 3 razy w tygodniu, świetne lotnisko, ale tam już lata Eurolot. Czy Rzeszów jest wstanie wypełnić 5 lotów tygodniowo w sezonie... NIE nie jest. Niech zaczną współpracować i latają pod wspólnym kodem, a bilety będą rozprowadzanie w dwóch kanałach sprzedaży, a wtedy przytaknę temu przedsięwzięciu.
Bruksela - Charleroi
-Trudna sprawa
Dortmund
-Potencjał jest, ale tam ludziska jeżdżą samochodami
Edynburg
-Oddam wszystkie te połączenia, za Edynbur z EasyJet.
Rzym - Fiumicino
-Potencjał jest na lato, podobnie jak z Paryżem, wspólnie z Eurolotem daliby radę w pojedynkę nie ma takiego potencjału, wytną się nawzajem.
Griona
-Typowa sezonówka, leciałem tam z Ryanem z RZE po za sezonem obłożenie było w okolicach może 60%
Tel Aviv
Jeden raz w tygodniu wypali, ale podobno ortodoksyjni Żydzi nie latają w soboty.... a tacy przecież latają do Leżajska.
600 tyś jest ciągle w grze, trzeba tylko zrobić w listopadzie i grudniu po 39 tyś.Ryś;118885458 said:600 tyś. pax można zapomnieć w tym roku.. ale wynik za 2014 powinien być trochę lepszy niż rok temu, minimalnie bo minimalnie, ale rekord znowu przed nami
P.s
747 kiedy, co, jak, itd ?![]()