BONJOUR
Tymczasem nie z Francji...
Witajcie.
Czas tak szybko leci. Już minęły prawie 3 miesiące od mojego letniego urlopu. W tym roku postawiłem na mały Eurotrip. Zrobiłem 6 tysięcy kilometrów samochodem z przygodami. Zaczęło się od trasy Francja- Niemcy ( Norymberga), następnie Niemcy-Czechy ( Pilzo, Usti nad Labem ze względu na dobry hotel i dobre miejsce wypadowe do Saksonii). Następnie Saksonia ( Pirna, Park Narodowy, Drezno). Następnie spędziłem trochę czasu w Polsce na Dolnym Śląsku i w Małopolsce. Z Nowego Sącza udałem się na Słowację wielokrotnie. Następnie trasa Polska-Słowacja-Węgry (Budapeszt)- Austria (Wiedeń)-Słowacja (Bratysława)-Polska. I to ten ostatni etap załapał się na fotorelację.
Chciałbym się podzielić z Wami moimi zdjęciami z podróży po 3 stolicach (Budapeszt-Wiedeń-Bratysława) i trochę Słowacji. Urlop był fantastyczny. Mam ogromy sentyment do Budapesztu. Miasto kolejny raz powaliło mnie swoją wspaniałą atmosferą. Wiedeń to najwyższa klasa. Bratysława również miała coś w sobie mimo, iż miasto jest strasznie prowincjonalne.
Zapraszam Was do oglądania i komentowania.
Zaczniemy od podróży z Polski a dokładniej z Nowego Sącza do Budapesztu. Miłego oglądania...
Zaczynamy od wyjazdu z Nowego Sacza i jedziemy w kierunku granicy slowackiej.
wszedzie Biedronki:lol: