Wprawdzie mój głos nie będzie zbyt merytoryczny, ale ten odcinek już dawno powinien istnieć. Wtedy możnaby częściej odwiedzać Poznań i jeść rogale marcińskie, które uwielbiam 
Kazusik said:
Jeden łącznik, na północ od Jarocina trzeba dobudować tylko drugą jezdnię^^ Tak, to jasne, moje pytanie wynikało z chęci wyjaśnienia ogólniejszej kwestii. Wybudowano np. piękną obwodnicę Jarocina, składającą się z odcinka S11 oraz dwóch łączników. Oba końce S11 są w polu. Skąd się wzięły te punkty? Ktoś musiał przewidzieć, jak z tych obu stron w przyszłości podpiąć nowe fragmenty drogi. Z uwzględnieniem promieni łuków, utrudnień terenowych i różnych tego typu rzeczy. Przynajmniej kilka km w każdą stronę należało przewidzieć. Czyli zapewne istnieje mapa koncepcyjna, może z jakiegoś wieloletniego planu inwestycyjnego, gdzie zarys przyszłej S11 jest narysowany. O takie coś pytałem.
Czy istnieją dokładniejsze mapy wariantów planowanego przebiegu S11, np. obwodnice Ostrzeszowa czy Pleszewa?
Czy budowany koło Kępna odcinek S11 będzie - podobnie jak pod Jarocinem - składał się z fragmentu docelowej S11 i osobnego łącznika do DK11?
Cześć,cc1 said:Tak, to jasne, moje pytanie wynikało z chęci wyjaśnienia ogólniejszej kwestii. Wybudowano np. piękną obwodnicę Jarocina, składającą się z odcinka S11 oraz dwóch łączników. Oba końce S11 są w polu. Skąd się wzięły te punkty? Ktoś musiał przewidzieć, jak z tych obu stron w przyszłości podpiąć nowe fragmenty drogi. Z uwzględnieniem promieni łuków, utrudnień terenowych i różnych tego typu rzeczy. Przynajmniej kilka km w każdą stronę należało przewidzieć. Czyli zapewne istnieje mapa koncepcyjna, może z jakiegoś wieloletniego planu inwestycyjnego, gdzie zarys przyszłej S11 jest narysowany. O takie coś pytałem.
Droga jest badziewna, dlatego ludzie jadąc z Poznania na Górny Śląsk wolą nadrobić po A4 albo A2 żeby jechać w komfortowych warunkach. Zbuduj S11 a na starcie spokojnie dostaniesz 10 tysięcy pojazdów na dobę nawet tam gdzie teraz jest pusto.Jaki jest sens budowy drogi od Kepna na Slask?
Ze Slaska do Poznania mozna przez S5 i A4!
Dla polaczenia Kalisza i Ostrowa ze Slaskiem?
GPR miedzy Kluczborkiem a Lublincem 4k... Miedzy Wieluniem a Czestochowa podobnie... Wiec po co?