SkyscraperCity Forum banner

[S17] Warszawa (węzeł Lubelska) - Kurów

5996061 Views 15003 Replies 827 Participants Last post by  Kemo
Link do starego wątku: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=477311

Istniejący odcinek:

S-17 Miętne - Sulbiny Górne (obw. Garwolina) 11,8 km
Lata budowy: 2005-2007
Data otwarcia: 26 września 2007
Wykonawca: Herman Kirchner & Mosty-Łódź

Aktualny stan prac:

S17 w. Lubelska (A2) - Garwolin z obwodnicą Kołbieli - 35,7 km
Termin złożenia wniosku o DŚU: 25.09.09
Prognozowany czas uzyskania DŚU: październik 2010

S17 Garwolin (w.Sulbiny) - gr.woj lubelskiego - 24,7 km
Termin złożenia wniosku o DŚU: 25.09.09
Prognozowany czas uzyskania DŚU: październik 2010

Planowane lata rozpoczęcia i zakończenia robót budowlanych:

* odc. węzeł „Lubelska"-Garwolin: III kw.2013r. - III kw. 2015r.
* odc. Garwolin-gr.woj.lubelskiego: III kw. 2013r. - III kw. 2015r.

Mapy orientacyjne wariantów inwestycji:
http://www.drogi.waw.pl/index.php?nr=43

S17 gr.woj -w."Moszczanka" - 12,4 km
Termin złożenia wniosku o DŚU: 24.06.10
Prognozowany czas uzyskania DŚU: grudzień 2010

S17 w."Moszczanka" - Kurów (w."Sielce" S12/S17) - 19,8 km
Termin złożenia wniosku o DŚU: 24.06.10
Prognozowany czas uzyskania DŚU: grudzień 2010
See less See more
Status
Not open for further replies.
14501 - 14520 of 15004 Posts
Raczej WINB:
tel. (22) 863 90 12
faks (22) 863 90 15
e-mail: [email protected]
  • Like
Reactions: 2
Jeżeli chodzi o docinek obwodnica Kołbieli- W. Lubelska.
Wedle odpowiedzi która uzyskał kolega Sławek
Dnia 05.01.2021 inwestor dostał 30 dni na uzupełnienie dokumentów. Termin ten upływa dzisiejszego dnia. Wiec czysto teoretycznie można spodziewać się na dniach jakiejś decyzji.
Co do obwodnicy Kołbieli to czy w ogóle został złożony wniosek o pozwolenie na użytkowanie?

Edit
już znalazłem
  • Like
Reactions: 3
Co do obwodnicy Kołbieli to czy w ogóle został złożony wniosek o pozwolenie na użytkowanie?
Tak, został złożony 17.12.2020 roku według S17 Warszawa - Garwolin - obwodnica Kołbieli
Heloł, czy uda się w tym roku uruchomić oświetlenie czy po prostu GDDKIA sprzeda latarnie na złom? xD
Heloł, czy uda się w tym roku uruchomić oświetlenie czy po prostu GDDKIA sprzeda latarnie na złom? xD
W zasadzie nie działa nadal na węźle Ostrów i węźle Góraszka reszta działa. A kiedy resztę podłączą? nie wiadomo.. może jak "mrozy ustąpią"
  • Like
Reactions: 1
1093489

więcej o budowie POW w Inżynier Mazowsza. I dziękuję wszystkim"sąsiadom" :)
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Będzie tak.
Wieczorem:

1093609

A potem z rana:

1093611

I latarnie w nocy zbędne będą.
See less See more
2
  • Like
Wysypisko, to była oficjalnie jakaś stacja autozłomu....
2002 rok - nic....:
1093781

2008 już jest:
1093788

2017r chwilę przed budową.
1093795
See less See more
3
  • Like
Taka informacja ze strony kontraktu Obwodnica Kołbieli

11-02-2021 - Tymczasowa organizacja ruchu.
W związku z niskimi temperaturami prace na terenie budowy nie są prowadzone.
Działania Wykonawcy polegaja na utrzymaniu tymczasowej organizacji ruchu.
Taka informacja ze strony kontraktu Obwodnica Kołbieli
Dziwna, a nawet bardzo dziwna ta informacja przy porównaniu jej z faktem, że na dniach powinna być wdrożona stała organizacja ruchu, gdyż prace zakończyły się w grudniu i od grudnia czekamy na pozwolenie na to.
Wdrożona to ona miała być z końcem ubiegłego roku, więc mnie już nic w tej kwestii nie zdziwi. Jakieś straszne problematyczne te odcinki Strabaga. Gdy na odcinku Budimexu do Garwolina prace szły już pełną parą, od Lubelskiej do obwodnicy Kołbieli włącznie nie było widać nawet najmniejszego zarysu nowej trasy. No i z oddaniem tych odcinków sytuacja analogiczna. Odcinek do Garwolina oddany do użytku 22 grudnia bez jakichś większych problemów nie licząc 2-tygodniowego obsunięcia z 6 grudnia jako pierwotnego terminu. Tutaj z kolei jak przy rozpoczęciu prac ponowne problemy. Termin oddania do końca roku pomimo tego, że jezdnia już dużo wcześniej została udostępniona jako przejezdna. Ostatni zapowiadany termin minął 1,5 miesiąca temu a konkretnych zapowiedzi odnośnie nowego terminu oddania brak. Ja jestem ciekawy czy Strabag w ogóle dostaje jakieś kary za takie opóźnienia, bo pierwotny termin realizacji według umowy to czerwiec 2019, także opóźnienie jest ogromne.
See less See more
Czy gdzieś można zobaczyć zdjęcia "pozostałości czołgu" znalezionych na budowie węzła Lubelska?
Czy te znaki były wcześniej? Bo dopiero dziś je zauważyłem.
Troszkę mnie niepokoją, że na odcinku 14km może jakaś zwierzyna wlecieć na ekspresówkę i jakoś mam wrażenie, że ta 80'tka nie zniknie.

1106326
See less See more
  • Like
Były, były, oczywiście to w związku z tym, że nie było pełnego ogrodzenia. A że nadal nie ma PnU i SORu to znaki nadal grzeją miejsce.
  • Like
^^^^ Znak był postawiony po dzwonie z łosiem 28 września. Było tutaj o tym.
  • Like
Taką odpowiedź otrzymałem dzisiaj od GDDKiA.
W skrócie mówiąc, epidemia....

See less See more
  • Like
Ściema. Wszystkie problemy dzisiejszego świata wynikają z Covidu. Albo inaczej - wykonawca niewinny, GDDKiA niewinna, WINB winny. A przypominam, że w teorii o pozwolenie na użytkowanie wnioskuje się, gdy wszystkie prace objęte pozwoleniem na budowę są zakończone a teren budowy doprowadzony do porządku. Tymczasem cały czas prowadzone są prace (wczoraj prace ziemne na wysokości byłego OW Rudka), nie jest zlikwidowany pierdzielnik w rejonie południowego-zachodu węzła Wiązowna, nie działa oświetlenie ciągu głównego węzła Góraszka, na węźle Otwock jest przynajmniej jedna od zawsze niewidzialna latarnia od strony Woli Karczewskiej. A to tylko przykłady na użytkowanym przeze mnie fragmencie.
  • Like
14501 - 14520 of 15004 Posts
Status
Not open for further replies.