Newsu o oficjalnym zakończeniu budowy na forum nie widziałem.- W środę wykonawca wysłał zawiadomienie o zakończeniu budowy. - poinformowała nas w ubiegłym tygodniu st. str. inż. Katarzyna Urbanowska, rzecznik Komendy Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej w Warszawie.
Dzisiaj rozpoczęły się nasze odbiory systemu wentylacji przeciwpożarowej w tunelu POW. - powiedział bryg. Karol Kierzkowski z Państwowej Straży Pożarnej.
To dla przypomnienia ścieżki odbiorów, jakby ktoś zapomniał.Jeśli tym razem opinia będzie pozytywna, drogowcy będą mogli wysłać dokumentację tunelu POW do Wojewódzkiego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego. Instytucja ta będzie mogła wydać zezwolenie na użytkowanie. Na samym końcu podobną decyzję podejmuje wojewoda.
a nie był za głośny czasem ? ja bym jeszcze sprawdził czy nie przekracza norm głosności. w końcu podczas pożaru to bardzo ważny parametr...
W artykule jest też druga wypowiedź informatora: „wentylator przeszedł w końcu testy wewnętrzne i nie powinno być już obaw”. Zresztą jakby nie działał, to by nie zaprosili straży.
To jest bardzo ciekawe, bo ZDM i GDDKiA wspólnie coś ustaliły. Teraz opcje są dwie:W temacie przebudowy skrzyżowania Rosoła x Gandhi:
Ich instalacja została przesunięta przez GDDKiA i ZDM na przyszły rok.
obstawiam pkt 1 jest zatwierdzony projekt,To jest bardzo ciekawe, bo ZDM i GDDKiA wspólnie coś ustaliły. Teraz opcje są dwie:
1. Otworzą tunel bez węzłów ursynowskich, ich otwarcie poczeka do przebudowy skrzyżowania.
2. Otworzą tunel z węzłami ursynowskimi, przebudowa skrzyżowania nie ma wpływu na otwarcie inwestycji.
Dotąd była pewna opcja 1. z uwagi na bitwę Gdaki z Miastem. Teraz czytamy o tym, że się jakoś porozumieli.
Bardzo jestem ciekaw szczegółów, ktoś coś o tym wie? Ja tej wiedzy nie mam.
Zdaje się, że przy poprzedniej kontroli zapowiadali, że nie będą sprawdzać wszystkiego, tylko to, co nie zadziałało. A to zwiększa szanse, że nic innego się nie wykrzaczy.Zawsze może coś innego ;-)
Obym nie był czarnowidzem, ale doświadczenie uczy, że optyka decydentów zmienia się dopiero po jakimś nieszczęściu. A przecież samo otwarcie węzłów i tak sprawi, że ruch na Gandhi poważnie wzrośnie. Tu nie trzeba objazdu zamkniętego tunelu. Wystarczą mieszkańcy Ursynowa dojeżdżający do/z obwodnicy. To jest proszenie się o tragedię. Jak w przypadku al. KEN przy Telekiego i przy Artystów. I w paru innych miejscach.Ale mamy już listopad, a zapowiadanych świateł jak nie było, tak nie ma. Ich instalacja została przesunięta przez GDDKiA i ZDM na przyszły rok.
Opcja 4 - czyli dziennikarz coś przekręcił. Odkąd projekt sygnalizacji został przekazany do GDDKiA, to po ich stronie jest termin realizacji.To jest bardzo ciekawe, bo ZDM i GDDKiA wspólnie coś ustaliły
to nie ja xD.Czyli to byłeś Ty xD
A tak serio to już to było wyjaśnione i bijecie pianę na siłę.
Jakieś nowe wieści w tym temacie? Moje źródło współpracujące z GDDKiA słyszało o 11 lub 18 grudnia oraz że niby na 100% otworzą przed 24/12/2021...Też słyszałem od znajomych pracujących w gdace że szykują się na 11
Gdyby tak było, to sądzę, że inwestor nie omieszkałby się pochwalić.Moje źródło (też GDDKiA) twierdzi, że jest już pozytywna opinia strażaków i poszedł wniosek do WINBu. Otwarcie pomiędzy 06/12, a 24/12.
Czekają może na wszytkie pieczątki i podpisy, żeby nie chwalić dnia przed zachodem słońca.Gdyby tak było, to sądzę, że inwestor nie omieszkałby się pochwalić.