658 Posts
^^
Może i znany, ale dla nas... Taki radny ma to gdzieś... Jak widać oni się dowiedzieli niedawno...
Może i znany, ale dla nas... Taki radny ma to gdzieś... Jak widać oni się dowiedzieli niedawno...
Pytanie czy istniejące są drożne. Np. na Trasie Siekierkowskiej w Warszawie po burzy woda przelewała się przez kapy chodnikowe. W zasadzie wszystkie wpusty na estakadzie były zapchane piachem po samą kratkę (sprawdziłem kilka dni później z biegnącej obok jezdni DdR). A było to może 5 lat po otwarciu tej trasy. Poza tym przy zmianie przechyłki był ten sam problem co ten przez Was opisany. Z jednej strony drogi na drugą, po zwykłym deszczu, płynął strumień wody szeroki pewnie na 2m. Gdy wjechałem na to samochodem, efekt był taki jakby nagle na lód trafić. Być może spowodowane było to właśnie pozapychanymi wpustami, bo teraz nie kojarzę tego zjawiska w takiej skali.Chciałem to napisać. Tam trzeba będzie 2 dodatkowe odpływy i po problemie.
W 2+4 niby zrobiono 12 mb kaloty, ale na schemacie bez zmian.Plany na obecny tydzień
Tunel 1+3
Kalota: 23,5 mb
Tunel 2+4
Kalota: 24 mb
No ja też zaglądam to co jakiś czas bo może ktoś coś wie. Zapytałem o to GDDKIA w Krakowie ale całkowita olewka . Zero odpowiedzi.Ciekawe czy ktoś się odwołał od wyboru Strabag na kończenie zakopianki?...Minęło chyba 10 dni.
Masz prawo wysłać ponaglenie ze względu na milczenie tzw. "organu". Najlepiej DW Centrali w Wa-wie.No ja też zaglądam to co jakiś czas bo może ktoś coś wie. Zapytałem o to GDDKIA w Krakowie ale całkowita olewka . Zero odpowiedzi.
Dokładnie. Ja obserwuję na bieżąco pojawiające się na stronie KIO odwołania i obecnie pojawiły się już wpisy z 26.11. Kiedy pojawią się pierwsze odwołania wniesione 27.11, będziemy mieli pewność. To powinno nastąpić w poniedziałek lub wtorek.^^
Termin na odwołanie od wyboru najkorzystniejszej oferty upłynął dopiero w czwartek, więc trochę za wcześnie na ponaglenie ;-)
Dowiemy się w przyszłym tygodniu, gdy KIO zaktualizuje listę wniesionych odwołań na swojej stronie.
Proszę czytać ze zrozumieniem - ja pisałem o możliwym sposobie reakcji kolegi na brak odpowiedzi na jego zapytanie.^^
Termin na odwołanie od wyboru najkorzystniejszej oferty upłynął dopiero w czwartek, więc trochę za wcześnie na ponaglenie ;-)
Dowiemy się w przyszłym tygodniu, gdy KIO zaktualizuje listę wniesionych odwołań na swojej stronie.
Wstrzymam się do jutra z tym ponagleniem Gdaki. Termin składania odwołań upłynął 26.11 a ja zapytałem już 24.11 . No może czekają jeszcze na pocztę? Nie wiem jak to jest, ale firma odwołująca się mogła pocztą wysłać ostatniego dnia, a przecież liczy się data stempla . Takie odwołanie praktycznie może jeszcze wpłynąć dziś a nawet jutro jeśli zostało nadane w czwartek i będzie w terminie. Może dlatego nie odpowiedzieli nie mając do końca pewności czy odwołanie jest lub nie ma.Proszę czytać ze zrozumieniem - ja pisałem o możliwym sposobie reakcji kolegi na brak odpowiedzi na jego zapytanie.
Nie odnosiłem się w ogóle do terminu wniesienia odwołania od decyzji w sprawie wyboru najkorzystniejszej oferty![]()
Na stronie KIO pojawily się odwołania wniesione 27.11.Dokładnie. Ja obserwuję na bieżąco pojawiające się na stronie KIO odwołania i obecnie pojawiły się już wpisy z 26.11. Kiedy pojawią się pierwsze odwołania wniesione 27.11, będziemy mieli pewność. To powinno nastąpić w poniedziałek lub wtorek.