Zapytaj, go czy na pewno ma na myśli tylko korek w Górze.
gałson;157728564 said:
A to nie jest materiał wywożony z kopanego tunelu na S2 na Urysnowie?
Zapytaj, go czy na pewno ma na myśli tylko korek w Górze.Pracuje ze mną kolega z Kozienic i jeździ obecnie do S7, żeby nie stać w korku. Podobno wszyscy jego znajomi tak jeżdżą zamiast jakimiś polnymi drogami objeżdżać Górę, bo tak szybciej.
Zresztą, wracając do trzech pasów, czy nie jest tak, że korki na siódemce robią się głównie na światłach?
W Raszynie też się kiedyś stało niewyobrażalnie długo a teraz się śmiga aż miło.
gałson;157728564 said:Ruch ciężarówek faktycznie był, Rubau kilkaset metrów od węzła zrobiło sobie plac składowy dla swoich materiałów.
Nic więcej nie mogą robić bo nie mają ZnRIDów.
Bardzo możliwe. Jedni sprzedają inni kupują...interes kwitnie!!A to nie jest materiał wywożony z kopanego tunelu na S2 na Urysnowie?
ja się przesiadłem na pociąg, ponieważ oprócz korka w Górze jest jeszcze korek w Konstancinie lub w Piasecznie. W zależności, którą drogę się wybierze...Zapytaj, go czy na pewno ma na myśli tylko korek w Górze.
A to nie jest materiał wywożony z kopanego tunelu na S2 na Urysnowie?
Właśnie z pociągu widzę jak kolejne wywrotki przywożą ziemię, pewnie z tunelu s2. Formują całkiem dużą górę ziemi.gałson;157742300 said:Bardzo możliwe. Jedni sprzedają inni kupują...interes kwitnie!!
Wciąż nie uzgodnienia dla odcinka A i B ze strony RDOŚ?
Widziałem na Filipinach w Manilii jak taka dynamiczna zamiana kierunków środowego pasa była robiona spontanicznie przez samych kierowców, bez zbędnego zippera^^
...bo rano korek w jedną stronę, a popołudniem w drugą...
Piątek się kończy a w RDOSiu cisza
http://bip.warszawa.rdos.gov.pl/files/obwieszczenia/135850/Obwieszczenie_RDOS_Warszawa_WOOS-II.4222.16.2018.MP.14.pdfObwieszczenie Regionalnego Dyrektora Ochrony Środowiska w Warszawie z dnia 29 marca 2019 r., znak WOOŚ-II.4222.16.2018.MP.14,
w sprawie zmiany terminu wydania postanowienia w przedmiocie uzgodnienia warunków realizacji przedsięwzięcia pn.: Budowa południowego wylotu z Warszawy drogi ekspresowej S-7 na odcinku od węzła Lotnisko na Południowej Obwodnicy Warszawy do obwodnicy Grójca - odcinek A od węzła "Lotnisko" (bez węzła) do węzła "Lesznowola" (z węzłem) o długości odcinka 6,64 km.
Tym samym termin na oddanie w marcu 2021 staje się nierealny :/ a ja naiwnie liczyłem, że oddadzą (przejezdność) nawet w grudniu 2020 bo termin umowny przypadał tylko 2 dni po przerwie zimowej...Przesunięcie terminu (26.07.2019)hno:
http://bip.warszawa.rdos.gov.pl/files/obwieszczenia/135850/Obwieszczenie_RDOS_Warszawa_WOOS-II.4222.16.2018.MP.14.pdf
Na to wychodzi, że terminy nie zostaną dotrzymane. Teraz tylko trzeba znaleźć kozła ofiarnegoBędzie opóźnienie całego kontraktu?
Zapewne pracownik wykonujący swoje obowiązki "z up. dyr. ZGW" ma też inne obowiązki, nie przeanalizował dokumentacji albo są jakieś braki/błędy. Problemów może być tysiąc, a powodów - dwa tysiące. Na wszystko są terminy zapisane w KPA albo ustawach szczególnych.1) Co ten dyrektor robi, że nie może wydać tej decyzji żwawiej?
No właśnie, nie ma nic info dla odcinka B, może ktoś ma jakieś dodatkowe info?Witam
Czy może wiadomo co z odcinkiem B?
Na stronie Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska Warszawie jest tylko przedłużenie dla odcinka A