Ale jeszcze kilka tygodni temu w wyszukiwarce odwołań można było znaleźć orzeczenie KIO (bez uzasadnienia) - KIO 2297/22 jest dobrym przykładem.
https://www.uzp.gov.pl/kio/informacje-o-toku-postepowania-odwolawczego?kio=
Teraz albo nie ma aktualizacji dla konkretnego odwłoania, albo nie da się znaleźć sygnatury tak jak wspomniał
@Patrako
Nie wiem jaka jest przyczyna tego, że informacja o toku postępowania działa tylko dla niektórych sygnatur. Być może są to tylko problemy kadrowe albo kumulacja urlopów, przez co nie było osób, które to robiły albo po prostu sekretariat się nie wyrabiał z aktualizacją statusu. Problemy te zaczęły się z tego co pamiętam na początku wakacji.
Niedawno nawet na stronie KIO pojawiła się informacja, że najlepiej do nich napisać maila z zapytaniem o wynik sprawy. Jestem pewny, że wcześniej tej informacji nie było i pojawiła się stosunkowo niedawno
Pewne jest tylko to, że na ten moment jedyny sposób, żeby się cokolwiek dowiedzieć na temat tych odwołań, to napisanie do nich maila.
// edit
Otrzymałem odpowiedź w sprawie rozstrzygnięcia odwołań:
1.
uwzględnia odwołanie w sprawie o sygn. akt KIO 2519/ 22 w zakresie naruszenia art. 18 ust. 1-3 ustawy Prawo zamówień publicznych i nakazuje zamawiającemu:
unieważnienie czynności wyboru oferty najkorzystniejszej oraz odtajnienie i udostępnienie złożonych przez wykonawcę: Przedsiębiorstwo Usług Technicznych INTERCOR Sp. z o.o. z siedzibą w Zawierciu
wyjaśnień w przedmiocie rażąco niskiej ceny z dnia 22 lipca 2022 r. i 5 sierpnia 2022 r.;
2. w pozostałym zakresie oddala zarzuty odwołania o sygn. akt KIO 2519/22;
3.
uwzględnia odwołanie w sprawie o sygn. akt KIO 2533/ 22 i nakazuje zamawiającemu:
unieważnienie czynności wyboru oferty najkorzystniejszej oraz odtajnienie i udostępnienie złożonych przez wykonawcę: Przedsiębiorstwo Usług Technicznych INTERCOR Sp. z o.o. z siedzibą w Zawierciu
wyjaśnień w przedmiocie rażąco niskiej ceny z dnia 22 lipca 2022 r. i 5 sierpnia 2022 r.;
4. kosztami postępowania w sprawie o sygn. akt KIO 2519/22 obciąża zamawiającego w części 1/3 i odwołującego w części 2/3, i:
4.1. zalicza w poczet kosztów postępowania odwoławczego kwotę 20 000 zł 00 gr (słownie: dwadzieścia tysięcy złotych zero groszy) uiszczoną przez odwołującego tytułem wpisu od odwołania;
4.2. zasądza od zamawiającego na rzecz odwołującego kwotę 4 267 zł 00 gr (słownie: cztery tysiące dwieście sześćdziesiąt siedem złotych zero groszy) stanowiącą uzasadnione koszty strony poniesione z tytułu wpisu od odwołania;
5. kosztami postępowania w sprawie o sygn. akt KIO 2533/22 obciąża zamawiającego, i:
5.1. zalicza w poczet kosztów postępowania odwoławczego kwotę 20 000 zł 00 gr (słownie: dwadzieścia tysięcy złotych zero groszy) uiszczoną przez odwołującego tytułem wpisu od odwołania;
5.2. zasądza od zamawiającego na rzecz odwołującego kwotę 23 600 zł 00 gr (słownie: dwadzieścia trzy tysiące sześćset złotych zero groszy) stanowiącą uzasadnione koszty strony poniesione z tytułu wpisu od odwołania i wynagrodzenia pełnomocnika.
Zgodnie z powyższym wyrokiem czekają nas teraz:
1. unieważnienie czynności wyboru Intercor
2. udostępnienie pozostałym wykonawcom wyjaśnień w sprawie rażąco niskiej ceny
3. Ponowny wybór oferty Intercor
4. 10 dni na ewentualnie wniesienie odwołań (zakres na wniesienie odwołań to już tylko udostępnione przez Zamawiającego wyjaśnienia w sprawie rażąco niskiej ceny